שאלה לגבי הריון

אביתר27

New member
שאלה לגבי הריון

ברור שהשאלה לא עולה על הפרק עכשיו בכלל, (טיפולים טיפולים טיפולים)
אבל שמענו שאסור להיכנס להריון במשך 5 שנים מתום הטיפולים (האמנם ?) ולמה? האם זה מסוכן לאם? לעובר? או שזה כיון שרוצים להימנע ממצב של חזרת המחלה בזמן ההריון, ומעריכים שתוך 5 שנים יש סבירות מסוימת שהמחלה תחזור? ובכלל האם אפשר לנבא אצל מי המחלה תחזור(הודג'קינס)? או מהם הגורמים שנכנסים לתמונה בנוגע לחזרת המחלה? (אוי, זו שאלה שהתפלחה לכאן: נושא ענק בפני עצמו ) שמענו על מקרים בהם האם נכנסה להריון מתוכנן או שלא (הרבה, הרבה לפני סוף 5 שנים) וההריון הסתיים באם ותינוק בריאים והרהרנו לגבי השאלה. יש מי שיודע/ת?

הריון

באמת ממליצים על תקופת "קירור" מסוף הטיפולים. אני חושבת שיש לזה כמה סיבות. אחד זה לתת לגוף להתנקות מכל החומרים שדחפו לו. שני זה לגבי מחלות שקשורות להורמונים שמפחדים שאם הגוף יגיע לרמות ההורמונים הגבוהות של זמן הריון אז זה לא יהיה טוב. ובגדול אומרים שאחרי חמש שנים הסיכוי לחלות שוב יורד באחוזים רבים. ושוב כמובן שהכל שאלה של סטטיסטיקות ותמיד יש את היוצאים מן הכלל. גלי

tsy

New member
לעניין ההריון

אני בד"כ לא כותבת בפורם אלא רק קוראת, אבל הפעם חרגתי ממנהגי.. גם לי היה הודג'קינס. עברתי שמונה טיפולים כימותרפיים, ו-17 הקרנות. כשלושה חודשים וחצי לאחר סיום הטיפולים, נכנסתי להריון באופן ספונטני ואז גם התברר שיש לי תאומות. עקרונית, הייתי חייבת למרות שהייתי רק בת 26 לעבור מי שפיר. כדי לוודא שהכל בסדר. היתה לי גם פגישה עם מומחה מבית חולים בלינסון שחקר את הנושא הזה (במסגרת הפרופסורה) כלומר את הקשר בין בריאות העוברים, והזמן שעובר מיום סיום הטיפולים הכימותרפיים. כשאני נפגשתי איתו הוא היה עדיין בעיצומו של המחקר ועוד לא היו תוצאות, אבל היום כשהבנות שלי בנות שנתיים וארבעה חודשים, הוא בטח הגיע לאיזה שהן מסקנות. שווה לבדוק. בכל מקרה הילדות שלי בריאות (טפו טפו טפו חמש חמש חמש). אגב, אני קיבלתי במהלך הטיפולים הכימותרפיים זריקות של דקפפטיל לשמירה על השחלות (זה חומר ש"מרדים" את השחלות) כך שלכאורה המערכת הזו הייתה מוגנת מפני פגיעת הכימו.אגב, זה היה במסגרת תהליך שלם שעברתי לשימור הפוריות (כולל ניתוח, הקפאת שחלות, מעקב וכו'). אם תהיה מעוניין במידע נוסף, אשמח. טל

blg

New member
איזה צירוף מקרים...

