שאלה לגבי התמודדות עם חזירי בר

Glilon

New member
שאלה לגבי התמודדות עם חזירי בר

שלום, החצר שלי גובלת בחורש טבעי ומשפחות חזירי בר מסתובבות בשטח חופשי ומחפשות מזון ומים בחצרות הבתים. את מיכל הקומפוסט הם הספיקו לחסל ואני לא מעיז לחשוב על שתילת גן ירק או בניית בריכת נוי באיזור. שמעתי שגם אם אגדר את החצר האחורית אין דבר שיעצור את החזירים. בכל מקרה אין לי תקציב לבניית גדר מאסיבית עם יציקת בטון מקצועית שאותי תמנע מהחזירים להיכנס. האם ישנם פתרונות יצירתיים להברחת החזירים מהחצר? אותי זרקור המופעל ע"י חיישן ונדלק כשהם מתקרבים? אולי יש משהו אחר? תודה ושנה טובה

חוץ מאשר לפנות למועצה

או לבנות את הגדר לא נראה לי שיש ממש פיתרון, אולי להחזיק כלב גדול בחצר...

moshd

New member
כבעל ניסיון אם חזירי בר

אני יכול להמליץ לך רק דבר אחד שעבד כשגרתי בחו"ל אולי זה נישמע מוזר אבל שתן של בני אדם מרחיק אותם אז תתחיל לישתות המון מים ויאלה לעבודה .... ככל שהרדיוס יהיה גדול ככה זה ירחיק אותם יותר אני אומר לך זה בדוק ודרך אגב בקשר לזרקור הוא רק יעזור להם ליראות יותר טוב וגם זה יצחיק אותם יש עוד דרך שהיא להביא כלב מזן פירנאי שהוא היחידי שיכול להיתמודד איתם ולא לעשות לך נזק בלול כגון אכילת התרנגולות בעיקר אם תגדל אותו כגור בין העופות המון חקלאים בארץ מגדלים פירנאים אם הבקר שלהם או הכבשים כי הוא ממש אמין אז שיהיה בהצלחה !!!

Martok

New member
יש גדר חשמלית - עובד מצויין

דומה לגדרות הבקר. מדובר ב 3 תיילים המחוברים לקופסה מיוחדת המספקת מתח גבוה, הקופסה מחוברת למצבר של רכב. את התיילים מחברים לעמודי עץ. אין צורך לגדר את כל השטח, מספיק לגדר את הצד ממנו הם מגיעים. אחרי מפגש אחד או שניים עם הגדר הם מפסיקים להגיע.

למעלה