שאלה לגבי הריטלין

שאלה לגבי הריטלין

אין ספק שזה יעיל למי שזקוק לריטלין, אבל מה הנזקים שיכול לגרום? ומה קורה אם משהו שלא צריך ריטלין לוקח ריטלין בטעות או שלא בטעת? תודה מראש לעונים ושבת נפלאה שתהיה לכם.

איך אפשר לקחת בטעות?

נגיד שפעם אחת במקרה כי יש לאחד מבני הבית אבל... לא נראה לי שלוקחים כדורים בטעות... לגבי נזקים - צריך לשאול פסיכיאטר או ניאורולוג ממה שידוע לי מוריד תיאבון עד שההשפעה מתפוגגת.

איך אפשר לקחת בטעות?

יש טעויות באיבחון, יש מינונים לא נכונים. לא התכוונתי שלוקחים בטעות במקום אקמול. כלומר אדם שאין לא את החסר הזה במח, ובכל זאת לוקח את התרופה.

איבחונים

כאן באוניברסיטה העברית, במחלקה לחינוך המיוחד אנו מבצעים אבחונים התנהגותיים מקיפים שכוללים גם אבחון בנושא של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות. כפי שכתבתי בעבר, האבחון אינו כרוך בתשלום ומוגש כשרות לציבור. (ישנה עלות מזערית לש חומרים ונסיעות בלבד). ניתן ליצור אתי קשר דרך הפורום.

אבחונים

זכרונך מדויק. האבחון מתבצע ע"י סטודנטים מתקדמים לתואר שני לשלישי בחינוך המיוחד בהנחייתי. הדו"ח המסכם נכתב על ידי וחתום על ידי.

כישורים

לא, אינני פסיכאטר. תואר ראשון, שני ושלישי בחינוך המיוחד. 10 שנות עבודה המחנך בחינוך המיוחד (לקוי למידה והפרעות התנהגות). שנה כמנהל (לקויי למידה) 15 שנה כחוקר בהפרעות התנהגות, לקויי למידה, וחקיקה ומדיניות של החינוך המיוחד. ראש החוג לחינוך המיוחד באוניברסיטה העברית. והחשוב ביותר: הורה לילד (כבר לא ילד) בעל צרכים חיונוכיים ניכרים.

אכן החלק האחרון גם לדעתי הוא החשוב

ביותר - כלומר ההתנסות שלך כהורה משמעותי מאד גם בעיני. יחד עם זאת, ככל הידוע לי האפשרות לאבחן ולקבוע ליקויי קשב וריכוז נתונה כיום בידהם של פסיכיאטרים ו/או ניאורולוגים. ככל הידוע לי אנשי החינוך המיוחד רשאים להעביר אבחונים דידקטיים בלבד. האם אני טועה?

ריטלין

לריטלין יש מספר תופעות, בדרך כלל לתקופה קצרה. חשוב לזכור שרק בעל מקצוע מיומן יכול לאבחן הפרעת קשב וריכוז לסוגיה. אם כן, תופעות נלוות לתרופה: הפחתת תאבון, קשיי שינה, יובש בפה ולעיתים רחוקות מאד טיקים. באופן כללי התרופה בטוחה מאד ורוב התופעות עוברות עם הזמן. לאלה שלא עוברים בעצמם, כשמפסיקים את הטיפול התרופתי הם עוברות. חשוב לזכור שהתרופה אינה ממכרת ואינה משפיעה על גדילה. התרופה עצמה הנה תרופה ממריצה. היא כנראה מעוררת חלק מן המוח של הילד שנמצא בתת פעילות ולכן אינו מווסת כראוי את התפקוד המוחי. אצל אנשים ללא ADHD, התרופה פועלת כמתוכנן: היא תרופה ממריצה.

למעלה