שאלה לגבי הצטרפות לאגודת הסטודנטים

שאלה לגבי הצטרפות לאגודת הסטודנטים

שלום. באוקטובר הקרוב אני מתחילה לימודי מכינה (קצת באסה לכתוב את זה שרובכם המוחץ כבר בתואר או בשנה ראשונה לתואר..) הבנתי שחלק מלהיות חבר באגודה זה לקבל העתקים של מבחנים וכו'. השאלה אם זה רלונטי גם לגבי המכינה? ואם זה בכלל משתלם? יש פה מישהו שעשה מכינה באוניברסיטה?-אשמח לקבל כל מידע על האוירה והלימודים. תודה רבה

tulchi

New member
מכינה

אל"ף, אין לך מה להתבאס. המכינה זו דרך נהדרת להכיר את האוני' ולהתכונן לתואר. אם לא הייתי עושה מכינה לפני התואר אני לא חושבת שהשנה הראשונה היתה חולפת בכזאת קלות עבורי. אני חושבת שלתלמידי מכינה יש יתרון גדול על-פני סטודנטים שלא עשו מכינה (בכתיבת עבודות, ניתוחי מאמרים, הרגלי למידה ועוד)
בי"ת, לדעתי אין צורך בעותקים של מבחנים משנים קודמות. אחת הסיבות לכך היא שרוב המורים נותנים מראש את השאלות או הנושאים שיהיו במבחן. כלומר, את תדעי מראש במה להתמקד. אני לא ממש זוכרת אם עותקי מבחנים היו זמינים לתלמידי מכינה כשאני למדתי בה אבל זה ממש לא היה הכרחי. בטח שימים הראשונים יציפו את השיעורים נציגים של האגודה ותוכלי לברר אם יש מבחנים זמינים במאגר. אני חושבת שזה מיותר. הלימודים במכינה הם קצת "בית ספריים". יש נוכחות חובה בכל השיעורים והחומר הנלמד הוא, ברובו, חומר מימי בית הספר. במתמטיקה ואנגלית יש הרבה מבחנים (לא פתע) ובשאר השיעורים העיוניים יש מס' עבודות להגשה + מבחן מסכם. לדעתי, הלימודים לא קשים (אפילו לא קרובים לכך) וזו הזדמנות נהדרת לשפר ציונים והשגים. אני יכולה להעיד על עצמי שלפני המכינה יכולתי להתקבל רק לחוגים נידחים באוני' ואחרי המכינה כבר יכולתי להתקבל לכל חוג באוני' (חוץ מכלכלה ומתמטיקה משום שלקחתי רק 3 יח' מתמטיקה). המורים במכינה הם אנשים נחמדים ומשקיענים ויש להם את כל הסבלנות שבעולם. לא ניתקלתי במורה אחד בעייתי ובאמת היתה הרגשה שהם עושים הכל כדי שאנחנו נצליח. השיעורים הכי חשובים לדעתי הם אנגלית וכתיבה אקדמית. באנגלית לומדים לנתח מאמרים ומרחיבים את אוצר המילים באופן ניכר. השיעורים זהים לשיעורי אנגלית באוני' רק מה שחבל זה שלא מקבלים אח"כ פטור מאנגלית (אלא רק באמצעות פסיכומטרי או בחינת אמי"ר). בכתיבה אקדמית לומדים להתבטא בכתב ולכתוב עבודות אקדמאיות. מדובר בשיעורים משעממים עד מוות אבל גם חשובים מאין כמותם. לא כולם יודעים לכתוב עבודות ברמה אקדמאית וזה בא לידי ביטוי בלימודי התואר. שעורי כתיבה אקדמאית נותנים לך כלים חשובים מאוד ותוכלי לראות זאת במהלך התואר. אאל"ט היום כבר יש חוגים שנותנים שיעורי כתיבה אקדמאית במהלך התואר אז נראה לי שהחשיבות שלהם מובנת
שוב, האוירה היא מאור "בית ספרית" ופחות אקדמאית. החומר שנלמד בשיעורים האחרים (היסטוריה, ספרות, סוציו' וכל אלה) הוא חומר מימי בית הספר אבל זה ריענון נחמד ומפאת שהחומר לא קשה קל מאוד להצליח. כמו בכל מסגרת, יש אנשים נחמדים יותר ונחמדים פחות ובסה"כ מדובר במקבץ מגוון מאוד של סטודנטים כמו בכל יח' באוני'. המון הצלחה

