שאלה לגבי המרת שקל לפאונד בפייפל

bigpoppapump1

New member
שאלה לגבי המרת שקל לפאונד בפייפל

שלום רב
אני רוצה לקנות ערכת טיפולים לקטנוע שלי ומי שמוכר זה אתר בריטי וראיתי ששם ההזדמנות זה בפאונד
השאלה שלי היא איך אני עושה את זה?
אני מטעין שקל בפייפל והוא לבד עושה המרה לפאונד וככה האתר הבריטי מקבל את הכסף או שאני צריך להפקיד בפאונדים ישירות לפייפל?
איך זה עובד ??

תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
כדי לקנות באמצעות פייפל אין צורך ביתרה, רק בכרטיס אשראי

בעת התשלום פייפל תחייב את האשראי שלך מידית. התשלום שתעביר פייפל יהיה במטבע הרלוונטי; אתה תשלם בשקלים, כמובן. השאלה רק מי יבצע עבורך את ההמרה – פייפל או חברת האשראי שלך. מכיוון ששער ההמרה של פייפל גבוה, מומלץ לוותר על ההמרה שלה ובעת התשלום לבחור תשלום במטבע העסקה. כך פייפל תעביר לחברת האשראי שלך חיוב בליש"ט וחברת האשראי תבצע את ההמרה.

bigpoppapump1

New member
קודם כל תודה ואם אפשר שאלה לגבי מה שרשמת

קודם כל תודה על ההתיחסות שלך
יש לי כרטיס אשראי של ויזה בינלאומי והוא כמובן מתאים לפי דולר
מה שאני צריך לעשות זה פשוט לעשות הזמנה איתו דרך פייפל בשקלים למרות שהוא מתאים גם לדולר וההמרה תהיה אוטומטית דרכו או דרך פייפל.?
איך אני בכלל בוחר מי יעשה את ההמרה הזאת?איפה נמצאת האופציה הזאת?

תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
למה הכוונה "כמובן מתאים לפי דולר"? כרטיס אשראי בינ"ל

הוא בסה"כ כרטיס שניתן לקנות בו בחו"ל והוא לא מתאים למטבע מסוים בד"כ אלא אם הוא מקושר לחשבון מט"ח או שמדובר בכרטיס דולרי נטען של הדואר.

האפשרות לקבוע את ההמרה מופיעה בעת התשלום בפייפל, אבל לא באיביי, כי הם שינו את הממשק... אם אתה קונה באיביי אני ממליצה לשלם ישירות בכרטיס האשראי (עדיין תהנה מהגנת הקונה של איביי, אל דאגה).

bigpoppapump1

New member
אז אפשר להשתמש בו בפייפל ולא חייב ללכת להוציא בדואר כרטיס?

תודה על התשובות
העניין הוא שכשהצאתי אותה בבנק לאומי אמרו לי שויזה זה לדולר ומסטרקארד זה ליורו אז בגלל זה חשבתי שאפשר להשתמש בו רק לעסקאות של דולר ואי אפשר להשתמש בו בפייפל למטבע אחר.
בקיצור אני צריך פשוט להזין אותו בפייפל ולבצע הזמנה ואז יחייבו אותי בשקלים לפי ההמרה לשטרלינג?
מה קורה במצב שאני לא מקבל את המוצר או יש בעיה?יש אפשרות להחזיר כסף לפייפל או שזה אבוד?

תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר להשתמש בפייפל בכל כרטיס שיש לו לפחות 15 ספרות

לכל כרטיס ויזה יש 16 ספרות ולכן אין בעיה. למעשה אפשר לשלם בפייפל (וגם ברוב החנויות המקוונות בחו"ל לא רק דרך פייפל) בכרטיס ויזה ישראלי לחלוטין (שכתוב עליו שתקף רק בישראל), עשיתי זאת במשך שנים.

ייתכן שמה שנאמר לך בבנק היה מבחינת עמלות ההמרה, לא יודעת; בדוק מול הבנק, בדוק מה כתוב בטפסים שקיבלת / בתדפיסי האשראי (בד"כ כלולים בהם תנאי הכרטיס).

אם תשלם באיביי דרך פייפל תהיה לך המרה של פייפל ולא תוכל להימנע ממנה (כי האפשרות לוותר על ההמרה לא מופיעה, איביי מקשרים לפייפל בממשק שונה). לכן אני ממליצה לשלם באיביי ישירות באשראי.

במקרה שמחזירים לך כסף בגין עסקה שבה שילמת בפייפל, הוא חוזר למקור שממנו נלקח. במקרה שלך לחברת האשראי (יופיע זיכוי בתדפיס העוקב). מי שיש לו יתרה בחשבון פייפל ושילם באמצעותה, יקבל את ההחזר ליתרה.

bigpoppapump1

New member
תודה רבה על התשובות הטובות

כנראה שבאמת הכרטיס שלי הוא סתם כרטיס בינלאומי שאפשר לעשת איתו קניות באתרים שמשלמים בדולר הוא עושה המרה לבד ואפשר גם לעשות לשטרלנג כמו אמרת כשאני משלם בפייפל ויש לי בחירה דרך חברת האשראי

תודה ושיהיה בילוי מהנה בערב העצמאות

trilliane

Well-known member
מנהל

למעלה