שאלה לגבי הנדל שבא לבקר אתמול

• פותח הנושא dand3
  • פורסם בתאריך

dand3

New member
שאלה לגבי הנדל שבא לבקר אתמול

היי, אתמול בלילה נכנס לביתי (פעם שניה) נדל באורך כ 17 ס"מ בגווני חום, *מצורפת תמונה שלו. האם הוא ארסי? איך אפשר למנוע מהם להיכנס (K300 לא עוזר) ? והאם זאת העונה שלהם? תודה

TAINTED SAINT

New member
נושא הקרוב לליבי ../images/Emo6.gif../images/Emo51.gif

הנדלים שייכים למשפחה נפרדת,אך נכללים בתוך קטגוריית פרוקי הרגליים כמו העכבישנים והעקרבים.הנדל שמצולם יכול להגיע בארץ עד לאורך של 20 סנטימטרים,הוא אכן ארסי,ונשיכתו יכולה בהחלט להכאיב,אך לא יותר מזה,כמובן שאנשים יכולים לסבול מרגישות מוגברת לארסים ולסבול מתופעות חמורות בהרבה,אם נעקצת בעבר עיי דבורה ולא סבלת מתופעות שהצריכו הגעה לבית חולים,אז אינך נמנה על הקבוצה שהזכרתי.הנדל במופע הזה נפוץ באזורים רבים בארץ-היו לי כאלו-הן בתנ"כי והן באוסף שלי שהגיעו אלי מהשומרון,מהרי יהודה,ושניים מרמת הגולן.מזונם בטבע הוא חרקים ופרוקי רגליים,ואפילו חומטים ולטאות צעירות.ה"מפלצות" הגדולות באמת במשפחת הנדלים נמצאים בשני אזורי תפוצה עקריים-אינדונזיה\מלזיה\פיליפינים\תאילנד,ובדרום אמריקה.שם הם מגיעים עד אורך של 50 סנטימטרים ! ! !.בדרום מזרח אסיה ישנו תעוד של שני מקרי מוות כתוצאה של נשיכות מהפרטים הענקיים שהזכרתי כאן,האחד בפיליפינים,והשני במאלזיה,בשני המקרים היה מדובר בילדים בני שבע ותשע,והגורם העיקרי היה שלא הובהלו בזמן לבתי חולים [בשני המקרים לא מצויין אם סבלו מרגישות יתר...באותה המידה יכלו למות מעקיצת דבורה אם אכן היו בקבוצת הסיכון].אין לך מה לדאוג-הנדלים בארץ אינם מסוכנים לאדם,הם פשוט מפחידים בגלל המראה ה"חייזרי" שלהם,הם דווקא מועילים לאדם בכך שהם טורפים תיקנים וחרקים מזיקים אחרים.כל חומר הדברה בצורת תרסיס יהרוג אותם,אך למה לא להכניס אותו לצנצנת זכוכית גבוה ולשחרר בשדה הפתוח ? [נדלים לא מטפסים על זכוכית]לגבי העונה,לדעתי הם פעילים כעת בחיפוש אחר בני-זוג,הם לא פעילים בחודשי החורף,עכשיו הם סיימו להלעיט את עצמם בשפע החרקים שנמצאים בכל מקום באביב,והתפנו לעסוק בפעילות רומאנטית...הם לא מנסים לפלוש לביתך,ובטח שאין להם כוונות עויינות,הם נושכים על מנת להתגונן, אם מפחיד להכניסו לצנצנת,אפשר לטאטא אותו החוצה בעדינות.... חג שמח

gaichuk

New member
למה לא פעילים בחורף?

יצא לי לראות פרטים מסתובבים בלילות קרים כשהכל רטוב. בפעמים הבודדות שהחזקתי בנדלים דאגתי שהאדמה בטרריום תהיה רטובה/לחה ועשה רושם שהם העדיפו אותה ככה... לגבי המזון שלהם,לא היה לי הרבה סבלנות ללכת לצוד חרקים אז פשוט האכלתי במה שהיה זמין... היית צריך לראות איזה "חיבוקים"... בסוף נשאר רק החלק העליון של הגולגולת והחלק הקדמי של עמוד השידרה. ונקי נקי...

TAINTED SAINT

New member
יכול להיות ש.........../images/Emo186.gif

נדלים תלויים בטמפרטורת הסביבה שלהם,יתכן שבהרי יהודה קר להם מדי רוב החורף.אני לא מטיל ספק בתצפיות שלך-לי לא יצא לראות נדלים בלילות גשומים.לגבי האכלה...ומה אתה חושב שאני האכלתי לאלו שגידלתי ? יש לי עכבריה.......... אם כבר אנחנו בנושא נדלים-מה הפרט הישראלי הכי גדול שיצא לך לראות ולמדוד ? הייתה לי נקבה שהביאו לי מקריית מוצקין בגודל 15 ס'מ שגדלה אצלי לאורך 21 ס'מ תוך שנה וחצי בערך,ראיתי פרט באורך דומה אצל חבר [שניהם במופע "אוהדי בית"ר י-ם,צהוב שחור],מה הפרטים הכי גדולים שיצא לך למצא בארץ? שמעתי שוב ושוב סיפורים ממושבים וקיבוצים על פרטים שנעו באורך בין העשרים וחמש לשלושים,וחלק מאלו שתיארו לי התיחסו לאורך לפי הבלטות הסטנדרטיות שיש ברוב הבתים [20x20 ס'מ],אני מכיר את התופעות שבכל קבוצה יש תמיד את הגדולים יותר,ואת אלו שקטנים בהרבה מהממוצע,אך קשה לי לקנות בקלות סיפורים על נדלים באורך 30 ס'מ מאנשים שלא רגילים לבעלי חיים,ואדרנאלין+דמיון אנושי נוטים "להגדיל" בעלי חיים..... תודה מראש על הזמן והמידע. חג שמח

gaichuk

New member
30 ס"מ לא זכור לי.

20 ס"מ זה לא נדיר בכלל... צהוב שחור לא כ"כ נפוצים כאן אבל שחור כתום כן. אם יזדמן לידי פרט גדול במיוחד אשמור לך אותו. כרגע עושה רושם שהעכבישים הם אלו שמפגינים נוכחות בולטת בשטח. יש עניין?

TAINTED SAINT

New member
קודם כל תודה ../images/Emo45.gif

תודות מראש,אני מחפש תמיד פרטים מעניינים,אשמח גם לפרוונית בוגרת אחת [נקבה,אבל לא לאחת השומרת על שק ביצים]. מאיזה אזור אתה בארץ? שא ברכה וחג שמח

gaichuk

New member
אין בעד מה...

רשמתי לפני ואשתדל כמה שאפשר. אני גר ליד ראש פינה. דרך אגב,חשבתי שהזכר הוא זה ששומר על השק ביצים...

למעלה