שאלה לגבי השקעות

שאלה לגבי השקעות

שלום, כרגע יש לי בחשבון הבנק סכום של כעשרת אלפים שקלים (והסכום עוד אמור לעלות), עד עכשיו הייתי מפקידה בפק"ם אבל הרווח היה זעום, לכן רציתי לשאול האם יש אפשרויות אחרות יותר משלמות להפקיד בהם, אפילו אם מדובר בהפקדה לתקופה ממושכת...

hexagonz

New member
המלצתו קצת אופטימית מדי

הוא דיבר בהמלצתו על ריבית של "כמעט 4%" למק"מ. בחישוב האופטימי ביותר שאני יודע לבצע, מגיעים ל- 3.8%, אם מתעלמים מעמלות קניה, עמלות מכירה, דמי משמרת ומסים. מאחר ומיסים כולנו צריכים לשלם, נשאר עם 3.25% בערך. לכן, בחישוב ריאלי יותר (בלי דמי משמרת, עמלות קניה ומכירה של 0.1% ועם מס כמובן) מגיעים בסך הכל לקצת פחות מ- 3% רווח שנתי. (לא שפק"מ ייתן לנו יותר...).

hexagonz

New member
קרנות כספיות

פק"מ הוא בדיחה לא מצחיקה. שיעורי הריבית כל כך נמוכים שזה מעליב. מק"מ בהחלט עדיף. חסרונות המק"מ - 1. מאחר והבנקים גובים עמלות מינימום מפחידות, קניה ומכירה של סכומים קטנים נעשית לא כדאית. אם מישהו מעוניין, אני יכול לבצע חישוב לדוגמה כדי להראות למה. 2. מאותה הסיבה, קניה ומכירה של מק"מ לתקופות קצרות גם היא לא כדאית. אלטרנטיבה לא רעה במקרים האלה היא לקנות קרן כספית זו או אחרת. ברוב הבנקים (מלבד בדיסקונט, לדעתי) לא משלמים כלל עמלת קניה ומכירה על קרנות, והתשואה הצפויה שלהן דומה לתשואת המק"מ (אבל כנראה קצת נמוכה יותר). מצד שני, התשואה לא מובטחת.

piggy bank

New member
לי יש חשבון סטודנט

מה שלדעתי מעניק לי הנחות. אם המטרה שלי היא להגיע למצב שבו עוד שנה וחצי אני יכולה לשלם על שנת הלימודים השלישית שלי, לא עדיף להשקיע במשהו שהתשואה שלו מובטחת?

hexagonz

New member
הסיכון של הקרנות הכספיות אמור להיות מינימלי

(וגם התשואה...). ניתן למצוא הרבה פרטים ב- http://www.funder.co.il/kaspit.aspx. משם הציטוט הבא - "קרנות הנאמנות הכספיות סולידיות במיוחד. אפיקי ההשקעה הם אג"ח קצר מועד ופיקדונות הבנקים. בגלל האופי הסולידי עד מאוד של קרנות אלה הן מהוות מכשיר תחרותי עבור פיקדונות הבנקים.".

התייחסתי הערב גם לנתוני העמלות והמיסוי בתשובה

לפיגי. המיסוי במק"מ ובפק"מ זהה נכון להיום כך שאין בכך סיבה להעדפת הפק"מ. יתירה מכך יש עדיפות למק"מ גם בנקודה זו התייחסתי בתשובתי לקיזוז הפסדים מרווחי מק"מ ע"ח הפסדים בנ"ע.. מי שמשלם 0.5% ולא 0.25-0.3% מקסימום הוא...פרייאר של הבנקים וחבל. מצ"ב נתוני תשואת פק"מ (בטבלה משמאל) ונתוני מק"מ מאתר בנקרייט שמדברים בעד עצמם. בהצלחה לכולם וחג עצמאות שמח.

הדסו^ש

New member
הכוונה היא ל-0.25-0.3% דמי משמורת לשנה?

