שאלה לגבי העלאת מינון קלקסאן

אני117

New member
שאלה לגבי העלאת מינון קלקסאן

שלום לכולן! רציתי לשאול איך הולך התהליך של העלאת מינון קלקסאן. אני כרגע מזריקה 40 מ"ג אבל קופרמינץ חושב שצריך 60 מ"ג. האם יש סיכון להעלות פתאום את המינון? האם פשוט מתחילים להזריק את המינון הגבוה במקום וזהו? תודה!

עד כמה שידוע לי אין בעיה

מכיוון שזמן חצי-החיים של התרופה הוא קצר (וזו הסיבה שיש צורך בתדירות כזו של זריקות), ברגע שעברו 12 או 24 שעות מהזריקה הקודמת, את בעצם מתחילה את האפקט כמעט מחדש, ולכן לא אמורה להיות בעיה עם החלפת המינון. אני אישית זגזגתי חופשי בין מינונים שונים, בלי שמישהו אי פעם אמר לי שיש צורך בהדרגתיות או בתקופת הסתגלות או משהו מסוג זה, כפי שקיים עם תרופות אחרות. אם פרופ' קופרמינץ לא נתן לך איזושהי הנחייה מיוחדת בעניין, הייתי פשוט עוברת למינון הגבוה יותר וחסל. (אגב, מה קרה שהחלטת בסוף על המינון הגבוה יותר?) המון המון
עתליה

אני117

New member
היי עתליה

בעקרון פרופ' קופרמינץ המליץ על 60מ"ג מרגע שרואים שק ופרופ' ברנר ורופא קופת חולים שלי המליצו על 40 מ"ג מרגע תשובה חיובית (בגלל הפלות מוקדמות בעבר). אז כרגע עד שיראו שק החלטתי להזריק 40מ"ג ונראה לי שאני אעלה ל-60מ"ג אחרי (בתקווה!!!!) שיראו שק. החלטתי על ה-60מ"ג כי הבנתי שאין סכנה במינון הזה ופשוט אולי ה-40 יכלו להספיק אבל אחרי 2 הפלות והריון עם רעלת אני כבר לא רוצה לקחת סיכונים או להיות שפן נסיונות. גם הייתי אצל רופאת המשפחה לקבל הפניה לבדיקת דם והיא אמרה לי בטבעיות שאם יצא חיובי שאני אבוא אליה והיא תרשום לי מרשם ל-60מ"ג כי אמרה שרוב ההמטולוגים ממליצים 1מ"ג לק"ג (ואני שוקלת בערך 63 ק"ג). וגם בזכות ההמלצות החמות פה בפורום על קופרמינץ, החלטתי ללכת עם דעתו... תודה רבה רבה על התשובה, הרגעת אותי קצת

הי אני,

אני החלטתי שאין לי את הכלים לקבל החלטות רפואיות - אני לא מהתחום... לכן התחלתי את המעקב אצל קופרמינץ, כמוך. אני סומכת עליו (אם לא עליו - אז על מי?? )ומרגישה שאני בידיים הכי טובות, וכל החלטה שלו מתקבלת על ידי ב"אהבה" , כולל ההחלטה האחרונה שלו להעביר אותי בקרוב לשתי זריקות ביום... בהצלחה!@

אני117

New member
תודה על בתגבוה

זה מחזק את ההחלטה שלי ללכת עם דעתו של קופרמינץ... מאחלת הצלחה לכולנו

ברירת המחדל היא באמת מ"ג לקילו

כך שלא נראה לי שהמינון הזה הוא מוגזם. ואני חושבת שהייתי נוהגת כמוך. ממשיכה להחזיק אצבעות לשק ולדופק ולהריון ארווווווווך ושלם.
עתליה

למעלה