שאלה לגבי התאמת חומר מילוי לתיקון פגמים

Dor It

New member
שאלה לגבי התאמת חומר מילוי לתיקון פגמים

ערב טוב , סיימתי לגלף זוג פסלים מבוגונביליה, אלה עבודות ראשונות, מעולם לא עיבדתי עץ למוצר מוגמר (מילוי חורים, שיוף, לכה) אני מתכוונת להמשיך ליצור מהעץ הזה ולהשאיר את הצבע הטבעי שלו. מעוניינת לברר על המוצר PLASTIC WOOD מיוצר בראש העין ע'י ד'ר ל. נוימן מבקשת המלצתכם ונסיונכם האם כדאי לקנות אותו או מוצר מקביל תודה, דורית

yulevi

New member
חומר מילוי

החומר של דר נוימן עושה את העבודה ומגיע במבחר גוונים,מאחר ועיקר יצירתך גילוף, לדעתי החומר יתאים לך,נגרים מקצועיים משתמשים בחומר שנקרא דבש נגרים זה נוזל סמיך שמערבבים עם אבקת ליטוש של העץ ,ומתקבלת אותה תוצאה ,חשוב להשתמש בכל החומרים בהתאם להוראות היצרן

Dor It

New member
תודה יהודה. ושאלה נוספת

יש לי שמן פשתן (איכותי - בסרבניק) האם כדאי להשתמש בו לעץ ? (אני מניחה שהיישום לפני הלכה)

yulevi

New member
תלוי

ישנו שמן פשתן מבושל שצבעו חום ומשנה את גוון העץ,במידה והעץ טרי ולא יבש מספיק ,אל תשתמשי בינתיים בחומרי גימור,זה קרה לי בעבר בפסל שפיסלתי מגזע אבוקדו שיובש במשך כשנה ובסיום שימנתי אותו,זמן מה אחרי זה התייעצתי עם צחי קירשון ואמר שצריך לתת לעץ להתייבש טוב לפני השימוש בשמנים,הוא למשל משתמש בשמן דני בפסלים הגדולים

Dor It

New member
לא הבנתי

מה קרה לפסל האבוקדו, אני מניחה ששמן אוטם ולא מאפשר לעץ להמשיך להתייבש. הפסלים שלי גולפו מענף (קוטר במקום הרחב - 9 ס"מ) הענף היה במשך למעלה משנתיים מלופף על גדר ליד הבית שלי הגנן ניתק את הענף ולשמחתי לא פינה אותו. אמנם ירד עליו גשם אבל בעיני הוא יבש לחלוטין. אני משווה לגזעים טריים יותר שאני עובדת איתם - (נסדקים ומשווים לעבודה אופי אחר) אני מעוניינת להגיע לפיניש. בבקשה תקנו אותי אם אני טועה האם אלה השלבים? וכמה זמן להמתין בין יישום השכבות השונות? 1. מילוי ותיקון פגמים 2. שמן פשתן 3. לכה

yulevi

New member
גימור עבודה

סביר שהענף יבש,מאחר ואת חסרת ניסיון עדיין אני ממליץ שתסיימי עבודה אחת בשמן פשתן ושניה רק בלכה כדי שתביני את האפקטים שהעץ מקבל עם כל אחד מחומרי הגימור,שמן מוסיף עומק ומבליט את יופיו של העץ,בעניין לכה על שמן לא התנסיתי שימוש בשמן:תספיגי את העץ עם שמן תמתיני שהעץ יספוג את השמן ,[התהליך יכול להמשך גם ימים בודדים תלוי בגודל גוש העץ], תחזרי על הפעולה,עד לשלב שהעץ לא סופג את השמן,תנגבי את השמן העודף ותניחי ליצירה להתייבש למגע

Dor It

New member
גימור עבודה - וצילום היצירה בשלבי סיום

יהודה תודה, אני איישם את השמן הלא מבושל (אחרי מילוי חורים) ולא אעשה נסיונות שונים בגלל אופי העבודה. אני מתכננת להעמיד על בסיס אחד כיצירה אחת. (המוטות השחורים לא באורך הסופי כמובן) אוותר על לכה בשלב זה. אגב, שמן פשתן, קניתי משני הסוגים (מבושל /כהה ולא מבושל ---->ביישום על פסל חימר אחרי שריפה ההבדל בין השמנים כמעט לא נראה לעין)

תהמס

New member
שאלה: נוזל דבש הנגרים לאחר שהוספנו

את אבקת הליטוש ויצאה לנו עיסה טובה. האם החומר הזה הוא אלסטי?

yulevi

New member
אלסטי?

