את האמת? מעולם לא שמעתי על חברת ביטוח
שמספקת תרופות. חברות ביטוח זה לא בתי מרקחת.
האם חברת הביטוח אומרת לך "אנחנו נספק לך בפועל את התרופה" או שהיא אומרת "התרופה נמצאת בסל התרופות שאנחנו מממנים ללקוחותינו"? - כי יש הבדל ע-נ-ק-י בין שתי האמירות האלה.
אני אתן לך דוגמא לתרופה שאינה תרופה תחת פיקוח או אפילו מרשם - אופטלגין. פשוט משכך כאבים. אם רופא הולנדי (הולנד כדוגמא, כי אני בהולנד) יגיד לי שאופטלגין זה הדבר היחידי שיעזור לכאבים שלי, אני לא אוכל לקבל את התרופה בשום בית מרקחת בהולנד כי התרופה אסורה לשימוש בהולנד. היא גם אסורה לשימוש בארה"ב, אם אני לא טועה...
כדי שתוכל לקבל את התרופה מחוץ לארה"ב חייבים להתקיים כמה מצבים:
1. התרופה חייבת להיות מאושרת ע"י משרד הבריאות במדינה בה אתה מתגורר
2. התרופה, אם חייבת בפיקוח של controlled substances, חייבת להיות מיובאת למדינה בה אתה מתגורר ע"י גורם שמסוגל לפקח על צריכתה, רישומה לחולים ע"י רופאים מקומיים ומכירתה (בכל בית מרקחת יש כספת נעולה של controlled substances - שהתרפות שבה נרכשות ע"י בית המרקחת רק לאחר שיש מרשם מדוייק של כמות מדוייקת לחולה מסויים שחייב בזיהוי בעת רכישת התרופה, במקרים מסויימים התרופה מורכבת מסך מרכיביה הכימיים בעת הרכישה ולא מוחזקת כמוצר מוגמר בשום מקום)
3. התרופה נמצאת בשוק התרופות המסחרי ואינה בשלבי ניסוי או שהניסוי שלה כולל את המדינה בה אתה מתגורר.
אז זה לא רק יכול לקרות - זה גם הגיוני מאוד וסביר בהחלט.