שאלה לגבי הרגלי למידה

karrin

New member
שאלה לגבי הרגלי למידה

שלום לכם,יש לי שאלה, אני מעוניינת לדעת היכן או כיצד ניתן לרכוש הרגלי למידה נכונים. סיפורי הוא כזה: אני בת 30 ומאז שאני לומדת יש לי בעיה עם הרגלי למידה ועם סיכום חומר בכיתה. עוד בתיכון לא הייתי מסכמת וכך גם כשלמדתי באונ'. הצלחתי איכשהו לסיים תואר.אני לא מסוגלת להקשיב בכיתה ולסכם חומר.בתיוכון ובאונ' לא היו לי מחברות, צילמתי תמיד את החומר. אני עומדת בפני תחילת פרק לימודים חדש (תואר נוסף) שחשוב לי ביותר להצליח בו בגדול ולא לסיים איכשהו, אך איני יודעת ללמוד. האם יש איזושהי דרך ללמוד ללמוד.... תודה על תשומת הלב.ואשמח לתשובות.

FOR THE LD

New member
באוניברסיטה הפתוחה יש קורס

מהסוג שעליו את מדברת. בררי אם הוא מיועד ללומדים במוסד זה בלבד, או גם פתוח לאחרים. זהו קורס מזורז בן 3 מפגשים מרוכזים. הקורס מכוון להתמודדות עם הכמויות האדירות של החומר שהסטודנטים אמורים ללמוד בכוחות עצמם - כיצד להוציא עיקר מטפל, כיצד לסכם וכו'. כדאי לברר! בהצלחה בלימודים!

../images/Emo175.gif ברוכה הבאה karrin ../images/Emo39.gif

אסטרטגיות והרגלים יש רבים ושונים. הכי טוב יהיה אם תוכלי לספר איך את מסכמת כשאת צריכה לסכם, ואולי כך אוכל להמליץ על דרך טובה יותר. בנוסף לכך, בהרבה מוסדות אקדמיים יש סדנאות או מרכזים ללימוד, יש מקומות המגדילים לעשות ומספקים "יועצת פרטית" לאסטרטגיות למידה.

FOR THE LD

New member
יועצת פרטית לאסטרטגיות למידה

יונה, באלו מוסדות קיים השירות הזה? תודה.

במכללת אחווה

יש מערכת ייעוצית הכוללת פסיכולוגית ויועצת רב תחומית ו-יועצת אישית או מורה לאסטרטגיות למידה שנותנת מספר שיעורים פרטניים לפי הצורך למי שיש קשיים, ולאחר שיחה עם אחת מהשתיים (הפסיכולוגית או היועצת). השיעורים בין 1 ש' בודדת עד 1 ש' שנתית - תלוי בקשיים. ובוודאי קיימים במקומות נוספים עזרות כאלו, לא ?

karrin

New member
תודה רבה,לגבי הדרך שלי שלי לסכם...

אז ככה, למעשה אני כמעט ולא עושה זאת מכמה סיבות: קודם כל המהירות, קשה לי לעמוד במהירות הדיבור ולסכם מתוך זה, הכתב שלי יוצא מזעזע, אני לא משלימה אותיות ולא ניתן להבין כלל מה אני כותבת (כשאני כותבת בקמב איטי הכתב שלי בסדר גמור). קושי שני הוא מה לסכם, הבדל בין עיקר לטפל, אני מנסה להכליל הכל וזה בלתי אפשרי. לצערי עוד כשהייתי ילדה לא הנחילו לי הרגלי למידה, לא איך לומדים, מתי,איך מארגנים זמנים,מתי מכינים שעורים, איל ללמוד למבחנים וכו',לא בבית ולא בביה"ס, כך הגעתי למצבי הנוכחי. את התואר הקודם שלי הצלחתי לשרוד בלי הרגלי למידה אבל הפעם חשוב לי מאוד להצליח מעל לממוצע לכן אני חייבת לשנות את הדרך שלי ללמוד. בעבר הייתי לומדת יום לפני מבחן בסדר גודל גדול ובקושי הצלחתי,תמיד חשבתי שאין לי "תחת" ללמוד,אך הפסיכומטרי האחרון שעשיתי (בפברואר האחרון) הוכיח לי אחרת. נתנו לי שם ( בקורס) לו"ז לימודים שעזר לי מאוד ועשה לי סדר. זהו פחות או יותר... חשבתי אולי לגבי הסיכום, לקחת איתי טייפ מנהלים, למרות שאני הולכת ללמוד מקצועות מדעיים (שבהם אין לי נסיון לימודי כלל מלבד 3 יח' במתמטיקה שבהם קיבלתי 60). וואו-יצא ארוך.מצטערת. תודה על ההתייחסות.

למעלה