שאלה לגבי הסוד

שאלה לגבי הסוד

אם למשל אתה מבקש למצוא כסף. אז הכסף הזה לא בא משום מקום הוא היה שייך למישהו וזה אומר שמישהו איבד אותו. זה לא נקרא סוג של גנבה? והשאלה השנייה היא: אם למשל אתה מבקש להצליח בלימודים. אז זה לא רק להאמין ולדמיין את עצמך מצליח בלימודים אתה חייב גם ללמוד למבחנים,להכין שיעורי בית זה לא שהסוד הופך אותך לגאון.

ע ו פ ר ה

New member
בוב הגדול, שבת שלום

הזכרת לי אירוע שקרה לי לפני מספר חודשים . בנו אצלנו קניון והכל היה חדש ויפה. כשהלכתי על המדרכה החדשה עברה בי מחשבה: מעניין איך יראה פה מטבע של עשר אגורות. המשכתי ללכת ופתאום מצאתי שטר של עשרים ש"ח. הכסף שייך ליקום. לפעמים הוא נמצא בידיים של מישהו אחד ולפעמים בידיים של מישהו אחר. כסף זה משהו שעובר בין הידיים. זו התשובה שעולה בראשי. כשמוצאים סכום כסף מאוד גדול, בדרך כלל מחפשים של מי הוא. אם מדובר בסכומים קטנים, זה מתחבר למה שכתבתי למעלה. הכסף עבר דרכי. אולי יש פה אנשים שחושבים אחרת. באהבה עופרה

