שאלה לגבי הסרטן האם אפשר

yaeli1231

New member
שאלה לגבי הסרטן האם אפשר

לקבל את המחלה עקב - כעס מאוד גדול על משהוא או מישהוא?? אמי חולה בסרטן, היא חיה בחו"ל ולאחר ביקור אצלה חזרתי והבנתי שהיא כעסה מאוד על מישהוא ובמשך שנים על גבי שנים והיא גם לא דיברה על הבעיה רק עכשיו נודע לי מהיא וכל המרירות הזו האם גרמה לסרטן??

גוהנה

New member
יעלי../images/Emo140.gif

כששאלתי את הרופא שלי למה חליתי בסרטן הוא ענה "מי שיידע יזכה מייד בפרס נובל". אז כנראה שאי אפשר ליחס את רוב סוגי הסרטן לסיבה אחת ספציפית וברורה. עם זאת הגישות ההוליסטיות הרואות קשר בין גוף לנפש רואות בכעסים טראומות וכיוב' גורמים המשליכים על פעילותה של המערכת החיסונית, פוגמים ביעילותה, מה שמאפשר לתאים ממאירים להתפתח. זאת בניגוד למערכת חיסונית מחוזקת ויעילה הנלחמת, בדרך כלל בהצלחה בתאים ממאירים שהטענה היא שהם קיימים אצל כל בן אנוש. חשוב להיזהר מלשים גורם מהסוג שאת מעלה, כגורם לסרטן של אימך מכיון שזה עשוי להגביר תחושות של אשמה. יש דרכים ומודלים בפסיכותרפיה המסייעים להפטר מכעסים וטינה וחשוב כעת להביט קדימה ולסייע לאימך להמשיך ולטפל בהחלמתה הן מהבחינה הפיזית והן מהצד הנפשי רגשי.

כעסים ומחלות

אני חושבת שאפשר לחבר בין מחלות לבין מצבים נפשיים. כמו אנשים שנהיים חולים לפני מבחן חשוב למשל. אבל כשזה מגיע לסרטן, שזו מחלה בה הגוף "פספס" אולי תא סרטני, אני לא חושבת שאפשר לשים את האצבע על סיבה אחת ולהגיד - בגלל זה!, אולי היה גורם אחד שהיה יותר "אשם" בירידת ההגנות של המערכת החיסונית, אולי קרו המון דברים קטנים שיחד יצרו מצב לסרטן. אני מאד מאמינה שיש קשר בין הגוף לנפש ולפעמים מאד נוח למצוא אשמים כשמגיעה מחלה כזו, אבל כשממשיכים להאשים בעצם לא עושים שום שינוי שיכול להביא לכדי ריפוי של הנפש מדפוסי התנהגות שלא טובים לאדם. זה בעצם לא יפתור שום דבר כרגע אם את או אמא שלך תדעו שהסרטן הגיע מסיבות - אלף, בית, גימל. לדעתי מה שחשוב כרגע זה להבין שנפש בריאה בגוף בריא היא לא סתם קלישאה ולחשוב איך עושים דברים אחרת קדימה במקום להלקות על חטא ולהמשיך לחפור בעבר. ועוד דבר - יכול להיות שהגישה הזו, של חיבור גופ-נפש מתאימה לך אך לא מתאימה לאמך. ומאד חשוב שתהיי כרגע רגישה למה שהיא זקוקה לו כרגע, אולי לא יתאים לה דווקא עכשיו לחפש סיבות ולשאול את כל שאלות ה-למה. רק בריאות גלי

למעלה