שאלה לגבי הסכם מול חברה

מני אה

New member
שאלה לגבי הסכם מול חברה

שלום, נניח יש לי רעיון להציע לחברה גדולה. אני מגיע אליה, חותם על חוזה שאסור להם לגנוב לי את הרעיון (אני לא מכיר את המונחים המקצועיים אבל יש כזה, אני די בטוח). הבעיה היא, נניח הם אומרים שהם כבר חשבו על זה, כשלמעשה הם לא. אבל הם אומרים שכן. אז אני חוזר הביתה בטוח שזה לא חדשני כמו שחשבתי והם חוזרים למשרדים שלהם ומתחילים לפתח את הרעיון מבלי לשלם לי בסוף. יש דרך להתגונן על זה? תודה
 
הסכמי סודיות ואיסור תחרות

קודם כל, ברוך הבא לעולם האמיתי. באולם האמיתי, רעיונות לא שווים כל כך הרבה כסף כמו שחושבים בעולם הרומנטי. כשאתה נותן לחברה רעיון, אתה בעצם נותן סוג של יעוץ. אם אתה לא מישהו שביקשו את היעוץ שלו, אז המצב עוד פחות טוב. כעיקרון, אם לא ביקשו את היעוץ שלך, ואתה מציע אותו, אפשר לומר שבכלל עושים לך טובה שמסכימים להקדיש לך זמן. אין ספק שצריך להקפיד על כמה דברים: 1. לבדוק עם מי עושים עסקים: עם חברה בעלת שם טוב, או עם חברה ש"נשרפה" ביחסיה עם יזמים שונים. 2. למצוא את שביל הזהב, או ללכת על החבל הדק עליו מצד אחד אינך מגלה את הרעיון, מצד שני, ליצור אצל החברה עניין ממשי שיגרום לה להסכים לשמוע אותך ולחתום על הסכם סודיות ואיסור תחרות איתך. 3.לדעת מה אתה רוצה לקבל בתמורה לרעיון. 4. לעשות הסכם טוב (אצל עו"ד שמבין בתחום). או ללכת על הדרך השניה ולפתח לבד, שזה אומר לרוב, למצוא שותפים, להקים חברת הזנק (סטארט אפ) לגייס משקיעים ולפתח את המוצר או השירות.
 

מני אה

New member
כן אז בקשר לאפשרות השנייה של לנסות ללכת לבד

הם תמיד יכולים לגנוב את הרעיון הרי, אבל פה אני לא מבין, למה כל החברות הגדולות האמרקיאיות שקונות ישראליות מאוד קטנות לא מטילות על המפתחים שלהן - גם אם לא בכל מצב למשל כשאין להן מספיק מתכנתים משלהן - את הפיתוח של מה שהישראלים עושים. הרי יש להן משאבים מאוד גדולים ויכולות לשבור את המתחרה הישראלי הקטן
 
"גניבת רעיון"

זה דבר שמבחינה משפטית לא קיים, כי רעיונות הינם על פי חוק, נחלת הכלל. כדי להרוויח כסף מרעיון, צריך או להעביר אותו כיעוץ, או לממש אותו באיזושהי דרך שניתנת להגנה באמצעות דיני הקניין הרוחני. בסופו של יום, כמעט כל דבר ניתן להעתיק ולשפר/לשדרג כדי שיעלה על המקור, אבל זה גם לוקח הרבה זמן וגם לפעמים ההעתק לא ברמה מספיק טובה. למה חברות מתנהגות בצורה כזאת או אחרת? המטרה של כל חברה היא להרוויח כסף לטובת בעלי המניות. אז כל חברה בוחרת לעצמה את האסטרטגיה ואת התקטיקה שלה, את היעדים שלה, יש חברה שרוצה להרוויח כל הזמן קצת, יש חברה שרוצה כל הזמן לצמוח, יש חברה שרוצה לעשות רווח מטורף מהר ולא אכפת לה מה אחר כך, אני מניח שהחברות הגדולות והמצליחות מעוניינות להצליח לתווך ארוך. אבל זה חורג מנושאי הדיון של פורום זה.
 

מני אה

New member
המשך

מה לגביי אימיילים וחוזים שאנחנו מכינים. למשל אחותי שוכרת דירה והבעל בית הוציא לה חוזה שהוא בעצמו כתב. אז אני יכול גם להחתים מישהו על חוזה שאני מכין ויהיה לזה תוקף משפטי? וגם כאשר הם מתחייבים באי מייל שהרעיון ישמר סודי והם לא יתחרו בי זה מחייב? רעיונות יכולים הגיע כמובן לכל אחד לראש, אבל חייב שאיכשהו אנשים שמציעים אותם לחברות יהיו מוגנים תודה רבה
 
תוקף החוזה...

אין שום קשר בין השאלה מי מנסח את החוזה לבין שאלת תוקפו של החוזה. אם מסמך בכתב הוא אכן חוזה כמשמעות מונח זה בדין, אם החוזה עונה על דרישות פורמליות (למשל העברת זכות יוצרים חייבת מסמך בכתב), אם המסמך כולל את כל מה שהוא צריך לכלול כדי שיתגבש חוזה בין הצדדים, אם הצדדים כשרים, אם לא נפל פגם בכריתתת החוזה, אז החוזה תקף. עכשיו תרשה לי לשאול אותך שאלה: אתה בפנייתך הראשונה של הדיון, ציינת כי אינך מכיר אפילו את המונחים הרלוונטיים. מה גורם לך לחשוב שאתה מסוגל לערוך לבד חוזה שיגן היטב על האינטרסים שלך? גם אם ההסכם שתכין יהיה תקף, למה אתה חושב שאתה יודע להכין הסכם טוב והולם לצרכייך?
 

מני אה

New member
אני לא, אבל עורך דין עולה כסף

ואני והחבר/שותף לא באים עם הרבה כסף. פה נכנס הבונה פידה, הצד השני צריך להיות נקי, כך שתעלולים משפטיים שלו אמורים להעלות בתוהו אם ירמו אותנו אחרי שנכתוב במפורש שאנחנו לא מומחים במשפט, אבל אנחנו רוצים שהרעיון שאנחנו מציעים ישמר בסוד אחרי הפגישה ושיתחיבו לשלם לנו אם הם משתמשים ברעיון. גם אם נתייעץ בעורך דין, מי יתקע כף שהוא יכסה את כל הפרצות? ייתכן שנתייעץ עם איזה חבר סטודנט למשפטים...לא יודע בדיוק עוד מה נעשה..
 
נמחקה הודעה

הודעה שנגדה את כללי הפורום ששורשרה כאן, נמחקה. אין לציין שמות של עורכי דין בפורום. כמו כן, אין לפתוח דיונים או שאלות בקשר לשכרם של עו"ד. אם אתה מעוניין לדעת איזה שכ"ט משרד עו"ד מסויים דורש, תפנה אליו.
 
למעלה