שאלה לגבי הספרים בשפת המקור

בדולח 13

New member
שאלה לגבי הספרים בשפת המקור

שלום לכולכם, פעם ראשונה כאן. קראתי את הספרים הנפלאים בעברית וברצוני לרכוש אותם באנגלית. תקנו אותי אם אני טועה - יש שתי גירסאות באנגלית? ואם כן, של איזו הוצאת ספרים אני צריכה לחפש וכמובן אם אתם יודעים היכן אוכל להשיג אותם, זה יעזור מאד
. תודה מראש בדולח

האבק

New member
שלום בדולח ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה! מקווה שתכנסי מדי פעם להתעדכן
אני מניח שאת מכירה את אתר הקהילה - www.HDM.co.il ? בקשר לשאלתך - כן, הספרים יצאו בשתי גרסאות, כמו בהארי פוטר. יש את הגרסה הבריטית והגרסה האמריקאית. ההבדלים ביניהם דקים מאד מבחינת טקסט. אאל"ט רק סלנגים באנגלית-בריטית שונו קצת וגם זה לא בטוח. ההבדל ה"משמעותי" הוא בשם הספר הראשון: בגרסה הבריטית הספר נקרא "אורות צפוניים" (Northern Lights) והגרסה הבריטית נקראת "המצפן הזהוב" (The Golden Compass). אני לא זוכר את שם ההוצאות לאור אבל אני יכול לברר לך אם תרצי. בעקרון את יכולה לרכוש את הספר ברוב חנויות סטימצקי / צומת ספרים גם באנגלית. אני ממליץ לך לרכוש את ה"גרסה למבוגרים" האמריקאית בכריכה קשה. הרבה יותר נוחה לקריאה ונעימה לעין. אשמח לעזור עוד אם תצטרכי
אודי

בדולח 13

New member
תודה על קבלת הפנים והתגובה המהירה ../images/Emo39.gif

אקבל את המילה שלך לגבי דקות ההבדלים ואקנה את הספר הראשון שאמצא. אני מעדיפה ספרים בכריכות קשות, יותר נוח ופחות לעיס....שם ההוצאה, אם כן, לא ממש עקרוני. גירסה למבוגרים....מאיזה גיל נחשבים מבוגרים ?
את הספרים קראתי לפני שנה אבל רק בתקופה האחרונה חזרתי לנושא והחלטתי לקרוא אותם בשפת המקור. התוודעתי אליהם כשקניתי אותם מתנה לבן של חברים והשאלתי אותם. אני שמחה שמצאתי את הפורום, הנושא ממש קוסם לי. אשתדל להתעדכן ולהפציע מידי פעם
כל הטוב שבעולם בדולח

האבק

New member
תהני! ../images/Emo13.gif

בקשר לגרסת מבוגרים - זה לא בדיוק לפי גיל
לדעתי זה פשוט יותר יפה ויותר נוח לקרוא. גם הטקסט מסודר יותר יפה, גם הכריכה קשה, וגם הציור שעל הכריכה רציני ומעניין. יש לי את המצפן הזהוב באנגלית בכריכה קשה, אאל"ט בהוצאת KNOF (או משהו כזה). לצערי הלוותי אותו והוא עוד לא חזר אלי... אני שמח לשמוע שאת אוהבת את הטרילוגייה. לכן שוב אני אמליץ על אתר 'חומריו האפלים' www.HDM.co.il ועל חלק המאמרים שבו. כמו כן באוגוסט השנה יתקיים כנס מיתופיה, כנס על טולקין, הארי פוטר, חומריו האפלים וספרות פנטזיה נוספת שבו יעבירו שניים מחברי הקהילה (אור ענבר גור אריה ונועה רייכמן) הרצאות על הספרים. מאד מומלץ! אבל יש עוד זמן...
שבת שלום! אודי

Piece Of Mind

New member
סטימצקי בגרנד קניון בחיפה

פתחו חנות עצומה, אתמול ממש לקחתי את המצפן הזהוב באנגלית

בדולח 13

New member
תודה לכולכם על קבלת הפנים והמידע ../images/Emo39.gif

היום אתחיל בחיפוש נמרץ אחר הספרים ואני מקווה שעד הערב אוכל להתענג על אחד מהם. האתר מעניין והתחלתי לחפש גם דברים באנגלית, מאתגר קצת אבל כיף. לכנס קשה לי להאמין שאגיע, אני קצת קשישה בשביל זה - אני מעלה כאן את הגיל הממוצע. שיהיה לנו שבוע נפלא בדולח

נטעש

New member
הנה מה שיש לי מamazon

http://www.amazon.com/Materials-Trilogy-Golden-Compass-Spyglass/dp/0440238609/ref=pd_bbs_sr_1/103-0850741-1600617?ie=UTF8&s=books&qid=1177226762&sr=8-1 מקווה שאני מקלה על החיפוש

בדולח 13

New member
תודה יפתי ../images/Emo54.gif

ואכן, לא כדאי להכניס לחתול אצבע לפה וגם לא למשוך לו בזנב (את זה אני מקווה שהתינוקת שלי הפנימה). בדולח

The Immortal Me

New member
חחח,../images/Emo210.gif

תתפלאי, גם קשישים מגיעים לכנסים האלה! (איים נאט וואן, באט אייב סין דם אין עולמות...) בכל מקרה, ברוכה הבאה. רוני
.

נועה ob1k4

New member
גיל "ממוצע"- מה זה?!?

הי בדולח אני בטוחה שבתחרות על ה"קשישות" בין משתתפי הפורום אני לוקחת בקלות - "התינוק" שלי בן 18... בכנסים יש הרצאות בכל הרמות, ואני בטוחה שיהיו נושאים שיענינו גם אותך. שבוע נפלא וחג עצמאות שמח לכולנו נועה

בדולח 13

New member
אין ספק שאת לוקחת ואני בכלל לא בענייני תחרות

ההבדל ביננו לא כל כך גדול, אני בת 42 אבל התינוקת שלי לעומת זאת, בת 10 חודשים. מעיון קצר בכרטיסי המשתתפים שראיתי, היו הרבה בני נוער. אז חשבתי לתומי שזה הגיל הממוצע ואני שמחה שהתבדתי
. מקבלת את ההמלצה שלך ואנסה להגיע לכנסים. תודה על קבלת הפנים, חג שמח לכולנו בדולח

נועה ob1k4

New member
מי דיבר על תחרות?!

המטרה היתה לעודד אותך להצטרף- האמת שגם אני קצת חששתי לפני מפגש הפורום הראשון, כי לכנסים אני מגיעה כבר כמה שנים, אבל קבלת הפנים (למרות שאכן, מדובר בעיקר בבני נוער) היתה חמה ו"נשביתי"...אודי- הקרדיט בעיקר לך !!!

האבק

New member
../images/Emo24.gif תודה נועה!

ואגב כנסים ומפגשים - נועה תעביר הרצאה על 'חומריו האפלים' בכנס מיתופיה הקרוב!

SNTD

New member
ברוכה הבאה בדולח!

אני מניח שדיי ענו לך על השאלה על הספרים, אז אני לא אחפור אבל מעניין אותי, בת כמה את? שתדעי לך שמנעד הגילאים פה ממש לא יציב

בדולח 13

New member
תודה ../images/Emo39.gif אכן מגוון גילאים:

אני בת 42, אשה ואם לילד בן 6 ותינוקת בת 10 חודשים. מי אמר שיציבות זה דבר טוב....חחח חג שמח בדולח

למעלה