שאלה לגבי הספרים

ofirbrukner

New member
שאלה לגבי הספרים

כרגע סיימתי לקרוא את כל השלושה. ספרים באמת מדהימים, אבל היו כמה דברים שלא הבנתי כל כך. חיפשתי גם באתר HDM ומצאתי תשובות לחלקם, אבל הנה כמה שאלות לא פתורות: 1) מארי מדברת על אירועים חשובים שקשורים לאבק וקרו לפני 300 שנה, ולא הבנתי מה הקשר שלהם כל כך למה שקורה, ולמה הם קרו? 2) למה הכנסיה לא רצתה שליירה תתאהב בויל (זו הרי הבחירה שהם פחדו ממנה)? 3) למה ההתאהבות של ליירה בויל השפיעה על האבק? תודה רבה :)

נטעש

New member
תשובות../images/Emo70.gif

אני לא בדיוק יודעת מה התשובה לשאלה 1, אבל אני אענה לשתי השאלות האחרות: יש נבואה עתיקה עליה, שליירה תהיה ה"חוה" הבאה שתביא לקץ הגורל והסמכות. ואיך? באיבוד תמימות הילדות ותוך כדי ההתבגרות. כמו שחווה לומדת על "הדברים האסורים" שה' אסר עליהם ומנסה אותם (פרי עץ הדעת) כך גם ליירה לומדת על אהבה והבגרות ומנסה אותם גם (ביחד עם וויל). כמו שחווה ניסתה את הדברים האסורים והביאה חכמה לעולם (האבק, שזהו ההתגשמות הפיזיקלית של המחשבות והאהבות בתת המודע) כך גם ליירה מצליחה לגרום לאבק לנוע ולחזור למסלולו בהתבגרות שלה. למה הכנסיה פוחדת מהאבק? האבק הוא בעצם התודעה של יצורים החיים, והסמכות רצה להשתלט על התודעה במקום האבק. האבק רואה בסמכות כגורם רע ונלחם בו, אך לאט לאט הסמכות מתחזק בעזרת הכנסיה (א.ק.א מגיסטריום) ומשרתיו. בסופו של דבר יש מלחמה בין הסמכות ותומכיו לבין האבק ותומכיו. אז בעצם הכנסיה לא פחדה מההתאהבות של ליירה, אלא פחדה מחזרת האבק למסלולו. הסתכלת באנציקלופדיה שלנו
?

ofirbrukner

New member
ללא נושא

תודה רבה, האמת שזה מסדר לי חלק מהדברים. הסתכלתי קצת באנציקלופדיה אבל לא ידעתי מה בדיוק לחפש. בכל מקרה, אני עדיין מנסה לברר מה העניין עם כל האירועים מלפני 300 שנה, אם למישהו יש איזה רעיון...

רעיון לשאלה הראשונה

יכול להיות שקרה סיפור דומה לפני 300 שנה והוא לא מסופר אבל מוזכר בספר (זה מתאים גם לעולם המציאותי אם חושבים על זה ככה).

אני לא זוכר בדיוק איפה זה מופיע אם זה מופיע ב

אני לא זוכר בדיוק איפה זה מופיע אם זה מופיע בספר, אבל ההשערה הגיונית

ofirbrukner

New member
עמוד

מזכירים את זה בפרק המשטח המוגבה, בעמוד 333 ממש בהתחלה. שם מארי רק מתחילה לחשוב על זה, ואם אני זוכר נכון היה עוד איזה מקום שכתוב בו שהיא הבינה מה התשובה לכל השאלות שלה, או משהו דומה. לא זוכר בדיוק באיזה עמוד..

sharon178

New member
תשובות

1) מארי מדברת על אירועים חשובים שקשורים לאבק וקרו לפני 300 שנה, ולא הבנתי מה הקשר שלהם כל כך למה שקורה, ולמה הם קרו? לפני 300 שנה נוצר הסכין ובסוף הספר מוסבר שכל פתח שהסכין פותח חלק מהאבק בורח.. וכלל שיש יותר פתחים כך האבק יותר נעלם...ולכן נשאר רק פתח אחד בעולם של עולם המתים... 2) למה הכנסיה לא רצתה שליירה תתאהב בויל (זו הרי הבחירה שהם פחדו ממנה)? כאשר ליירה התאבה בויל בעצם הדמון שלה התקבע כמו שקרה לחווה אחרי שטעמה את התפוח..וכך נוצר האבק מהתחלה והכנסיה מפחדת מהאבק... 3) למה ההתאהבות של ליירה בויל השפיעה על האבק? אותה תשובה כמו 2