בתעריפון הבנק שלי, דמי המשמורת מופיעים כ-0.15% לרבעון - משמע 0.6% לשנה. בעלי חשבון סטודנט או חשבון צעיר, זכאים ל-50% הנחה בתעריפים - כפוף למינימום בסך 5.50 ש"ח לנייר, לרבעון. כלומר, רק מי שזכאי להטבת חשבון סטודנ או צעיר יכול באופן רשמי להגיע לדמי משמורת בגובה 0.3% (אם נתעלם מהמינימום 5.5 לנייר). איך מגיעים לפחות מזה? ועוד - איך מגיעים לתשלום כזה אם אין לך חשבון סטודנט/צעיר? למה שבמיקוח פקידי הבנק יסכימו להוריד את העמלה מעבר לכך? באילו מקרים כדאי להעביר את תיק ניירות הערך מהבנק החוצה (למשל ל"ואללה טרייד" ודומיהם)?

hexagonz

New member
עמלות ני"ע

הכל תלוי בכוח המיקוח. עם מספיק כסף בחשבון, או אמצעי מיקוח אחר (עסקה עם מקום העבודה? מספיק כסף בחשבון של ההורים?...), אפשר להוריד את העמלות לא במעט. אבל הרבה יותר זול לפתוח חשבון בבית השקעות - הם לוקחים עמלות נמוכות משמעותית מאלו של הבנקים (ובלי דמי משמרת!) - אבל בדרך כלל נדרש סכום מינימום לא קטן. רק מומלץ להמנע, כל עוד אפשרי, מבתי ההשקעות שלוקחים גם תשלום חודשי. זה לא כלכלי למי שמבצע מעט פעולות.

הדסו^ש

New member
סכום מינימום נדרש

מהו סדר הגודל של הסכום הנדרש המינימלי? ואיפה ניתן למצוא רשימה של בתי השקעות גדולים יחסית,או אמינים יותר?

hexagonz

New member
לפני שנה בערך בדקתי

חלק מהמקומות רצו 50,000 ש"ח ואחרים רצו 30,000 ש"ח. לא יודע אם השתנו דברים בשוק הזה מאז. מבחינת רשימת בתי השקעות - באתר הבורסה (www.tase.co.il) יש רשימה של כל חברי הבורסה. אבל יש גופים שמשווקים את חברי הבורסה האלה, ונותנים בדרך כלל תנאים טובים יותר. רשימה ממצה של אלו אני לא מכיר, אבל בזמנו חיפושים בגוגל הובילו אותי לכל הגופים הסבירים.

hexagonz

New member
Bursa4U.co.il

ראיתי עכשיו שב- Bursa4U.co.il יש להם פירוט על 3 ברוקרים (ועוד כל מיני טיפים בנושא). צריך להרשם לאתר כדי לראות את הדברים האלה, אבל הרישום חינם (ויש באתר מידע מעניין בלי קשר). http://www.bursa4u.com/tutorials/choose_a_broker. (זו לא פרסומת. אין לי שום קשר לאתר הזה...).

הדסו^ש

New member
האתר לא נראה לך קצת מגמתי?

כאתר שמתיימר לתת מידע ולהיות כלי לקבלת החלטה לגבי הבחירה בין הברוקאים השונים בארץ, נראה לי קצת תמוה שהם בחרו להציג שלושה בלבד... לא? אני מבינה שזו לא היתה פרסומת לאתר, אבל אני שואלת בכנות לדעתך האובייקטיבית.

hexagonz

New member
אני לא בטוח

הברוקרים הגדולים בדרך כלל לוקחים עמלות הרבה יותר גבוהות, ומשאירים למשווקים את העמלות הנמוכות. (אני מתאר לעצמי שזה נובע מכך שהם רוצים לשמור על "שמם הטוב" ביחס ללקוחות הגדולים, שלא אכפת להם לשלם סכומים גבוהים יותר, למרות שבשורה התחתונה השירות הוא אותו השירות). ואם מסתכלים רק על המשווקים - אני לא בטוח שיש הרבה יותר מאלו שהם מציינים שם. הם גם כותבים באתר שניתן להודיע להם על ברוקרים אחרים - אם תמצאי אחד כזה זול, זה יהיה ניסוי מעניין.
אבל בכל מקרה - בטח שאני לא לוקח אחריות. אולי זו באמת פרסומת סמויה.

רווח על השקעה

לדעתי כל עוד הריביות נמוכות קשה יהיה לך למצוא משהו אטרקטיבי. גם אם סכום השקעה היה גדול יותר. אין כרגע אפיק השקעה משתלם. בהצלחה קליניקה מור - לטיפולי עור ושיער 035226662

למעלה