שאלה לגבי השקעה בשוק ההון

שאלה לגבי השקעה בשוק ההון

מה דעתכם לגבי החלפת מסלול כעת בקרן השתלמות...(בית השקעות ידוע-לא מנוהל עצמאית)

בשנה האחרונה-
כל הכסף שכן במסלול אג"ח מדינה שקלי-ללא מניות-עלו כידוע לתשואה יפה,וירדו בחודשים האחרונים-גם כקורלציה עם אג"ח ארה"ב..

לפני כחודש-
העברתי למסלול של
50% אג"ח מדינה ריבית קבועה מח"מ בינוני-קצר
50% אג"ח מדינה ריבית משתנה, צמודה וקונצרניים.
ללא מניות .

הכסף מיועד לשבת שם לפחות עוד 3-4 שנים אך היעד הסופי-קניית דירה.
שאלתי-
איפה הכסף יהיה בטוח למטרה שלשמה נועד וגם יניב תשואה בשנים הקרובות (גם שמירת ערך ותשואה קטנה זה בסדר )? חוששת מצניחה נוספת בממשלתי..

כדאי להיכנס למסלול מנייתי כעת? (בארץ ובחו"ל)- כדאי לחכות לאחר מינוי הנגיד החדש בארה"ב (אוקטובר)? מה דעתכם?
תודה...............

מכיוון שהכסף מיועד לקניית דירה

ובטווח זמן של 3-4 שנים, האפשרויות מוגבלות מאוד.
זה לא טווח זמן מספיק ארוך בשביל השקעה פסיבית במניות, וכמו שאת מבינה בעצמך התרחיש של עלייה בריבית בשנים הקרובות הוא סביר מאוד, מה שאומר הפסדים בשוק האג״ח.

במקומך הייתי מחפש פקדונות אטרקטיביים לטווח ארוך בבנק, ובשביל קצת תשואה עודפת בשוק המניות, אולי תמצאי מוצרים מובנים לטווח של שנתיים-שלוש שמבטיחים לך את הקרן בכל מצב. אגחים במח״מ בינוני יכולים להסב לך נזק די משמעותי.

אני חושב שאת צריכה להתמקד בלא להפסיד כסף, ומי יודע, אולי יתמזל מזלך ויהיו ירידות מחירים משמעותיות בשוק הנדלן.

KobeRider

New member
אגחים עם מועד פרעון לעוד 3-4 שנים לא יפסידו

במקרה של עליית ריבית. התנודות לא יהיו מורגשות. אמנם לא תקבלי תשואה מי יודע מה (תבדקי במיוחד את העמלות שלך), אבל אין אלטרנטיבה אחרת כעת.

50% אג"ח מדינה לא יעזור לך אם המח שלו בינוני. כדאי לצמצם.

תודה לכולם.תשובות

יציאה מקרן ההשתלמות ומעבר לפק"מ לא בא בחשבון כי יש הטבת מס על הפקדות בקה"ש.מועד קניית הדירה אינו ידוע.בין 3-5 שנים.
בבית ההשקעות אמרו לי שהאגח"ים הם לט"ק 3-4 שנים.

האם להעביר 50% מהכסף למניות? ואם כן מתי העיתוי הנכון?
נראה שיותר בטוח להשאיר את החלק שמושקע בצמוד,משתנה וקונצרני, לצאת מאג"ח מדינה ריבית קבועה ולהעביר למנייתי..בתקווה לתשואה חיובית/שמירה על הערך בשנים הקרובות..

שתי שאלות פשוטות

1. כמה את מוכנה להפסיד
2. איזו תנודתיות את מסוגלת לספוג

השאלה שלך לגבי העיתוי מספרת שאת סבורה שביכולתך לתזמן ׳נכון׳ את שוק המניות. כמעט בטוח שאת לא מסוגלת, אז עדיף שתעשי סוויץ׳, ותביני שמה שחשוב מבחינתך זה גודל החשיפה למניות. זה מה שיקבע את התנודתיות בתיק. 50% במניות אומר שלא בהכרח שתהיה לך תשואה חיובית ב-4 שנים הקרובות, ושיתכן שתהיה תנודתיות של עשרות אחוזים בתיק. מתאים לך?

שאלה מצוינת

לעולם לא חשבתי שיש לי את היכולת לתזמן את השוק.נ"ק הכניסה ידועה (בחודשים הקרובים?) נ"ק היציאה אינה ידועה במדוייק..ברור לי שיכולה להיות מפולת אחת לפחות בדרך..

מה פחות מסוכן-בשנים הקרובות-להישאר באג"ח מדינה או לעבור למניות ? או לשלב בינהם?זו שאלת המפתח.
איפה ניתן להפסיד פחות?/לשמור על ערך הכסף/לקבל תשואה סבירה?
מוכנה להפסיד עד 5% מהתיק בלבד.

אם את שואלת לדעתי

אגח מדינה, בעיקר במחמים ארוכים יותר, הוא מקום יותר מסוכן בשנים הקרובות מאשר שוק המניות, אבל זה לא אומר ששוק המניות הולך להיות a walk in the park.

תיק השקעות סולידי יהיה מורכב היום ממשהו כמו 85% אגחים קצרים מאוד ו-15% מניות.

למעלה