שאלה לגבי הקרנות במחלת הודגקין

muzaic

New member
שאלה לגבי הקרנות במחלת הודגקין

אז ככה...הרבה זמן אני קוראת כאן ובעיקר נמצאת מאחורי הקלעים...מחלת ההודגקין התגלתה אצלי לפני כחצי שנה ונשארו לי עוד 5 טיפולי כימוטרפיה. לפני כחודש עברתי CTPET והתוצאה היתה שהמחלה כרגע לא פעילה.בעקבות זאת עדכנה אותי הרופאה שבמידה ובסיום הטיפולים הכימוטרפיים התוצאה תהייה זהה כנראה שאני לא אצטרך לעבור הקרנות.שאלתי היא מנסיונם של חולי ההודגקין בפורום ובמידה ומישהו/י יודעים..עד כמה רלוונטית השפעת ההקרנות על ההחלמה מהמחלה? חברה שגרה בארה"ב וחלתה במחלה אמרה שנאמר לה כי ההקרנות יכולות להביא ל 95% אחוזי הצלחה באי חזרה של המחלה לעומת 85% ללא. אינני עוסקת באחוזים ואני מאמינה כי כל מקרה לגופו..אולם הייתי שמחה לקבל תגובה מכם האם לדעתכם ההקרנות הן הכרחיות לריפוי ממחלה זו. וחוץ מזה כמובן חג שמח לכולם...

הודגיק

New member
גם לי..

גם לי אמרו בדיוק אותו דבר בסיום הטיפול ה6 , אבל כשהגענו לסיום הוחלט לבצע הקרנות מכוון שהקרנות במצב שהמחלה לא פעילה הוא מניעתי כלומר למנוע שהמחלה תחזור בעתיד , ועד כה זה עובד , לא חזרה לי המחלה
.... אז המלצתי היא תעשי את זה , כימוטרפיה זה החלק הכי מחורבן בכל העסק , הקרנות זה רק הדובדבן של הקצפת. תהני .

muzaic

New member
טוב אז שאלה נוספת...../images/Emo13.gif

קודם כל תודה הודגיק על התשובה המהירה. אני מוסיפה עוד שתי שאלות: מתוך קריאה בספרות הבנתי שההקרנות יכולות לגרום לתופעות עתידיות לא נעימות (כגון סרטני משנה) האם זה הוצג לך בעת ההחלטה על ההקרנות והאם שקלתה זאת לפני ההחלטה לבצע הקרנה? והשאלה השנייה היא: אצלי התגלתה המחלה בשלב 4 מה שאומר שהיא נצפתה באזור הראות, הטחול והצוואר. אנני יודעת כיצד הופיעה המחלה אצלך אבל אולי אתה יודע האם הם מקרינים לכל האזורים האלה או מחליטים להתמקד באזור מסויים? מקווה שלא הכבדתי ושיהיה לך יום נהדר...

הקרנות

היי אני קיבלתי הקרנות כטיפול נפרד ולא כתוספת לכימו. לא הציגו בפניי את העובדה שיכולים להופיע סרטני משנה, על זה שמעתי הרבה אחרי סיום הטיפולים ולכן זה לא היווה שיקול. לגבי השאלה השניה, הקרנות זה טיפול מקומי ולכן סביר להניח שההתמקדות בטיפול תהיה במקומות בהם עדיין נצפית מחלה פעילה או במקום בו עדיין יש שרידי מחלה. אך כיוון שאצלי הגידול הוגדר באזור הצוואר, הטיפולים כוונו לשם. מקווה שעניתי.. גלי

הודגיק

New member
טוב אז ככה ...

קודם כל תרגישי טוב , לשאלתך הראשונה , נאמרו לי כל מיני דברים על תופעות לוואי כמו אדמומיות באזור ההקרנה לפעמים מלווה בכאבי צריבה , לפעמים כוויות לאזור ההקרנה , סיכוי לסרטן מישני , ועוד כל מיני תופעות לוואי , שהאמת קורות . אבל את אותם הדברים אמרו לי גם לגביי הכימוטרפיה , ושם הדגישו את העיניין שיכול לחזור סרטן מישני ולאו דווקא אותו סוג . אז יותר הפחידו אותי טיפולי הכימוטרפיה מאשר ההקרנות , שוב אני אחזור ואומר שההקרנות הן הדודבן של הקצפת והאור שבקצה המנהרה תרתי משמע. לשאלתך השניה , כשאני עברתי את ההקרנות עשיתי אותן במאיץ חלקיקים חדש יחסית מסוגו , כשבוע לפני תחילת ההקרנות עברתי צילום רנטגן על מכונת הדמיה , שם בעזרת מחשב בנו לי מודל מיוחד מעופרת שמכסה את האזורים שהרופאים שלי לא רצו שיקרנו עליהם (במקרה שלי הריאות , כי הבלאומיצין פער לי חור בתוך הריאה) לידעתך פעם היו בונים ידנית את המודלים מעופרת , אז הקרינו לכל האזורים שהיו מועדים לפורענות במקרה שלי , במקרה שלך אני משער שהרופאים ינהגו באותה שיטה , הם יבקשו לחסום קרינה למקומות שהם לא רוצים לפגוע בהם (הכל יחסי את יודעת) ואז הם יקרינו לכל המקומות המועדים לפורענות הטחול , הצוואר ובית החזה ומכוון שאת אישה אני חושב שהם ישימו דגש על הקרנות בעלות Rad נמוך בגלל סיכונים לסרטן השד . שיהיה לך יום נפלא וקסום ,ודרך אגב בת כמה את בכלל ? הודג'יק.