אני מסכים עם מה שעופרה אמרה, אבל אני אוסיף על

זה משהו. אני אספר לך סיפור קטן על עצמי, היתה תקופה שכל פעם שהייתי הולך לקנות בשוק, היה יוצא שאיבדתי איזו שקית, פעם זה היה עגבניות, פעם חלק, ואז הייתי חוזר הביתה, ואישתי היתה שמה לב שלא הבאתי משהו. וזה תמיד משהו חשוב, כדי לבשל, ומשהו שהיינו חייבים, אז יצא לי איזה שלוש פעמים, שהייתי צריך לנסוע לחפש מקום שפתוח בשבת, ולקנות את מה שאני צריך ביותר כסף. ובפעם האחרונה אישתי גם די התעצבנה עלי ששוב שכחתי, ואני התעצבנתי בחזרה, בעיקר כי הרגשתי טמבל בגלל ששוב חזרתי על אותה טעות. מזה יצאו 3 דברים. אחד נסעתי וניקיתי את העצבים שלי, שהתחילו מכל מיני דברים עוד מתחילת היום. הנסיעה פשוט נתנה לי זמן לחשוב. שתיים, אחרי הפעם הזאת כבר לא שכחתי כלום, כי זה סוף סוף השתרש אצלי כנראה שאני צריך לשים לב, כי אני קונה המון דברים וסוחב אותם לבד הרבה פעמים. ושלוש, אישתי הבינה בדיעבד שהיא לא היתה צריכה לכעוס עלי, כי אחרי שאני כבר כועס על עצמי, ומאלץ לעשות מאמץ כדי לתקן את הטעות שלו, לא היה טעם שהיא תכעס עלי נוסף על זה. אז אם לסכם את הדברים - למדתי לשמור על הדברים שאני קונה יותר טוב - קיבלתי זמן לעצמי כשהייתי צריך אותו - התקשורת ביני לבין אישתי השתפרה. עכשיו - הדברים שהלכו לאיבוד, מישהו אחר אולי מצא אותם והשתמש בהם. אם המחשבה של אותו אדם תהיה כמו מה שתיארת לגבי כסף, אז הוא יצטער על זה שאני איבדתי אותם, למרות שזה היה נכון בשבילי לאבד אותם. אותו דבר לגבי הכסף שעופרה מצאה. אצלה זה חיזק אמונה בסוד ובדברים שחשובים לה, ונתן לה סיפור על כוח המשיכה שהיא חלקה עם כולנו. האיש שאיבד אותו, יכול להיות שזה עשה לו צרות צרורות באותו יום, יכול להיות שהוא בכלל לא הבחין בזה. יכול להיות שהוא למד לשמור יותר טוב על הכסף שלו, ויכול להיות שזה הוביל לזה שמלצר או מלצרית שהגישו לו את ארוחת הצהרים קיבלו טיפ יותר טוב. בכל הסיטואציות האלה לא באמת משנה מה קרה, יותר משנה אייך אנחנו מסתכלים על זה ואייך אנחנו לומדים מזה ומתקדמים מזה. כשאנחנו חיים את החיים בופן כזה, שאנחנו מחפשים את הטוב, ואת מה יש לנו ללמוד מכול סיטואציה, הרבה פעמים אנחנו לומדים ומתקדמים הכי הרבה, מהסיטואציות שפחות נעימות לנו. זה בעצם עונה גם על השאלת לימודים שלך. חלק ממה שבאמת לומדים כשלומדים, זה להתמודד עם הקושי הלא פשוט שיש בזה. זה תמיד מפתה לחשוב איזה כייף היה אם הייתי גאון והייתי יודע הכל בנושאים שקשה לי. זה מסוג הדברים שלא נקבל, כי הוא לא משרת אותנו, ולא גום לנו לגדול. זה דבר שאנשים חולמים שהם שהם רוצים, אבל לא באמת דבר שטוב להם. מצד שני - כמעט לכל אדם יש לפחות נושא אחד שהוא מאוד חכם בו.והרבה פעמים אנחנו לא מספיק מעריכים את התכונות שחזקות אצלנו, ורוצים דברים אחרים. העשיר רוצה להיות אהוב יותר, האהוב רוצה להיות חכם, והחכם רוצה להיות עשיר. כל כך לפול למלכודת של לרצות מה שאין לך, ולהתעלם ממה שיש לך. אתה יודע, בתחום שאני עוסק בו - במחשבים, זה די בולט, היו המון אנשים שבאו אליו בשביל הכסף, ולמדו איתי אנשים שהיו חכמים ממני משמעותית בתחומים מסוימים. אבל אני תמיד אהבתי את התחום מראש, ולמרות שהציונים שלי לא היו הגבוהים ביותר, עשיתי כמה דברים עוד במהלך הלימודים, שהיו יוצאים מגדר הרגיל, ושמאוד נהניתי מהם. אז נכון היה לי יותר קל, אם הייתי מצליח להוחציא בקלות ציונים גבוהים בכל המקצועות, אבל האמת שאני יותר שמח שאני באמת אהבתי ואוהב את התחום. עדיף להוציא 65 במקצוע שאתה אוהב ונהנה ממנו, ומרגיש שהפקת ממנו, מלהוצי עוד מאיה בקורס שלא תעשה עם הידעע שלו כלום אחרי זה.

כולה ביקשת בקשה, אז איך זה "גניבה"?

אתה לא זה שגרמת לאותו מישהו לאבד את הכסף שלו. "הסוד" זה לא איזה כישוף וודו שבעזרתו אתה יכול לגרום לדברים כאלה. הוא היה מאבד את הכסף בכל מקרה, כנראה. ואתה בסך הכל ביקשת בקשה. בקשה שהיקום היה יכול לקבל או לדחות. ושים לב שאתה לא ביקשת למצוא את הכסף מתוך רדיפת בצע, אלא מתוך מניעים אחרים לגמרי. היקום עשה את השיקולים שלו, והגיע למסקנה שלמצוא את הכסף היה הדבר הנכון עבורך. וסביר להניח שאם היית עושה את זה למטרה של רווח אישי, זה לא היה עובד. כי אי-אפשר לגנוב בעזרת "הסוד". זה לא שזה "אסור" או "בלתי-מוסר". זה פשוט בלתי-אפשרי.