בדיוק אני עסוקה בשאלת מותר אסור הריון כי שמעתי פה בעבר (מליטל?) שאומרים56 שנים. אבל הייתי באונקולוגיה תה"ש אתמול, והדבר היחיד ששאלתי היה על זה והרופא אמר שהוא לא יודע שיש מניעה. (אב ב 30/12 אני אהיה שוב בהמטולוגיה ואשאל בייתר פירוט) ורופא נוסף שחקר את הקשר בין הודג'קינס ובעיות פוריות - פרופ' ויז'ניצר מסורוקה, וכשאני חליתי כבר היו תוצאות (אז לא עניין אותי אז לא שאלתי) אבל אני מניחה שהוא ישמח לענות על שאלות (הוא איש מאוד נחמד) טל - האם תוכלי לומר לי מי הרופא עליו את מדברת? בנתיים הנושא מעסיק אותי ביני וביני (ובינכם...) אני עוד לא מדברת על כך עם בנזוגי, אבל כבר מוטרדת בשאלה...

אביתר27

New member
תודה על התשובות

מודה שכבר 10 דקות יושב מול המסך קורא את התשובות שלכן שוב ושוב, וחוץ מלהגיד תודה אין לי כרגע מה להגיב ספיציפית. (באמת זה לא רלוונטי סתם הירהור שעבר בראש). טלי-
יש קשר בין הסמיכות לטיפולים לבין זה שילדת תאומות? בל"ג - 56 שנים?! לא נסחפנו?
, בכל מקרה אולי אין זו מניעה מוחלטת אלא בגדר המלצה גורפת? תודה וניפגש בשמחות

tsy

New member
אז ככה

את שם הרופא מבלינסון אני לא זוכרת, אבל אני אברר ביום ראשון. בכל מקרה, הוא קשור למחלקה בסיכון גבוה. ולגבי האפשרות של תאומים וסמיכות לטיפולים - אז זה קצת לא ברור אצלי. מחד - לסבתא שלי היו שני זוגות אחים תאומים (ואז זה בעצם קפץ דור והגיע אליי), וגם לאחות של בעלי יש תאומים בנים בני אותו גיל (למרות שזה פחות קשור כי תאומים לא זהים מגיעים בתורשה מהאמא..). ומאידך - יתכן כי בגלל הזריקות שקיבלתי להרדמת השחלות, הייתה התפרצות של ביציות בתקופה שלאחר מכן, וגם יתכן שבגלל שהורידו לי את השחלה השמאלית השחלה הימנית "בייצה" בצורה מדהימה. בקיצור - גם הרופא שלי תהה רבות לגבי האפשרויות, אבל בשורה התחתונה זה לא עניין אף אחד, העיקר שכולם בריאים ושלמים. מכירה עוד שתיים שנכנסו להריון - אחת שנה לאחר הטיפולים (ואפילו עשתה הפלה כי זה היה מקרי לחלוטין), והשנייה גם היא שנה לאחר הטיפולים - עם ילדה בריאה ושנה לאחר מכן עוד אחת. טל

lital_helmer

New member
אכן הרופאה שלי טוענת

שצריך לחכות 5 שנים..אבל היא אמרה לי כבר שאם הכל יהיה בסדר אחרי שנתיים וחצי..משהו כזה אולי היא "תוותר" לי..
לעומת הרופא של חברה שלי (באותה מחלקה) שטוען שמקסימום שנה מסיום הטיפולים או משהו כזה. בעקרון אני חושבת שלכל רופא יש את הדיעה שלו לעניין. דעתי היא, אולי לא צריך לחכות 5 שנים ואולי כן אבל אני מסתכלת על זה ככה..עד כמה אני רוצה להכנס להריון ועד כמה אני מוכנה לכל מה שיבוא בעקבות ההריון..ואם לא מפריע (לא יכולה לנסח את זה אחרת) לי לחכות אז למה לא?! אז בנתיים אני מחכה.

אביתר27

New member
מעניין...

ליטל זה מה שבעצם רציתי לדעת האם יש מקום לגישות אחרות, ושלא כל הרופאים אומרים אותו דבר. שנה ואפילו שנתיים וחצי זה כבר הרבה יותר נסבל מחמש שנים.(בייחוד לאור מה שכבר עברנו). ונכון טל בסופו של דבר העיקר שאת והבנות בריאות כל השאר זה אמנם נושאים מעניינים למחקר, אך לא יותר מזה.

למעלה