שאלה לגבי התיעצות לפני תחילת לימודים לתואר

SHLACK

New member
שאלה לגבי התיעצות לפני תחילת לימודים לתואר

טוב אז אני חייל משוחרר פחות משבוע .. ואני יודע בודאות שאני רוצה ללמוד לתואר ראשון בכללה משולב עם מנהל או כל תחום אחר בשילוב עם כלכלה .. המתמתיקה שלי יא 3 יח' דבר שלא יפריע לי בתחום הזה מכוון שאני שולט טוב מאוד במתמטיקה ולא מעונין ללמוד חשבונאות וכו' . הבעיה שאני חושש ממנה היא כי היה לי ליקוי למידה בתיכון+חטיבה וכל הילדות שלי למדתי לקרוא בגיל מאוחר מאוד יחסית כיתה ג' ד' וגם היה בעבר בגיל 4-6 בעיות דיבור קלות (הובחן ע"י גורמים מומחים) . בלימודים זה בא לידיד ביטוי בהקלות כמו: ערכת זמן, התעלמות משגיאות כתיב אנגלית/עברי, ומילונית אלקטרונית באנגלית כו'. ועובדה שיש לי 3 יח' באנגלית ואני יודע שצריך אנגלית ברמה גובה כדי להוציא תואר ראשון ראשון בעיקר לקורסים מתקדמים בלימודים השאלה שלי מה ביכולתי לעשות בנושא ? כמובן שאני עכשיו יתחיל ללמוד אנגלית עד כמה שניתן בשילוב עם עבודה אם יש המלצות בנושא כיצד ואיפה ללמוד אשמח לשמוע ? וחוץ מיזה האם אני יכול להוציא תהקלות האלה גם בלימודים אקדמאים או לקבל פטור אנגלית הקלות כו' ? חשוב לציין שיש לי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע של קרוב ל100 פשוט בלי ארכת זמן היו יורדים לי איזה 15 נקודות בכל מבחן כי לא הייתי מספיק לענות על השאלות . אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד בנושא ? מכירים אנשים עם ליקוי למידה ובעיקר אנשים עם בעיות אנגלית שהוציעו תואר ראשון ? אם יש בהצטינות גם ?(כי זה המטרה) כל הרחבה בנושא ? אשמח לשמוע תגובות פרטניות ולא לקבל קישורים רק לאתרים כי כל האתרים של המכללות וכל מיני גופים די מבלבלים אותי .. תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב .

לקויות למידה

הי, כיום ישנה מודעות גבוהה לנושא לקויות הלמידה ולקשיים של סטודנטים בעלי לקויות למידה. ישנן הרבה מכללות שמכירות בנושא ואף מסייעות לתלמידים להתמודד עם הקשיים- יש את מכללת רופין, עמק הירדן ואולי אף ספיר.. שיש להן מרכזי תמיכה ללקויי למידה. במרכזים אלה ניתן לקבל עזרה נוספת של שיעורי עזר, ללמוד אסטרטגיות למידה ועוד.. הגישה היא היום להקל, לעזור ולמצוא את הדרך ביחד להתמודד. במכללות יש סיכוי לקבל יחס אישי ומותאם יותר לקושי מאשר באוניברסיטאות. לפני שתירשם חשוב שתברר איך המכללה מתייחסת ללקויי הלמידה, האם ניתנת עזרה ספציפית ובכלל מה היחס של המקום לתלמידים עם קשיים. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

SHLACK

New member
אממ תודה רבה

אני גר באיזור המרכז הרצליה ולפי מיטב הבנתי המכללות האלה נמצאות רחוק מביתי .. בנוסף לכך ברצוני לדעת אם עלי לעשות מבחינים פסכולוגים שמוכחים את הפטור .

מעורבות חברתיתי באוניברסיטת בר אילן

מנסיון אני יכולה לומר לך ש באוניברסיטת בר אילן יש מחלקה שנקראת מעורבות חברתית והיא עוזרת מאוד ותומכת כולל חונכים פרטים בכל מקצוע לסודנטים שלה תפנה אליהם בהצלחה

SHLACK

New member
אממ שלא תבינו לא נכון

אני לא צריך תומכים ובטח שלא חונכים במקרה הקיצוני שעות תגבור כמו כל בנאדם .. הבעיה היחידה זה אנגלית ודיסלקציה קלה שבאה לידי ביטוי בארכת זמן ושגיאות כתיב זה הכל .. תודה לעוזרים בכל אופן ..

אז אין לך מה לדאוג כי כל מוסד אקדמי נותן הקלו

נותן הקלות כל עודאתה מביא לו את האבחון שמעיד שאתה צריך הארכת זמן אין לך מהלדאוג ובנוגע למרחק או שתיסע כל יום או שתעבור מקום מגורים כמו מרבית הסטודנטים בישראל בהצלחה

SHLACK

New member
לעבור לגור במקום אחר ?

אם זה לא יהיה מסובסד זה לא יהיה אפשרי מבחיניתי מבחינה כלכלית .. לצערי הרב.. יש מליונר שרוצה לאמץ אותי ?

למעלה