שאלה לגבי הנקה

שאלה לגבי הנקה

מדוע בעצם רופאי DAN ממליצים לאם לילד על הספקטרום להניק בהריון הבא? הרי סביר מאד להניח שאם ישנה הרעלה של מתכות כבדות אצל האם, עדיף יהיה להימנע מהנקה ולתת פורמולה כדי לא לחשוף את הילד הנוסף להרעלה ... אם לאהוחלפו כל סתימות האמלגם אצל האם ולא הוסרו בודאות גורמי זיהום נוספים, הלא עדיף לתת פורמולה? אוקיי אולי יימנעו מהילד כמה מרכיבים חיוניים אבל לפחות אולי לא יהיה על הספקטרום! לא? ושאלה נוספת, באיזה חומר/ קרם/ שמן מומלץ להשתמש כקרם למניעה של סימני מתיחה? רב תודות

הנקה - שאלה מצויינת

כבר שאלו אותי כמה פעמים את השאלה הזו. זו דילמה בלי תשובה מוחלטת. להנקה יש יתרונות עצומים ולכן כנראה ההמלצה הגורפת. אבל בהחלט צריך להתייחס גם לכל מקרה לגופו. למיטב ידיעתי ניתן לבדוק היום מתכות כבדות בחלב אם (בזמנו, כשאנחנו עשינו את הבדיקה, זה היה חידוש). אני לא יודעת עד כמה הבדיקה אמינה, אבל בשילוב עם בדיקת דם שבודקת הרעלה עכשווית, יש סיכוי שהתוצאה נותנת כיוון. ולגבי הפורמולה - לא. הבעיה היא לא רק מה שאין בהן, אלא גם מה שיש בהן, ומתגלים דברים חדשים לבקרים. למשל, לאחרונה נמצאו שאריות כימיקלים רעילים מאוד בפורמולות - בטח אפשר למצוא את הכתבה בחיפוש מתקדם בפורום. בכל מקרה מדובר בשקילת שני סיכונים בלתי ידועים זה מול זה... בהנקה לפחות יש יתרונות ידועים ומוכחים, שלפורמולה אין. לגבי קרם - כל שמן טבעי בכבישה קרה. קיבלתי המלצות על חמאת שיאה, השתמשתי בעבר בשמן אמו כקרם פנים, והיו כאן בעבר המלצות על שמן אובליפיחה (לא ספציפית לסימני מתיחה). אני מניחה שגם לנולין בלי חומרי הדברה (לבדוק שהוא עבר טיהור ובדיקה!) יכולן להתאים. כדאי להתייעץ עם קוסמטיקאית טבעית כמו עפרה עדין, שגם כתבה כאן פעם פעמיים.

לצערינו הרב

מבחינתינו מדובר בשני סיכונים כשתוצאותיו של אחד ידוע בודאות (הנקה בילד הראשון ואבחון על הספקטרום) מול סיכון שהוא אולי קיים לגבי כלל האוכלוסייה כמו הרבה דברים אחרים בחיים ויתרונו מוטל בספק (או טרם הוכח).מן הסתם ישנן ייצרניות פורמולה שהן יותר אמינות ואולי רצוי לבחור בקפידה על סמך הרקורד שלהן. בנוסף הבדיקות לגילוי מתכות גם הן לא תמיד אמינות (בגלל ניידות המתכות וכיו"ב) הלא כן?

איך הסיכון בהנקה ידוע אצלכם בוודאות?

האם עשיתם בדיקות לחלב האם של המיניקה לפני כן? בדיקות אחרות לכספית? האם לא הייתה אצלכם בכלל חשיפה אחרת לכספית, כמו חיסונים? אני הנקתי שנתיים וחצי מלא ואכלתי לצערי הרבה מאוד טונה בהריון ובחודשים הראשונים אחרי הלידה, והילד שלי לא חוסן - והוא אוטיסט. עדיין, אני לא אומרת על עצמי שהסיכון כאן ברור, ולא מסיקה שאת הילד הבא אם וכאשר לא אניק. (אם כי אני כן החלפתי את הסתימות מאז). אני מנסה לומר שגם אצלכם, אם כל הנתון שיש לכם הוא "הנקה בילד ראשון וילד על הספקטרום", זו עדיין לא הוכחה וודאית לשום דבר. זה לא "ידוע בוודאות". זו ספקולציה לא מבוססת. אני מציעה לך להתייעץ עם רוני אנטן וד"ר ברגר בנושא. ד"ר ברגר הוא חסיד נלהב של הנקה אבל גם טיפל בהרבה מאוד ילדים אוטיסטיים וכבר נתקל בשאלה שלך פעם פעמיים... (בפעם הראשונה איתנו, אני חושבת). התשובה שהוא ייתן לכם תהייה התשובה הכי טובה שאפשר לתת, והיא תינתן על סמך הנתונים הספציפיים שלכם. בבקשה, אל תוותרו על הנקה כל כך בקלות, על סמך ספקולציות לא מבוססות!!! בעיקר לא בתחילת חייו של הילד. ועל אחת כמה וכמה כשלא מחסנים. להמלצה הגורפת של רופאי הדאן יש סיבה טובה, גם אם יש מקרים מסויימים חריגים שלגביהם היא אינה נכונה. מכל מה שכתבת אני עדיין לא השתכנעתי שאתם אחד המקרים החריגים האלה. הבדיקות לגילוי המתכות - לא מראות כמה מתכות יש בגוף, אבל בהחלט מראות כמה מתכות הופרשו (בשתן בצואה ובשיער) או עדיין מסתובבות "חופשיות" בגוף (במחזור הדם), ובחלב אם - זה בדיוק הנתון שמעניין אותך כרגע, הלא כן? יותר חשוב לך לדעת מה עובר/עלול לעבור לתינוק מאשר מה וכמה נקשר לחלבונים ולשומנים בגוף האם וגורם לה נזק. ואחרי כל זה, אם תבחרו בפורמולה - כדאי עדיין להתייעץ בד"ר ברגר שמבין גם בתחום הזה ויכול להמליץ על חברות ספציפיות.

למעלה