תודה רבה על התשובה המפורטת

יש לי שאלה..-את עשית פסיכומטרי במסגרת המכינה? כשנרשמתי שאלתי סטודנט בקשר לפסיכו' והוא אמר לי שזה נורא לחוץ.. אני קצת מפחדת מזה .. פסיכומטרי אני אהיה חיבת לשפר כך שאני בטוח יעשה בזמן המכינה.. בכל אופן תודה ושיהיה לכולנו ב-ה-צ-ל-ח-ה:))))

tulchi

New member
לא עשיתי פסיכו' במכינה

אלא בסוף השירות הצבאי. אני זוכרת שהיו הרבה תלמידים שלקראת אמצע המכינה כן נרשמו לפסיכו' ולמדו בימי שישי מהבוקר עד הצהריים. כמו בכל קורס פסיכומטרי, נדרשת השקעה לא מבוטלת. אני חושבת שאם את מקדישה את כל השנה ללימודים (ללא פעילויות אחרות כמו עבודה, התנדבות, חוגים למניהם וכו') את יכולה לעשות את הפסיכו'. זו תקופה עמוסה, אין מה לעשות. יש אנשים שזה בא להם בקלות ויש אנשים שצריכים להתאמץ. צריך לסגל הרגלי לימודים ולעמוד בלוחות זמנים. את צריכה להציב לעצמך מטרות "קטנות" בדרך למטרה העיקרית. זה שמדובר בקורס פסיכומטרי מזורז לא אומר שנותנים לך שם גלולת פלא להצלחה במבחן. השקעה ניכרת בלימודי פסיכומטרי = הצלחה במבחן. נכון שקל יותר להשקיע כשלא מעמיסים על המשוואה גם לימודי מכינה אבל זה בהחלט אפשרי.

Cat79

New member
נצל"ש מצטרפת חדשה

גם אני מתחילה השנה מכינה.

amitk80

New member
אני לא יודע

האם יש מבחנים באגודה לתלמידי מכינה וכמה הם עדכניים. אני משער שיש אבל כמה הם עדכנים אני לא יודע. אם את רוצה את הבירות של הדשא ביום רביעי אני אתן לך את הבירה שלי. החברות באגודה יכולה לעזור לך בהנחה לחופשי סמסטריאלי ואולי מקראות (שאני לא יודע כמה יש לתלמידי מכינה). תעשי את השיקולים. אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור. עמית

berta84

New member
שאלה לגבי החופשי סמסטריאלי

הבנתי שהוא עולה 650 ש"ח, אבל לכמה זמן הוא? לכל תקופת הסמסטר? כלומר לכ-3 חודשים?

אני חושבת שלחצי שנה, לא אקדמית, אלא 6 חודשים

אני לא בטוחה. בכל אופן, השנתי הואל-12 חודשים ולא לשנה אקדמית (נרשמתי בתחילת שנה"ל תשס"ז ועד אמצע אוקטובר הנוכחי הוא עדיין ישמש אותי).

IdanXP

New member
כל המידע שאתה צריך לגבי הכרטיסים כאן :

http://www.egged.co.il/main.asp?lngCategoryID=4489

אני למדתי במכינת אביב

אם יש לך שאלות ספציפיות על המכינה את מוזמנת לשאול. לא היו לנו מבחנים משנים קודמות, אלה שקיבלנו סופקו בידי המרצים עצמם. מקראה אחת שהיינו צריכים לרכוש, הנציג מהאגודה הגיע אלינו לכיתה ומכר במחיר זהה למי שבאגודה ולמי שלא. אם את רוצה חופשי-שנתי/סמסטריאלי אז שווה להצטרף לאגודה בשביל זה.

למעלה