שאלה לגבי הליכה

מרים47

New member
שאלה לגבי הליכה

שלום אני בת 50 , לא פעילה ספורטיבית לפני כ 6 שנים , כאשר עשיתי דיאטה הלכתי גם למכון כושר ומאז רק לעיתים רחוקות מאוד . הבדיקות דם שעשיתי לאחרונה מחייבות אותי לעשות ספורט. יש לי 2 שאלות 1. היות ואני סובלת מכאבי גב תחתון ואחרי הליכה מהירה של 1/2 שעה לערך הגב מאוד כואב......... האם חגורת גב יכולה להקל על הכאבים. 2. איזה נעלי ספורט רצוי וכדאי לי לקנות אני רוצה להפוך את ההליכה לכייף ולא לסבל ......... תודה וחג שמח

כמה רעיונות עבורך

בהנחה שנבדקת ע"י רופא ונשללו בעיות רפואיות, חשוב להתחיל את הפעילות בעצימות נמוכה ועם הזמן להגביר את העצימות/מהירות/מרחק וכו'. לא מומלץ ללכת על משטחים קשים כמו כביש ואספלט אלא ללכת על דרכי עפר, דשא מהודק, מומלץ גם חול ים רטוב, ו"על הדרך" כדאי לחזק שרירי בטן - הם יעזרו למנוע את כאבי גב. כדאי לראות בפעילות הגופנית הנאה ולא "צורך" שחייבים לעשות, כי הרעיון הוא להתמיד בפעילות לאורך שנים רבות עם המון כיף וללא סבל. נעלי ספורט כדאי שיהיו נוחות ועם הגנות טובות (בולמי זעזועים), כמעט כל חברה יודעת לעשות את זה.

הר ניר29

New member
לנפחים כאלו זעומים יחסית

עניין המשטחים הקשים בהליכה אינו ממש משנה. אין כזה הבדך בכוחות התגובה מהקרקע

נכון, שלחצי שעה פעילות זה לא משנה...

בהנחה שזמן הפעילות העצימות והמרחק שלך יגדלו בהדרגה, ריצה על אספלט לא מומלצת מכמה סיבות: 1) על אספלט ישנה לפעמים תופעה שכפות הרגלים נרדמות תוך כדי ריצה... 2) ההרגשה היא שאין ריכוך במגע של הרגל עם משטח הריצה ובסוף הריצה מרגישים יותר כאבים ולחץ על המפרקים. 3) אם מדברים רק על הליכה ולא על ריצה תמחקי את סעיפים 1+2...

Shaycus

New member
שאלה

מה בנוגע לשחייה? אני חושב שהעומס על הגב התחתון יהיה הרבה יותר קטן

למעלה