שאלה לגבי השלמת בגרויות

Effective

New member
שאלה לגבי השלמת בגרויות

היי,
אשמח אם תוכלו לענות לי על שתי שאלות:
1. קראתי די הרבה באינטרנט ולא כ"כ הבנתי מה ההבדל בין נבחן אקסטרני לבין נבחן משנה בוגר.. סיימתי תיכון עם בגרות מלאה ועשיתי את כל הנדרש- מה אני?

2. אני רוצה להשלים 2 בגרויות (מ-2 ל-5 יח') והן: לשון במועד חורף (פברואר 14) ותנ"ך במועד קיץ הבא (יוני 14). המטרה היא להתקבל לאוניברסיטה לשנה שמתחילה באוקטובר 14. תוך כמה זמן מתפרסמים ציונים? האם ציוני הבגרות בתנ"ך יספיקו להתפרסם תוך בערך חודש (כשביולי עוד ניתן להירשם) או שפשוט זה אבוד ואי אפשר להסתמך על ציוני בגרות במועד קיץ ע"מ להתקבל לאוני'?

תודה!

תלמיד10

New member
תשובות

1. "נבחן אקסטרני" הוא נבחן שפתח תיק אקסטרני בשלוחת הבחינות האקסטרנית, והוא נרשם ונבחן דרך השלוחה האקסטרנית. "נבחן משנה בוגר" (שהוא אינטרני) הוא בוגר בית ספר שנרשם ונבחן בבית ספרו. את נבחנת משנה בוגרת, אלא אם כן תפתחי תיק אקסטרני (תיק משפר ציון, במקרה שלך).

2. בגרויות מורחבות מתקיימות במועד קיץ בלבד. לגבי לשון (שמו הרשמי - "הבעה עברית"), לא ידוע לי על אפשרות להרחיב ל-5 יחידות. אם התכוונת לשיפור הציון ב-2 היחידות, אז זה אפשרי במועד חורף.

ההרשמה לאוניברסיטאות מסתיימת בדרך כלל בין פברואר למאי (תלוי במסלול הלימוד - ברפואה, למשל, המועדים קשיחים מאוד), ולעיתים ניתן להירשם אף לאחר מכן (כמו ביולי כפי שציינת, ולעיתים אף סמוך לתחילת שנת הלימודים - הכל תלוי במדיניות המוסד האקדמי הספציפי והפקולטה הספציפית). בכל מקרה, ניתן להירשם לפני שהושלמו כל הציונים והשיפורים, והאוניברסיטה עשויה לשקול מחדש האם לקבל את המועמד בהסתמך על ציונים חדשים שהובאו לידיעתה לאחר הרישום. לכן ההגבלה שאציין להלן לגבי מועד קיץ אינה מונעת כליל קבלה על בסיס ציונים אלה.

ציוני הבגרות במועד חורף מפורסמים בסביבות מרץ-אפריל ומובאים בחשבון לצורך קבלה לאוניברסיטאות לשנה העוקבת באופן סטנדרטי - יחד עם מועד אפריל של הבחינה הפסיכומטרית. כאמור, ניתן להירשם לפני פרסום כל הציונים, והאוניברסיטה יכולה להמתין עם ההחלטה עד הגשת הציונים.

ציוני הבגרות במועד קיץ מפורסמים בסביבות סוף אוגוסט-תחילת ספטמבר. במועד זה האוניברסיטאות כבר קיבלו תלמידים רבים, ועל כן במסלולים המבוקשים יותר הקבלה עלולה להיסגר או לפחות רף הקבלה יעלה. על כן הציון אולי ייחשב, אך זה עלול להיות קשה יותר או בלתי אפשרי להתקבל בהסתמך על ציוני מועד קיץ. פרטים מדויקים תלויים בפקולטה ובאוניברסיטה וגם בנרשמים הספציפיים באותה שנה, לכן עלייך לפנות לפקולטה ולאוניברסיטה כדי לברר זאת במדויק. לא ניתן לתת תשובה כללית: לא ניתן לקבוע באופן גורף שזה בלתי אפשרי, אך לא תמיד זה אפשרי, ולעיתים קרובות רף הקבלה גבוה יותר.

כל ציוני הבגרות מאותו מועד בחינות מפורסמים ביחד (פרט למועדי א' בקיץ במתמטיקה ובאנגלית המפורסמים לצורך מתן מידע בלבד, ולא באופן המתקבל באוניברסיטאות, בחודש יולי), ואין התייחסות מיוחדת לבחינה בתנ"ך למשל.

trilliane

Well-known member
מנהל
בלשון יש רק 2 יחידות חובה

למעלה