שאלה לגבי הערת רופא בטופס הירוק

שאלה לגבי הערת רופא בטופס הירוק

שלום,
יש לי OCD והרופא רשם זאת בטופס הירוק ואת התרופות שאני לוקחת.
לא אמרו לי כלום, הגעתי לתיאוריה - שלחו אותי למשרד הרישוי.
הפקידה במשרד הרישוי אמרה לי לבקש פירוט מהרופא ואז לבוא לבדיקה של רופא משרד הרישוי.
הכוונה היא למכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
ראיתי בהודעה כאן בפורום שהפקידה שלחה את הטופס לרופא/ מכון,
והפקידה שהייתי אצלה לא עשתה דבר כזה.
בקיצור... אשמח לקצת הבהרה מה קורה במצב הזה ואיך אני יכולה לקדם את התהליך... כלומר מה אני צריכה לעשות, למי לגשת/ לשלוח את הפירוט וכו'...

המון תודה!

ravidmos1

New member
תשובה

תגשי לרופא המשפחה שלך שירשום בצורה מפורטת ממה את סובלת מה הטיפול ואם הוא ממליץ לאפשר לך לקבל רישיון.
קחי את האישור בצירוף הטופס הירוק למשרד הרישוי לפקידה והיא תשלח את הטפסים לרופא המחוזי ( את יכולה גם להיעזר במורה שאת מתכננת ללמוד אצלו ) .
במידה והרופא יאשר לך ללמוד הטופס יחזור אלייך חתום במידה ולא יזמנו אותך לועדה רפואית שתקבע האם את רשאית לקבל רישיון .
בממוצע זה לוקח כחודש עד שמקבלים תשובה מהרופא .

מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה !

עזרת המון!

עשית לי סדר בבלאגן,
אני מארגנת מכתבים גם מרופא המשפחה וגם מהרופאה הפסיכיאטרית שאמרה שאין סיבה שאני לא אוכל לנהוג, מה שגם הרגיע אותי.

המון תודה! עזרת לי המון, עכשיו אני מבינה יותר את התהליך

ravidmos1

New member
שמח לעזור

ואשמח אם תעדכני אותנו בכל התהליך עד לקבל האישור המיוחל כדאי שכל מי שבמצב כזה ילמד ישכיל .

שיהיה בהצלחה ובמהירות !

בכיף אמשיך לעדכן, ושאלה

ראיתי בשרשור הקודם שכתבת שאין את הטופס הירוק חתום אי אפשר ללמוד נהיגה, התכוונת חתום ע"י משרד הרישוי?
כי כבר עברתי שני שיעורים, והיום כשניגשתי לתיאוריה קרה כל הסיפור, כך שהטופס הירוק עוד אצלי, חתום ע"י אופטומטריסט ורופא המשפחה (שלא המליץ על שליחה לוועדה לבטיחות בדרכים), ובנוסף בימים הקרובים אקבל מכתב מהפסיכיאטרית שאין כל מניעה לכך שאני יכולה לנהוג.
אני מניחה שאני יודעת את התשובה, אבל סתם מנסה את מזלי

כי כל כך קיוויתי לנצל את החופשה לפני שאני חוזרת ללימודים במכללה ללימודי נהיגה (נזכרתי קצת מאוחר...) ועוד יותר קיוויתי לנהוג השנה למכללה במקום לנסוע בשלושה אוטובוסים!
שוב המון תודה ואחזור לעדכן

והצעה

בעמוד שלוש (כרגע) ישנה הודעה שלך לגבי תהליך הוצאת רישיון הנהיגה.
הייתי ממליצה להוסיף סעיף למקרים בהם יש הערה רפואית - ולהסביר את התהליך שצריך לעבור.
לפני שיצאתי לדרך, קראתי במקומות שונים כולל כאן לגבי התהליך, חשבתי שאני בכיוון הנכון - יש לי אישור רופא משפחה ואישור בדיקת ראייה.
בסופו של דבר מצאתי את עצמי במצב מאכזב - אחרי שנסעתי לעיר אחרת באוטובוס והלכתי ברגל בחום לבחינת התיאוריה - נאמר לי שאני צריכה ללכת למרכז הרישוי.
חזרתי ברגל ובאוטובוס אל משרד הרישוי - שם אמרו לי שאני צריכה אישורים נוספים (למרות החתימה של רופא משפחה).
ומשם חזרתי באוטובוס נוסף לעירי בידיים ריקות ואכזבה מרובה. ובעיקר טרטור ממקום למקום - כי שום מקום לא נתן לי מידע מפורש ורק נשלחתי ממקום למקום...
(וזה אחרי שכבר היו שיעורי נהיגה ולמדתי לתיאוריה).
כך שאני חושבת שיש מקום להוסיף סעיף ולספר גם על התהליך שצריך לעשות במידה ויש בעיה רפואית/ נפשית שאינה משפיעה על נהיגה...
(גם באתר משרד הרישוי וגם בטופס הירוק לא מצאתי אזכור לכך שצריך אישור נוסף לאישור הרופא במידה ויש הערה כלשהי).

