שאלה לגבי הפסקות בעבודה

מיה :)

New member
שאלה לגבי הפסקות בעבודה

לגבי נהג משאית: האם מותר להוריד ממשכורת של נהג משאית בכל יום חצי שעה? אותה חצי שעה של הפסקה יורדת גם אם הוא עובד בימי שישי חצי יום ולפעמים גם שעתיים ביום! בתודה מראש,
 
השאלה היא אם הוא באמת בהפסקה ...

אם הוא באמת בהפסקה של חצי שעה ובאותו זמן הוא יכול לעזוב את המשאית ולעשות מה שהוא רוצה - אז מותר לא לשלם לו על אותה הפסקה. אם הוא לא בהפסקה או אם הוא בהפסקה אך לא רשאי לעשות כרצונו באותו זמן (אלא למשל חייב להישאר במשאית או במפעל מסויים) - אז חייבים לשלם לו על הזמן הזה.
 

מיה :)

New member
הוא רשאי לקחת הפסקת צהריים אבל

הוא לא לוקח בגלל הלו"ז המטורף. מקסימום עוצר לקנות סנדוויץ´. בחברה טוענים שגם אם הוא לא משתמש בהפסקה שלו, הם רשאים להוריד לו חצי שעה כל יום, לפי החוק. אני זוכרת שקראתי פעם במקום כלשהו שאם אין מקום מסודר לאכול מטעם החברה והעובד נאלץ לאכול בחוץ, אסור להוריד את זמן ההפסקה מהמשכורת. יש גם איזשהו חוק במיוחד לגבי נהגי משאית שמאפשר הפסקה ע"ח החברה כל כמה שעות (עד כמה שאני זוכרת). ולגבי אותם ימים שהם קצרים (עבודה של עד 4 שעות), האם גם בהם מותר להוריד חצי שעה להפסקת אוכל? גם אם לפעמים הוא מסיים את העבודה ב-10:00 בבוקר??? תודה על התשובה המהירה.
 
כמו שכתבתי קודם ....

אם הוא לא עושה הפסקה - אז חייבים לשלם לו. זה שמותר להם לא לשלם לו על הפסקה, זה לא אומר שמותר להם לנכות לו מהשכר במקרה שהוא לא עושה הפסקה. אני מציע שישמור העתקים של רישומי הטכומטר המותקן במשאית, כדי שהוא יוכל להוכיח שלא היתה לו הפסקה. לנוחותך - קראי את סעיף 20 בחוק שעות עבודה ומנוחה: 20. הפסקות (תיקון: תש"ס) (א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות. (ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות. (ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה. (ד) עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד. ========== קראי גם את הוראות תקנה 168 בתקנות התעבורה: 168. שעות נהיגה (א) הנוהג רכב ציבורי, אוטובוס פרטי או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 6000 ק"ג, והנוהג רכב מנועי מסוג אחר המסיע או המורשה על פי רשיון או היתר להסיע אחד עשר אנשים או יותר בנוסף על הנהג - (1) לא יתחיל את יום עבודתו בנהיגה אלא אחרי מנוחה שמחוץ לעבודה במשך 7 שעות רצופות לפחות; (2) לא ינהג בו יותר מ-12 שעות בכל תקופה של 24 שעות ולא יותר מ-68 שעות בכל תקופה של 7 ימים; (3) יפסיק נהיגתו לחצי שעה לפחות במשך כל תקופת נהיגה של 4 שעות רצופות כאמור בתקנת משנה (ג), למעט ההפסקות לפי תקנת משנה זו; (4) לא ינהג יותר מ-9 שעות אלא אם הפסיק את נהיגתו לשעה לפחות אחרי נהיגה במשך 6 שעות רצופות אך לא יאוחר מאשר אחרי נהיגה במשך 8 שעות ו-30 דקות רצופות; (5) יימצא במנוחה שמחוץ לעבודה לפחות במשך 25 שעות רצופות (להלן בתקנה זו - יום מנוחה), בכל תקופה של 8 ימים, ובלבד שמספר ימי המנוחה כאמור בשנה לא יפחת מ-25; הוראות פיסקה זו לא יחולו על נוהג רכב מנועי שאיננו רכב ציבורי, אוטובוס פרטי או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 6000 ק"ג, המסיע שמונה אנשים או יותר בנוסף על הנהג שלא בדרך עיסוקו הרגיל. (ב) מי שבידו השליטה על רכב מנועי מהסוגים המפורטים בתקנת משנה (א) או על הנוהג רכב מנועי כאמור, לא יניח לנוהג לנהוג אלא בהתאם להוראות תקנה זו. (ג) בתקנה זו, "נהיגה" - נהיגה בפועל, עבודה אחרת הקשורה ברכב מנועי או בטיפול במטען המובל עליו ובטעינתו, סידורו או פריקתו של מטען כאמור או טיפול בנוסעים המוסעים ברכב, לרבות ההפסקות לפי פיסקאות (3) ו-(4) לתקנת משנה (א), והמתנה או הפסקה הכרוכה בפעולות האמורות במישרין או בעקיפין. (ד) הוראות תקנה זו לא יחולו על הנוהג רכב של צה"ל שלגביו חלות הגבלות של שעות נהיגה כפי שנקבעו בפקודת הצבא.
 

מיה :)

New member
תודה רבה על הפירוט

כלומר, אם במשך 3 חודשים הוא לא לקח הפסקה ויכול להוכיח, אמורים להחזיר לו את כל השעות שהורידו לו?
 
למעלה