שאלה לגבי המדריך "שימוש בנתב אלחוטי כנקודת גישה אלחוטית"

azur

New member
שלום,

אז פינ כ-4 שנים פירסמתי את הפוסט הנ"ל: https://www.tapuz.co.il/threads/range-extender.15048510/
ואכן לפי החלק התחתון במדריך "שימוש בנתב אלחוטי כנקודת גישה אלחוטית" (https://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) אכן פתר את הבעיה.

שבוע שעבר התחברתי לסיבים האופטים של unlimited.
בהתחלה היו בעיות כי ה-HPNA של יס מפיל את הרשת שלהם ואתמול החליפו לי את ל-MOCA ורציתי להגדיר את ה-tplink בסלון שמשמש כ-AP כדי שיגיע ה-wi-fi לסלון.
מכיוון שלא זכרתי את כתובת ה-IP שהגרתי בפגם קודמת ריסטטי את ה-AP להגדרות יצרן והגדרתי אותו לפי המדריך.
כרגע ה-MOCA בסלון מקבל את הרשת ומחובר לממיר יס וגם ל-רוטור AP ומה-AP יש כ בל לטלויזיה ונראה שהעסק הזה עובד, כי יש רשת בממיר ובטלויזיה.
אבל ה-wi-fi עדין לא ממש מגיע לסלון - נתתי את השם SSID כמו של הראוטר שמחובר לסיבים אבל לגבי הגדרות האבטחה של wi-fi לא כל כך הבנתי את המדריך:
מצד אחד כתוב "בטל את שרת ה-DHCP של הנתב האלחוטי החדש וכן את כל הגדרות האבטחה האלחוטיות" ומצד שני בסוף רשום:
על מנת לאפשר נדידה בין הנתבים (roaming) ה-SSID של הנתבים, מנגנון ההצפנה והסיסמא צריכים להיות זהים.
זאת לא סתירה בעצם? מה צריך להיות הקינפוג של :wireless setting?
מצרף תצלומי מסך של ההגדרות שעשיתי ברואטר AP (בסלון)

תודה רבה מראש,
עמית

קבצים מצורפים

• WirelessMAcFiltering.JPG
    WirelessMAcFiltering.JPG
    KB 92.4 · צפיות: 2
  • WirelessSecurity.JPG
    WirelessSecurity.JPG
    KB 130.4 · צפיות: 2
  • WirelessSetting.JPG
    WirelessSetting.JPG
    KB 82.9 · צפיות: 2

arseny92

Well-known member
מנהל
מצד אחד כתוב "בטל את שרת ה-DHCP של הנתב האלחוטי החדש וכן את כל הגדרות האבטחה האלחוטיות"
בתנאי שמשמשים ב-DHCP של הנתב הראשי בלבד וברשת ממסכת הרשת שלו
על מנת לאפשר נדידה בין הנתבים (roaming) ה-SSID של הנתבים, מנגנון ההצפנה והסיסמא צריכים להיות זהים.
נדידה בין נתבים = גישור WDS

אצלי המרחק בין הראוטר tp-link AC1200 בחדר העבודה לסלון הוא כ-15 מטרים ואין wi-fi לא ב-2.4 ולא ב-5.
במצב כזה עדיף לחבר את שני הנתבים קווית, ואו להשתמש ב-DHCP של הנתב הראשי בלבד, או להקצות סטטית בנתב הראשון כתובת עבור הנתב השני מהטווח כתובות במסכתו, ובנתב השני לפרסם רשת נפרדת

נערך לאחרונה ב:

k-don

Well-known member
שלום,

אז פינ כ-4 שנים פירסמתי את הפוסט הנ"ל: https://www.tapuz.co.il/threads/range-extender.15048510/
ואכן לפי החלק התחתון במדריך "שימוש בנתב אלחוטי כנקודת גישה אלחוטית" (https://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) אכן פתר את הבעיה.

