שאלה לגבי המושג Primate

שאלה לגבי המושג Primate

אוקיי, שתיים. 1. מה המילה העברית המקובלת למושג? 2. איזה מינים המושג כולל? (בעברית) תודה

nכמ

New member
Primate

Primate - זה כל יונק עילאי שמתנהג בצורה מורכבת ויוצר אינטרקציה חברתית מורכבת, כמו : קוף או אדם.

amni

New member
פרימט זו קבוצת מינים שכוללת קופים

סימנים אופייניים: 1 ידיים ורגליים במבנה של אגודל (בוהן) מופרד מ 4 אצבעות אחרות. 2 אצל פרימטים רבים פנים פחוסות (בשאר המינים בדרך כלל הפה והאף בולטים מאוד קדימה). זה לא סימן כל כך מובהק כי יש גם פרימטים עם פה ואף בולטים מאוד. יתרונות מבנה הידיים והרגליים: יכולת לבצע פעולות "מכניות" מורכבות, כמו תפיסת עצמים קטנים ועשיית שינויים עדינים בהם (כמו קילוף, זריקת עצמים, הוצאת עצמים מתוך מיצבור עצמים). יתרונות מבנה הפנים: שדה ראיה גדול יותר כלפי מטה, מאפשר ביצוע פעולות גוף מורכבות יותר כגון תנועה מהירה מאוד בתוך צמחיה עבותה. לא יודע מה בדיוק הסימנים שמבדילים קופים (שהם חלק מהפרימטים) משאר הפרימטים, אבל בדרך כלל האינטילגיציה של הקופים גבוהה משל שאר הפרימטים.

Levos

New member
לא נראה לי שיש מילה מיוחדת בעיברית

זוהי סידרה בה נכללים למורים וקרוביהם, קופים, קופי אדם ובני אדם.

SilentMike

New member
מילון מורפיקס פשוט אומר:

"יונק עליון" לא מרשים במיוחד הא? משפחת הפרימטים כוללת את כל בעלי החיים קרובי משפחתנו שיש להם אגודלים (opposable thumbs). בע"ח המקיימים הגדרה זו הם בני-האדם, הקופים, והלמורים (אם אני זוכר נכון).

SilentMike

New member
אז זהו שגם אני חשבתי.

אבל לא הצלחתי למצוא את המילה "קופאים" באף מילון (חוץ מבהתייחס לאלה שנמצאים בסופר ושואלים "יש כרטיס מועדון?"). מה שקיבלתי בשני מילונים אנגליים עבריים באינטרנט זה "יונק עליון" ו-"יונק עילאי". ובאבן שושן לא מצאתי "קוֹפאי" או "קׁפאי".

למעלה