שאלה לגבי הר הרוח

avitzurel

New member
שאלה לגבי הר הרוח

סגנון הרכיבה: דאונהיל / פרירייד אהבה: ירידות, דרופים שנאה: עליות לאור הפירוט הנרחב שלי...
האם אוהב את המסלול של הר הרוח? עכשיו ברצינות מישהו סיפר לי על המסלול של הר הרוח ואמר שזה מסלול פצצה לפרירייד, שרובו בירידה ויש חלקים טכניים שאלתי היא האם אכן כולו בירידה? יש דרופים במסלול? רמת הכיף בין 1-10 תודה רבה תסלחו לי על הלשון המתלוצצת אני במצב רוח טוב היום

הר הרוח זה לא פרירייד

יש בו עליות לא קלות וירידות טכניות אבל בהחלט לא פרירייד. אני מאוד אוהב את המסלול כי הוא משלב עלייה קשה, נוף מקסים וירידה פראית. ציקי

aFish

New member
הייתי קצת רוצה לתקן את ציקי

בחשיבה של יותר לכיוון שלך ולא XC הייתי אומר את הדבר הבא (בהסתייגות שאינני רוכב בסיגנון שלך ולכן לא יכול להכנס לפדליך ב100%): 1. בירידה המסלול ארוך יחסית למסלולים מקובלים כמו כרמי יוסף, דרך הקיסר וכד'. 2. ניתן לבצע בנוחות הקפצת רכבים להתחלה ולסיום כך שתצמצמו את העליות למינימום. התחלה בהר הרוח ממש מחניון הרכב והסיום בשער הגיא או אפילו טוב יותר בישוב מבוא חורון שבפאתיו מסתיים הסינגל (אחרת יש טיפוס לא ארוך חזרה לכיוון שער הגיא). 3. בזמנו, באירוע קק"ל שחנך את המסלול דובר על נקודה בה יש פיצול לחלק מהמסלול שהוא יותר פרירייד באופיו. אני לא עשיתי את החלק הזה ולכן קשה לי לומר מה מאפיין אותו אולם מעצם ההגדרה נראה לי מענין בשבילך לבדוק. 4. מבחינת התואי, אזי הוא מתחלק לחלקים הבאים: * סינגל יחסית קצר על המדרון כשמשמאל נחל יתלה - רכיבה זורמת כשמשמאל התהום. לסינגל מובילה ירידה רחבה ומהירה עם דרדרת קלה. * עליה חזרה לדאבל הרחב - עליה קצרצרה (אין לכם בעיה) כשבהמשך הדאבל עדת כלבים מזויעה. * ירידה מהירה ודרדרתית בדאבל (לא תלולה) עד שהסינגל מתחיל שוב בפניה ימינה (יש סימון). יכול להיות שכאן הפיצול לשביל ה"פרירייד" (שממשיך ישר)אבל לא בטוח. * סינגל מהיר יחסית ללא דרופים כאשר הקושי העיקרי הוא רכיבה ממש על צלע ההר כשבחלק מהמקומות אין ממש שביל אלא רכיבה על אבנים. זה החלק עם יותר אדרנלין במסלול. * קטע מישורי כשמגיעים לערוץ למטה, חצית ערוצים עדין בסינגל. * ירידה דרך שער ברזל לקטע מאד טכני וקצר. הדגש כאן אינו מהירות שכן יש פיתולים של כמעט 180 מעלות, סלעים גדולים ונדרשת יותר טכניקה. מכאן מגיעים למבוא חורון. סה"כ לדעתי משהו כמו 7-8 ק"מ אבל אני לא זוכר במדויק.

giladz

New member
מדויק מאוד

ואבי קיבל הסבר והמלצה חמה על המסלול ממני ב4 עינים. והסינגל הוא מעולה והסיום כמובן במבוא חורון. ויש עליה אחת שגם XC לא עולים אותה. גלעד

למעלה