שבוע שעבר התחברתי לסיבים האופטים של unlimited.
בהתחלה היו בעיות כי ה-HPNA של יס מפיל את הרשת שלהם ואתמול החליפו לי את ל-MOCA ורציתי להגדיר את ה-tplink בסלון שמשמש כ-AP כדי שיגיע ה-wi-fi לסלון.
מכיוון שלא זכרתי את כתובת ה-IP שהגרתי בפגם קודמת ריסטטי את ה-AP להגדרות יצרן והגדרתי אותו לפי המדריך.
כרגע ה-MOCA בסלון מקבל את הרשת ומחובר לממיר יס וגם ל-רוטור AP ומה-AP יש כ בל לטלויזיה ונראה שהעסק הזה עובד, כי יש רשת בממיר ובטלויזיה.
אבל ה-wi-fi עדין לא ממש מגיע לסלון - נתתי את השם SSID כמו של הראוטר שמחובר לסיבים אבל לגבי הגדרות האבטחה של wi-fi לא כל כך הבנתי את המדריך:
מצד אחד כתוב "בטל את שרת ה-DHCP של הנתב האלחוטי החדש וכן את כל הגדרות האבטחה האלחוטיות" ומצד שני בסוף רשום:
זאת לא סתירה בעצם? מה צריך להיות הקינפוג של :wireless setting?
מצרף תצלומי מסך של ההגדרות שעשיתי ברואטר AP (בסלון)

תודה רבה מראש,
עמית
לדעתי אלה שלבים שונים בהגדרה.
בהתחלה מגדירים ללא חסימה כדי שתוכל להכנס בקלות, בהמשך להגדיר כמו שצריך להיות קבוע.

הייתי מוסיף צעדים נוספים במדריך:
1. לשמור במועדפים לינק לראוטר
2. לשמור סיסמאות בתוכנת הסיסמאות (מומלץ לשנות את סיסמת האדמין)
3. לגבות את הקונפיגורציה של הראוטר בקובץ עם שם משמעותי (לדוגמא - תאריך, שם רשת, כתובת ip, משתמש וסיסמא, סיסמת רשת, תצורת הראוטר)

azur

New member
|א-ט| תתחדש! איזה חבילה ובכמה? הפסיקו בפועל מכירת חבילות סימטריות?
תודה. החבילה של ה-200/20, 89 ש"ח עם חודש ראשון חינם בלי לשלם על הציוד.
אין לי מושג לגבי חבילות סמטריות.

rafid1

Active member
מנהל
עם איזו ספקית? ומה הכוונה "בלי לשלם על הציוד"? נתב בהשאלה? איזה?

azur

New member
עם איזו ספקית? ומה הכוונה "בלי לשלם על הציוד"? נתב בהשאלה? איזה?
אקספון, הספקית שהיתה לי גם עם בזק, לא זוכר איזה עוד אפשריות לספקיות יש.
בקשר לציוד, כן נתתי תעודת אזרח ותיק של אחד ההורים אז נתנו את הציוד בהשאלה ללא עלות.
tp-link AC1200 ויש גם מודם GPON של ZHONE.

azur

New member
אז אם אני מבין נכון, כן צריך ךקנפג את ה-Wireless Security של ה-AP שיהיה כמו של הרואטר שמקבל את האינטרנט מבחוץ,

k-don

Well-known member
אז אם אני מבין נכון, כן צריך ךקנפג את ה-Wireless Security של ה-AP שיהיה כמו של הרואטר שמקבל את האינטרנט מבחוץ,
כן, אם רוצים שהמעבר ביניהם יהיה אוטומטי, הם צריכים להיות עם אותן הגדרות . (שם רשת וסיסמא)
כדי שהם לא יפריעו אחד לשני, הם צריכים להיות בערוצי שידור אחרים

azur

New member
תודה.
איזו רשת כדאי להגדיר ב-ap? זאת של ה2.4 או של ה-5g?

למעלה