נסיוני הוא ביישום ותיקון במספר שכבות מאוד דקות כי בשכבות עבות החומר די צמיגי

arsar

New member
תיקון פגמים בפסלים

א. מי אמר שצריך לתקן "פגמים" בפסלים? ה"פגמים" הם בעץ, ולכן כדאי להקדיש מחשבה האם כדאי להשאיר את ה"פגמים" או לתת לעץ מראה יותר מלאכותי ע"י ה"תיקון"??? ב. חומרי גימור לעבודות אמנותיות בעץ: גילוף, פיסול אם העבודה היא ללא שטחים נסתרים (Under cut), רצוי לדעת מראש מה אנחנו רוצים מהעבודה המוגמרת. בד"כ הגימור אינו אמור להשפיע על טיב העבודה או ה"מסר" שלה. ובאופן כללי: עבודות ללא אנדר-קאט - רצוי עם שעוות דבורים מומסת בטרפנטין. אם יש נקודות אנדר-קאט - רצוי עם שמן פשתן 30-40% מדולל ב- 70-60% טרפנטין. הצבע: כך או כך ישתנה ברבות השנים. כמובן שיש משמעות רבה אם עובדים עם עץ יבש או לח עדיין! לקראת מריחת חומר הגימור - מאד כדאי שהעץ יהיה יבש! יש עוד הרבה חומרים. המרשם שנתתי כאן הוא בסיסי ומתאים כמעט לכל עבודות הגילוף או הפיסול. מצטער אם פגעתי קצת בדוברים שהתבטאו קודם... סליחה.

Dor It

New member
תיקונים וגמר

אני כאן כדי ללמוד, אני מודה לכולם על האפשרויות הרבות המוצגות כאן, ההדרכה וההסתכלות האומנותית. א. אריה, תודה, אכן חומר למחשבה "מהו פגם" בעבודת עץ. אני נוטה לתקן בפסלים שהצגתי. חלק הם חורים שחורים של מזיקים, מקום אחר אולי סוג של צלקת שתישאר יתכן ואעיז להגדיל את החור כדי להסיר שכבה שחורה ואז לאטום ב PLASTIC WOOD אני מניחה ששמן פשתן יספג בצורה שונה במקום התיקון ב. אריה, איני בטוחה שהבנתי את ההסבר על "שטחים נסתרים" אם ניתן, אשמח לדוגמא כלשהי בתמונה ג. הענפים המגולפים שמוצגים כאן הם יחסית עבודה שלא הקדשתי לה זמן רב. הנתונים הטבעיים של העץ הובילו אותי היכן ניתן להשיג שעוות דבורים?

yulevi

New member
אנדר קאט ==תת חודר בעברית

וזה ממילון המושגים המקצועיים שלי,ולא מעולם העץ
אלא מעולם השן

Dor It

New member
"תת חודר" בעולם השן ??

מה זה יכול להיות? ....אולי האיזור שבו שן נוגעת בשן? מעניין, כשחשבתי על תיקון ומילוי חורים שחורים בגב העבודה שלי (חורים שנוצרו כניראה ממזיק בעץ) חשבתי על הגדלת החור כדי להעלים את הצבע השחור לפני מילוי, להבנתי (ואיני מבינה ברפואת שיניים) פעולה דומה נעשית אצל רופא שיניים כההכנה לסתימת חור בשן אתה בא עם חור קטן בשן עושים לך חור גדול יותר סותמים ואתה יוצא עם חור בכיס
בנתיים אחכה בסבלנות להסבר של אריה, כדי להבין מה מבנה הפסל שהכנתי ואם לקנות שעוות דבורים (האם נמכר על מדף חומרי גימור לעץ?) או להשתמש בשמן שכבר נמצא בבית

אריה פעם נתת לי טיפ בנושא מילוי אותיות

השתמשתי בוי למילוי סדקים בפרוסת עץ זית. החומרים רובה, צבע חום אקרילק של ציור, דבק פלסטי 200 ערבבתי את הרובה עם הצבע לקבל גוון מתראים, טיפת דבק להקשות. מלאתי את הסדקים המתנתי לייבוש חלקי, הורדתי את השאריות ליטשתי ועשיתי פוליטורה טבעית. בינתיים נראה כאילו טבעי הסדקים כאילו מרקם העץ. אני לא יודע אם לטווח ארוך יישאר אותו מרקם.

arsar

New member
בני - החומרים שהשתמשת בהם עמידים לאורך זמן! -

אני עשיתי עבודה של מילוי תעלות מגולפות מאותם החומרים אלא שהצבע היה גואש ולא אקריליק שהוא יותר עמיד. העבודה (הוחרמה אז ע"י בתי) גם היום, לאחר כ-25 שנים - ללא אף נזק כלשהו!!! בהצלחה. מקוה שנהנית בביצוע.

arsar

New member
שאלו אותי (במסרים) בקשר לשעוות דבורים:

נדמה לי שכבר דיברתי על זה ויהודה הכניס למאמרים. ובכ"ז הרי עוד פעם בקיצור: את שעוות הדבורים ניתן להשיג בחנויות הובי או בחנויות לממכר חומרים... מכניסים לקופסה או צנצנת עם מכסה. אפשר לגרר בפומפיה או לשבור לחתיכות. להכניס לקופסה ולשפוך פנימה טרפנטין עד לכיסוי מלא. לכסות! כעבור כמה ימים תתקבל משחה נהדרת למריחה על משטחי עץ. בהצלחה.

yulevi

New member
שאלה בנושא

ניסיתי זאת לאחר מפגש צבע הראשון אך עברו מספר שבועות והמשחה לא אחידה ישנם גבישים שלא התאחו,מה יכולה להית הסיבה לכך

למעלה