שאלה לגבי המים בצינורות הביתיים שלנו.

שאלה לגבי המים בצינורות הביתיים שלנו.

נתקלתי בכתבה על בחור שמחליף צינור מים שהתפוצץ. הכתבה היא משעשעת וחביבה, אבל יש בה משהו שמאוד הטריד אותי. הצינור שהוא החליף, אשר מזרים את מיי השתייה לדירות, חלוד ומלוכלך. אז אומנם חלק ממנו החליפו, אבל זה הצינור שדרכו עוברים המים לכל התושבים. והשאלה שלי, האם יש איזשהו גוף שמפקח על מי השתייה בצינורות של הבית שלנו? אני גרה בבניין בן 19 שנה, אני צריכה לדאוג שאולי הצנרת ישנה? ממה שחיפשתי באינטרנט לא מצאתי כלום. http://www.memukad.co.il/החלפת-צנרת-מים-ישנה/מאמרי-מערכת למי מכם שיראה את ההודעה שלי גם בפורום אחר, אל תראו זאת כהבעת אי אמון, פשוט אני לא יודעת באיזה פורום הכי כדאי לי לפרסם שאלה שכזו. תודה רבה על העזרה.

pix37

New member
אם זה מטריד אותך תקני מטהר מים

העירייה אחראית על איכות המים עד הברז הראשי של הבניין (השיבר) והיא מפרסמת את תוצאות בדיקות המים בעיתון ולרוב גם בחשבון המים. אם את חושבת שהצנרת בבנין שלך אינה תקינה מספיק פשוט תקני מטהר מים (תמי 4) ואז אם תקפידי להחליף פילטר בזמן סביר יהיו לך מים נקיים מאוד.

אני לא מאמינה במטהריי המים

על פי מה שאני יודעת, כל המכשירים לסינון מים (ובהם גם המכשיר שאתה ציינת) אינם מסננים שום דבר מהמים מלבד כלור. אז זה לא פיתרון. מעבר לכך, תחשוב כמה כסף אנחנו משלמים על בדיקות המים של הרשויות וכמה גופים מטפלים במים שלנו: מקורות, רשות המים, משרד הבריאות, הרשויות המקומיות, החברות העירונית להובלת המים ואף אחת מהן לא אחראית על המים בצנרת הביתית. כל המלצה לשתות את המים מטעם כל אחד מהגופים האלה היא רשלנית ולא אחראית מאחר והיא לא לוקחת בחשבון את מה שיכול לקרות בצנרת הביתית. גם אם לא פיקוח, למה אין שום מידע מסודר ונגיש בנושא הכל כך חשוב הזה מטעם הרשויות?

cwen

New member
הם מסננים גם לכלוך ומתכות

ואפשר לראות את זה כי אין אבנית בקומקום כשמשתמשים במים מהמסנן. ואם לא מחליפים בזמן באיזשהו שלב מתחילה להווצר אבנית.

pix37

New member
ואני לא מאמין במזג האויר ...

אך עדיין חם לי באוגוסט.
הנקודה לדעתי אינה אמונה אלא פשוט מדע - או שהמכשירים מסננים את מה שהם אומרים (כולל לכלוך וחלודה) או שלא, והיצרנים טוענים ולמיטב ידיעתי טענותיהם נבדקו שהם מסננים את המים היטב ולא רק מכלור, אלא מכל סוג של לכלוך וחידקים. כל הגופים המפקחים אינם יכולים לפקח על מה שקורה אצלך בבית, וגם לא הייתי רוצה שהם יכנסו אלינו הביתה על מנת לבדוק כל דבר. איך היית מרגישה עם הפקח מהעירייה היה נכנס לך הביתה ומתחיל להרים בלטות כדי לבדוק את הצינורות העוברים מתחת לרצפה או לקירות. העירייה, תאגיד המים או משרד הבריאות אינם בייביסיטר על, ותפקידם אינו לשמור עלינו מפני עצמנו. אם משהו מטריד אותך ובעיקר כזה המצוי בין קירות ביתך טפלי בו או בדקי אותו, אךעל תצפי מהציבור כולו לממן את העצלנות או את האמונות הפרטיות שלך.

המכשירים לא מסננים מתכות כבדות ורעלים.

לא רציתי להיכנס לדיון על הסננים, אלא לדבר על הנעשה בצינורות המים, אבל לשם התגלגלה השיחה. קראתי לכך אמונה, אולם למעשה מדובר בידיעה מוצקה מבחינתי. אני מפרסמת כאן סרטון מתוך התחקיר של לינוי בר גפן. בסרט מדבר ד"ר צבי קרן, מנהל המעבדה לכימיה ומזון של מכון התקנים. תשמעו מה יש לו להגיד על כל נושא סנני המים. (בשביל להקל עליהם - תראו את הסרט מהדקה - 5.40 בערך) http://www.youtube.com/watch?v=OSetT0yCe0E אני מחכה לשמוע את דעתכם בנושא

למעלה