שאלה לגבי התנדבות במקצוע....

swguy

New member
שאלה לגבי התנדבות במקצוע....

היי, התחלתי לחפש אפשרויות להתנדב ורציתי לשאול: 1). האם התנדבות בתור עו"ס-מטפל בתחנה לבריאות הנפש נחשב ניסיון מקצועי כנחוץ לקבלה לתואר שני (קליני, מן הסתם, עדיף בבר אילן)? 2) האם זה נחשב ותק אח"כ לצורך דירוג שכר?

בלי קשר לשאלות שלך

באופן אישי אני נגד זה שאנשים יתנדבו ולא יקבלו שכר על משהו שבמקום אחר הם כן יקבלו שכר. גם ככה עם השכר שמקבלים העבודה היא כמעט בהתנדבות. בקצב הזה תוך כמה שנים כל העבודות לעו"סים יהיו בהתנדבות. לדעתי התנדבות במקצוע רק עוזרת לזילות של המקצוע....

עוסית1

New member
מסכימה איתך, דובת הקוטב

עדיין לא ראיתי איש היי טק שעובד בהתנדבות, ובכלל, עבודה סוציאלית היא אחד המקצועות הבודדים שהמעסיקים מרשים לעצמם לפרסם מודעה כמו" דרוש/ה עו"ס בהתנדבות" מבלי להניד עפעף. אותי זה מאד מרגיז. נראה לי שתופעת הביקוש הגדול של עו"סים להתנדב מאפשרת זאת. ואם יש בחינם אז למה לשלם?...

swguy

New member
יש הבדל...

בין לעבוד בתור עו"ס מתנדב באיזה ארגון לבין התנדבות בתב"ן. בץב"ן מקבלים המון בחזרה, הדרכה מקצועית צמודה, סמינר קליני, ניסיון שאין לו שום שווה ערך בשום שירות אחר למי שחפץ במסלול הקליני כמוני. בסה"כ מדובר ביומיים בשבוע, כמו הכשרה מעשית בשנה ב'. רק הרבה יותר מקצועי. אני בהחלט מרגיש צורך בהזדמנות הכבירה הזו ללמוד עוד, תוך שאני נשען על מה שאני כבר יודע. אני מסכים שלא צריך להסכים להתנדב מתוך אונס כי אין תקנים ו"לחוצים" להיכנס למקצוע בכל מחיר. אבל כשמתחילים לחפש עבודות ורואים שמה שמוצע, המעט שמוצע, לא תמיד תואם את הצרכים בצמיחה המקצועית שלך, צריך להתפשר. אני מעדיף, ויכול להרשות לעצמי, להתפשר על התגמול הכספי מאשר על המקצועיות וההזדמנות ללמוד. הזילות האמיתית של המקצוע מצויה לדעתי יותר בעומס התיקים הלא שפוי שמוטל על עו"סיות רבות מה שלא מאפשר עבודה סבירה פר מקרה.

עוסית1

New member
העניין הוא ש

אתה מדבר על הרווח של היחיד מההתנדבות ואני מדברת על ההפסד של כלל העו"סים מכך.... תלוי בנקודת המבט.

swguy

New member
ההתנדבות בתב"ן היא לא תופעה...

של עו"סים בלבד. אלא גם פסיכו' חינוכיים למשל ואחרים שרוצים את הניסיון הקליני.

למעלה