naty3

New member
מבקשת הבהרה בנושא הכסף

היי גור אני לדוגמה מבקשת סכום כסף מסויים, ואני יודעת מה אני רוצה לעשות עם הכסף (השקעות שונות, תרומות וכו'). יש גם עניין של רווח אישי, כדי שאוכל להעלות את רמת החיים שלי. אתה כותב: "סביר להניח שאם היית עושה את זה למטרה של רווח אישי, זה לא היה עובד, כי אי-אפשר לגנוב בעזרת "הסוד." הכוונה שלי כמובן היא לא לגנוב ואני כל פעם אומרת לעצמי, שאת סכום הכסף הזה אני מקבלת ממקור חוקי לגמרי. מה שאתה אומר זה שאנו לא צריכים לבקש בשביל עצמנו? אני רוצה להעלות את רמת החיים שלי וזו בקשה לגיטימית לגמרי, הרי אנו תמיד שואפים ליותר. אז מה לא בסדר עם רווח אישי?

GMjoy

New member
naty3, מה חוק מספר 1 אצלנו ?

זה חוק שאומר: "אתה תמשוך, רק את מה שמתאים לך, ואת מה שאתה מסוגל להכיל". OK ? אז למה את צריכה לחשוב אם כן או לא ? את מבקשת דבר לגיטימי שאמור לעזור לך במשהו - למה לא? אז תבקשי, ותמתיני כשיירצו להעניק לך את זה :) את אפילו לא צריכה לעשות כלום, שמת לב איך משיגים אנשים צעירים כסף ? ככה - בתמימות, בבקשה ושיחרור עם אמונה שנקבל - וכך מצאנו חחח

זה מזכיר לי את מה שכתבתי פה לפני כמה ימים

ה"ג'יני של הסוד" לעולם לא יעשה בשבילך משהו שלא היית מוכנה לעשות בעצמך זה בכלל לא קשור לשאלה האם האקט עצמו הוא מוסרי או לא. הנקודה היא, שאם את *מאמינה* שאקט מסויים הוא לא מוסרי, אז את לא תוכלי לעקוף את הדילמה המוסרית על-ידי השימוש בסוד. אז באופן פרדוקסלי, דווקא לגנב כרוני יהיה יותר קל לזמן לעצמו סיטואציה שבה הוא מוצא כסף שנפל למישהו אחר. אבל עצם העובדה שבוב העלה פה את הדילמה מוכיחה שהוא אינו גנב, ולכן בשבילו אישית זה לא היה עובד אילו הוא היה מנסה לזמן את הסיטואציה בשביל הרווח אישי שלו. זה עבד לו רק בגלל שהוא לא באמת היה מעוניין בכסף, וגם בגלל שבאותו הרגע הוא לא היה מודע להשלכות של מה שהוא מבקש. לפעמים בורות היא הברכה, מסתבר

GMjoy

New member
מה ז"א ? איך מוסר נקלע לסיפור הזה?

קודם כל, איזה ג'יני, אם מדובר ביקום ואנרגיה אלוהית? כן - בסדר משתמשים באני הגדול, ובתיאור ג'יני, אבל הרי הכל זה כלי עזר לבניית דמות-שהיא בעצם אלוהים
כל מה שנבקש ונאחל לחוות - יבוא מאישור מלמעלה - כמה שלא ננסה להאמין שזה משהו אחר - זה תמיד יהיה ממקור אחד - אלוהים. אני לא מאמין בעוד מקורות, כי בשבילי ישנו מקור אחד ויחיד. כל מי שיותר קל לפנות ולהביע תודה ולבקש בקשה מהיקום או האנרגיה, או הג'יני וכל דבר אחר - בסופו של דבר - זה ינתן מהמקור האחד והיחיד. יש לי אגב דיון בכך, עקב ספר קריאה (בגן האמונה), ואני אשמח לחלוק איתכם בו, וגם לקרוא תגובות בנושא :)

ברור שיש רק מקור אחד ../images/Emo13.gif

אבל יש הרבה אנשים שעדיין עובדים עם הגרסא הפשטנית (הלא מדוייקת) של "חוק המשיכה" שאומרת "משאלתך היא הפקודה". ואתה יכול לדמיין את עצמך מחלק פקודות לאלוהים? אז בשביל זה המציאו את מושג ה"ג'יני", ובמסגרת תפיסת העולם הזאת, אפשר לדבר על המגבלות והתכונות של אותו הג'יני. אבל אתה צודק. אם רוצים באמת להסתכל לאמת ישר בפנים, אז צריך לשכוח מכל הדימויים האלה ולהבין שהכל בעצם בה ממקור אחד ויחיד.