tsy

New member
הקרנות

הי. גם לי היה, אבל בדרגה 2. עברתי 8 טיפולים כימ' ו-17 הקרנות. לחברה שלי היה בדרגה 3 והיא עברה 12 כימו' ללא הקרנות. עברנו את הטיפולים בבתי חולים שונים (היא באיכלוב ואני בבלינסון) ואולי גם השיקולים לגבי ההקרנות הם שונים. לי הסבירו שהקרנות מגבירות את האפשרות ללקות בסרטן במקומות המוקרנים אך מבחינת שיקולים של יעילות ותועלת, עדיף להקרין את המקומות הפגועים, כדי למנוע השנות של המחלה. חוץ מזה, הקרנות באיזור הצוואר מגבירות את הסיכוי ללקות בהיפו בבלוטת התריס (אני בדרך..). וכשיקול שולי - גם השיער במקומות המוקרנים גדל בקצב איטי יותר. לי זה היה באיזור העורף, בעוד כל השיער התחיל לגדול אחרי הכימו', נשאר לי פס בעורף שלא גדל במשך הרבה זמן. וכפי שכבר נאמר - ההקרנות הן הדובדבן שבקצפת, ולי לא היו תופעות לוואי בכלל מהן, אפילו לא אדמומיות. שיהיה בהצלחה, טל.

muzaic

New member
היי tsy.....

פגיעה בבלוטת התריס היא אכן דבר שמדאיג אותי מכיוון שאני סובלת מתת פעילות של הבלוטה מגיל 12 ונראה לי שההקרנות רק ירעו את מצבה...לגבי השיער זה פחות מדאיג אותי כי עדיין יש לי שיער...אומנם קצר ודליל ולא כמו שערי השופע לפני אבל אני מקווה שזה ימשיך ככה עד סוף הטיפולים...בכל מקרה תודה על האיחולים ושיהיה לך יום מקסים...

rubber duck

New member
כמה הערות

אם את כבר סובלת מפגיעה בבלוטת התרסי הרי שזה לא שינה הרבה ( את האלטרוקסין את מכירה יש לשער ) מעבר לכך להקרנות יש תופעות לוואי לטווח ארוך פגיעה ברירית הגרון ( במשך שנתיים בערך לא יכולתי לשתות שום דבר אלכוהולי ) ויש תופעות אישיות לבני אדם שונים שרון

muzaic

New member
תודה לשניכם על התשובות...../images/Emo24.gif

אני אחכה לסיום הטיפולים ואז אני אחליט איך אני ממשיכה הלאה. הארתם את עיני בנושא ואני מקווה שזה יעזור לי להגיע להחלטה הנכונה בבוא הזמן. בכל מקרה שיהיה לכם יום מקסים ונעים. הודגיק...אני בת 32...חברה ותיקה במחלקת "גריאטריה"
...ומקווה להשאר באזור עוד קצת זמן כדי להשלים עוד כמה דברים שעוד לא הספקתי..
ועוד ועוד...

lital_helmer

New member
הודג'יק...מה זאת אומרת

שהבלאומיצין פער לך חור בתוך הריאה? תוכל להסביר בדיוק?

NiR AbR

New member
אמנם לא הודג'יק...

אבל גם לי יש ניסיון עם הבליאומיצין... לי הרופא הסביר שהבלאומיצין יכול לעשות לפעמים, אצל חלק מהאנשים, סיבוכים בריאות, כמו בצקות, דלקת או כמו שאצל הודגיק - נפער "חור". אני מניח שזו בטח פגיעה באיזור מסויים בריאה שעושה איזשהו כיב או משהו... טוב, אל אני לא רופא אז אני אלך לי עכשיו... :)

תמר 26

New member
../images/Emo24.gifמצטרפת לכל מה שנאמר

ורק מוסיפה שהרופאה שלי בהתחלה אמרה שהיא מקווה שלא יהיה צורך בהקרנות, ושהיא מעדיפה שלא, אבל אח"כ כשהיה צורך, אמרו לנו ברדיותרפיה שההקרנות הורסות את "מיטת הגידול" כלומר המצע עליו הגידול התפתח...
וזה נשמע לי מניעתי. פגשתי שם בחורה שחלתה בהוצ'קין בפעם השניה, בפעם הראשונה היא קיבלה רק טיפול כימוטרפי ואחרי שנה וחצי זה חזר, ובגדול,
והפעם היא מקבלת הקרנות. אמנם זה טיפול רפואי ויש לזה תופעות לוואי: עייפות, צרבת, וכו' תלוי במיקום, אבל יותר קל מהכימו' ואפשר לתפקד אחרי זה בצורה סבירה (מלבד עייפות
) אבל לדעתי כמו שכולם אמרו קל יותר מהכימו'. הרבה בריאות

muzaic

New member
תמר היקרה...

תודה על העדכון. אני בהחלט אנסה להתייעץ עם עוד רופא בכדי לקבל עוד זווית ראיה בנושא מלבד זו של הרופאה שלי. בכל מקרה נשמע ממש מפחיד
לגבי החזרה של המחלה. נקווה שאני אצליח להפטר ממנה בסיבוב הזה ולא אחזור לסיבובים נוספים. יום נפלא לכולם והמון בריאות.

למעלה