אני מצטערת על הניסוח המסורבל, אני מקווה שהייתי ברורה, פשוט זה יכול לעזור ולמנוע טרטור מיותר לאחרים...
המון תודה

ravidmos1

New member
תשובה

א. קיבלתי את המלצתך.
ב. ברגע שיש הערה רפואית כלשהיא לפקידה במשרד הרישוי אסור לשים חותמת על הטופס והטופס חייב להישלח לרופא המחוזי לאישור.
ג. גם לפקידה בתאוריה אסור לקבל תלמיד שיש לו הערה רפואית כלשהיא ולכן היא שלחה אותך חזרה עד שתהיה לך חותמת.
ד. אני לא ממליץ לך לעשות עוד שעורים עד לקבלת האישור מהסיבה הפשוטה שזה יכול לקחת זמן לא קצר ( במיוחד עכשיו בתקופת חגים ).
ה. גם מורה הנהיגה שלך לוקח סיכון כאשר אין חותמת רפואית על הטופס .
בהצלחה !

שוב תודה!

ואני שמחה שקיבלת את ההמלצה שלי,
זה נראה כל כך פשוט (מבחינה בירוקרטית) להוציא רישיון וזו אכזבה מאד גדולה לגלות שזה ייקח יותר זמן - רק כשמגיעים כבר למקום.

אחזור לעדכן כשיהיה חדש

עדכון...

אין לי חדשות טובות.
הייתי במשרד הרישוי עם מסמכים של פסיכיאטרית ורופא משפחה שאישרו שאני כשירה לנהיגה. למשרד הרישוי זה לא משנה. הם לא מוכנים אפילו להעביר את זה לרופא שלהם.
ברגע שיש הערה נפשית בטופס הירוק - זה מופנה ישירות לוועדה הרפואית לבטיחות בדרכים.
כמה זמן זה לוקח? ארבעה חודשים!!!! (לפי הפקידה במשרד הרישוי)
לא הבנתי אם ארבעה חודשים עד לסיום התהליך, או עד שיש תור לוועדה. עם ההתנהלות שם סביר להניח שזה השני...

בקיצור - סיוט.

אנשים הרבה הרבה פחות שפויים ממני ובעלי יכולות קוגניטיביות נמוכות בהרבה נוהגים ללא הפרעה על הכביש.
אנשים עם הפרעות נפשיות שלא טרחו לטפל בעצמם - נוהגים על הכביש.
נהגים שנתפסו לא פעם על עבירות שונות - נשארים על הכביש.
אבל אנשים שגם ככה יותר קשה להם, שנעזרים ברופאים ובתרופות, צריכים לעבור תהליך כל כך מייגע, מתסכל, ארוך ויקר.

אני מבינה את הצורך לבדוק אנשים עם רקע נפשי - מקובל ומובן לחלוטין.

אבל מה שאני לא מבינה - זה למה אנשים כאלה צריכים לחכות 4 חודשים בשביל שמשהו יזוז? למה אם כל סעיף רפואי או נפשי מופנה לוועדה, לא מגבירים את כוח האדם?
ולמה זה לא כתוב בשום מקום, ואדם יכול להתחיל תהליך ורק אחרי שהוא כבר לומד ובא לגשת לתיאוריה - הוא מקבל את הסטירה הזאת. ומאז מטלטלים ממקום למקום, בלי לתת מידע מפורש מה צריך לעשות מלכתחילה.
ולמה, אדם שגם ככה משלם באופן שוטף עבור הטיפולים בעצמו, צריך לשלם מעל 600 ש"ח בשביל זה.

זה פשוט מרגיש כמו חוסר צדק משווע.

ravidmos1

New member
תשובה .

לצערי את צודקת וכל מה שקשור לשירות לאזרח במשרד הרישוי לוקה בחסר ! (וזה במילים עדינות ) .
החל מקבלת טסטים שאף פעם לא מספיקה החתמת טפסים בעייתי ועד למכון הרפואי .
למה אין עוד כוח אדם כי משרד הרישוי כפוף לתקנים של עובדי מדינה וכ"ו .
חוץ מלהביע אמפטיה ולקוות שזה יהיה מהר יותר אין לי לצערי תשובה שתספק אותך .
אני מאוד מקווה שתעברי את הוועדה ותוכלי להתחיל ללמוד.
כמובן אשמח אם תעדכני בהמשך הדרך .
שיהיה בהצלחה !!!
ואם את צריכה עזרה או סתם לפרוק אנחנו כאן.

למעלה