שאלה לגבי הסרעפת ופיתוח קול

Niv s

New member
שאלה לגבי הסרעפת ופיתוח קול

מקווה שתוכלו לענות לי כאן בפורום כי אני מאמין שיש קשר בין התעניינות בתוכנית לקרבה לנושא באופן כללי

זו התוכנית הראשונה שבה לא החמצתי אפילו שנייה אחת... הפתעתי את עצמי לגמרי. כי כוכב נולד וכאלה אני שנים כבר לא רואה, וגם הכוכב הבא לא ראיתי בכלל. רק באקס פקטור יש משהו מיוחד שפשוט נותן לי השראה בלי סוף.

העניין הוא כזה, כבר כמעט שנתיים שאני מתאמן (בתקופות) על לנסות לשיר טוב.
אבל לפני שבועיים הייתה תפנית מסויימת - התחלתי לדמיין שאני מנסה "לכוון" את עצמי להוצאת קול כמה שיותר עשיר ועמוק - מעין דמיון מודרך חדש שסיגלתי לעצמי, ובגלל שאני מקליט את עצמי כל פעם - אני פתאום שם לב לשיפור מאוד משמעותי מאז שהתחלתי עם השיטה ובימים האחרונים זה אפילו עוד יותר טוב.

ההקלטות בימים האחרונים נשמעות לי אחרת לגמרי (לתחושתי הרבה יותר טוב) מאשר בכל השנתיים האחרונות.
זה כאילו מתחלק לשניים - יש את השנתיים האחרונות, ויש את השבועיים האחרונים שנראים אחרת לחלוטין.

אני עירני לאינדיקציות של צרידות ואם הרגשתי אותן אז המעטתי, אבל אני כמעט ולא מרגיש אותן.
בזמן שאני שר ומנסה להוציא את הקול העשיר ביותר האפשרי (לא עוצמה, אלא עושר/עומק - שזה מעלה בעקיפין גם קצת את עוצמה...) אני מרגיש שיש קפיצות כל הזמן - הקול מהדהד, כמו גלים קטנים כאלה שאני שומע כל הזמן והוא לא קו רציף. בתחושה שלי הוא כאילו עמוק ועשיר אבל עם רעידות קטנות שהן בלתי נשלטות, אז יש לי שתי שאלות:

1. מה רועד שם כל הזמן? איזה אזור זה בגוף. לא הצלחתי לשים את האצבע.
2. האם אימוני פיתוח קול/שירה לא גורמים לסרעפת להתאמץ הרבה יותר מאשר בכל פעולה אחרת? או שאין הבדל במאמץ הסרעפת בין שירה לדיבור/נשימה רגילה וזה רק שרירי הבטן?
תודה!

למעלה