אגב, רווח אישי - לכשעצמו - זה לגטימי לגמרי

השאלה מאיפה מה הכסף, והאם הוא ניתן מרצונו החופשי של בעליו. במקרה שעליו מדבר בוב, אנחנו מדברים על מציאת כסף שמישהו אחר איבד, ולא על קבלת סכום כסף שמישהו נותן לך מרצונו החופשי. אילו היית גורמת למצב כזה במו ידייך, זו היתה גניבה - פשוטו כמשמעו. אין לכך שום קשר לשאלה אם זה לגטימי לבקש דברים בשביל עצמנו (וברור שזה לגיטימי ואף מומלץ)

naty3

New member
עדיין לא מבינה אותך

אם מישהוא נותן לי כסף מרצונו החופשי-איך זה גניבה? או שפשוט לא ירדתי לסוף דעתך....? בבקשה הסבר את עצמך, ואם אפשר-תביא דוגמה (סיפורים ממחישים הרבה יותר טוב מסתם מידע כתוב, לפחות לי) תודה

התכוונתי הפוך, כמובן.

אם הכסף *לא* ניתן מרצונו החופשי של האדם השני, זו גניבה. עכשיו ברור?

doingood

New member
כמה עוגות יש?

השאלה האם הצלחה שלי היא בהכרח על חשבונו של אחר או לא, היא שאלה מהותית ביותר. במונחים גשמיים יש פלח שוק מסויים, ואולי קל יותר לנגוס מהעוגה הקיימת מאשר להגדיל את העוגה או ליצור עוגה חדשה, אך לאט לאט (או יחסית מהר) אנו מבינים כי באמת יש מקום לכולם, ולומדים את ערכינו האמיתי שיכול להתקיים בשלום הבריות, תוך מציאת האיזון האקולוגי הנכון ביותר למערכת כולה (וגם לנו). ישנן דרכים רבות להשיג את רצונינו, וזו בהחלט תקופה לא קלה בה ישנה לצערי הרבה מאבקי כוחות לא פשוטים. אפשר להשיג כסף ע"י מציאת כסף ברחוב, קבלת פיצויים מהעבודה, החזר מס, וכד' ואפשר גם לפתוח עסק (שאומר ליצור מקומות עבודה חדשים), להמציא פטנט (רצוי לרווחת הכלל), להתקדם בעבודה ולהשיג כסף בדרכים גבוהות יותר. השאלה היא גם מה עושים עם הכסף הנמצא ברשותינו, ולפי זה כמה קל יהיה לנו להשיג כסף כשנרצה בעתיד. אומר יותר מזה - כסף (או כוח) ככסף אינו מעניין אותי. מעניין אותי לקבל את כמות הכסף שאני יכול להתמודד איתה בצורה מוצלחת. אני מעוניין בשיפור היכולת שלי להתמודד עם כסף, והכוונה שבאה איתו.

man-o-war

New member
סיפור קצר

לפניי מספר שנים הייתי בסיטואציה שבה מאוד קיוויתי לכסף. חשבתי לעצמי כמה כיף יהיה למצוא קצת כסף. לאחר מספר ימים של מחשבות על מציאת כספים מצאתי בתחתית הבריכה 3700 ש"ח מלופפים עם גומייה. כמובן שלא יכלתי לקחת את הכסף לעצמי, התחלתי לעשות בירור של מי יכול להיות הכסף. בסופו של דבר התברר לי שהכסף שייך לאדם מאוד זקן שסבא שלי מכיר, זו היתה הקיצבה החודשית שלו. החזרתי לו את הכסף ובתמורה הוא חיבק אותי ונתן לי 100 שקל. כך גם הרווחתי כסף, גם הרגשתי טוב על שעשיתי את המעשה הנכון וגם הזקן קיבל את הכסף שחשב שהוא איבד לנצח.

למעלה