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד../images/Emo70.gif

רוב האנשים לא מודעים לזה בכלל

JustRain

New member
אי אפשר היה שלא להיות מודעים לכך

אחרי התפרצות הזעם של ושל חלי לא מזמן

2-3 האמת שלא ממש ברור

למה דווקא הם ולמה דווקא הצעד הזה מחזיר את האבק למסלולו. יש הרבה ילדים שמתבגרים וזוגות שמתאהבים ברחבי העולמות. מה כל-כך מיוחד בשניים האלה? טוב חוץ מזה שהסיפור עליהם ושיש איזו נבואה, למה האבק בכלל צריך את הנבואה הזאת? המגיסטריום מזהה את האבק עם התקבעות הדמון ואת התקבעות הדמון עם החטא הקדמון. החלק השני נובע מהגרסה שלו לספר בראשית שם זה נכתב במפורש, החלק השני למחקרים שמצאו "אבק" אצל מי שהדמון שלו התקבע. לגבי ליירה - המגיסטריום רק ידע עליה שהיא הולכת לחזור על החטא הקדמון וניסה למנוע את זה. הוא לא ידע באיזו דרך זה יקרה - וזה גם לא ממש שינה לו, איך שזה לא יקרה הוא ינסה למנוע את זה כי הוא יוצא מנקודת הנחה שחטא זה רע. צריך לזכור גם שהמגיסטריום בוטחים ומאמינים בסמכות ובדבריו (שלנו הם מתגלים כשקרים). השאלה היותר מעניינת היא מה יש לסמכות (ובאופן מובהק יותר למטאטרון שהוא קיצוני יותר) נגד האבק. ההסבר שניתן לנו הוא שקיומו של האבק, כגורם מודע ותבוני, פוגע ברצון שלהם לשליטה.

ofirbrukner

New member
תודה רבה :)

קודם כל המון המון תודה על כל התשובות, עזרתם לי להבין את הספר הרבה יותר לעומק. יש לי עוד כמה שאלות אם עדיין יש לכם כוח.. 1) למה לדמון של וויל החליטה סרפינה לקרוא קירג'אווה? הבנתי שזה multi-colored והיא אומרת שהוא יבין בעתיד למה היא החליטה לקרוא לו ככה. זה משהו שמדברים עליו בספר או שזה סתם רמז לעתיד? 2) זפניה מספרת לוויל על דרך לעבור בין העולמות בלי הסכין, שקשורה לדמיון. היא אומרת לו שחברה שלו כבר התנסתה בזה. האם הכוונה לקטע בו מארי יוצאת החוצה מגופה ונסחפת עם האבק? שוב תודה :)

האבק

New member
קודם כל ברוך הבא! ../images/Emo140.gif

בנוגע לשאלה הראשונה שלך - אני ממליץ בחום לקרוא את המאמר "כי אבק אתה ואל אבק תשוב" של אור ענבר-גור אריה (בראנדון סטארק). הוא נותן תשובה גם על השאלה הזו. את המאמר אפשר למצוא פה: http://www.hdm.co.il/page.php?id=138 2. ליירה מבחינת הכנסיה היא חווה השניה. חווה הראשונה היא זו שהביאה את החטא לעולם (כביכול) והכנסיה רצתה למנוע מחווה השנייה לעשות את זה שוב. מבחינתם מודעות, חשיבה עצמית, בגרות ועוד תכונות רבות נוגדות את האינטרסים שלהם. הם רוצים אנשים תמימים שלא חושבים יותר מדי בעצם ומאמינים באמונה עיוורת בסמכות ובכנסייה. ברגע שליירה תתאהב בוויל והם יקימו איזשהם יחסים אינטימים היא חוטאת שוב, ואת זה הכנסייה רוצה למנוע.

יש חוקים בפורום?

___________________________________________________________________ (/_\) ( o_O) ( > <) זהו ארנב. אנא העתיקו אותו לחתימותכם על מנת לעזור לו לכבוש את העולם.

האבק

New member
אתה יכול ללחוץ על הכפתור "דבר המנהל" למעלה

שם יש חוקים והסברים על הפורום

uritl

New member
תשובה ל -1

הכוונה היא ליצירת הסכין- מה שגרם ליצירת הרפאים ולמעבר האבק בין העולמות ותחילת התנדפותו לבור.ישנו עוד משהו שקשור לכך אך שכחתי מה.

למעלה