שאלה לגבי התנהלות טיפול זוגי

Adida30

New member
שאלה לגבי התנהלות טיפול זוגי

היי, אני ובעלי החלטנו ללכת לטיפול זוגי, יש לנו המון בעיות מהותיות בקשר.
האם ישנן שיחות שמתבצעות עם המטפל ללא נוכחותו של בן הזוג, או שכל השיחות נערכות באופן גלוי? יש לי דברים אישיים שהייתי שמחה לחשוף אותם לפני המטפל בלבד.
האם יש גישות שונות בקרב מטפלים שונים?
אשמח לעזרה.

טיפול זוגי איך זה עובד

הי
כל מטפל זוגי עובד בצורה שונה.
יש כאלה שמקיימים רק פגישות משותפות, כלומר של בני הזוג יחד.לא מאמינים במפגשים פרטניים.
יש כאלה, שמשלבים בין שניהם. גם אני משלבת בין פרטני לזוגי בהתאם לצורך.אני פחות יודעת איך קולגות שלי עובדים לכן אתייחס לאופן שבו אני עובדת.
בפגישה הראשונה אני נוהגת להתחיל בלשמוע את בני הזוג יחד, בהנחה שהם מוכנים להגיע יחד לטיפול זוגי.
אני מבקשת מבני הזוג להציג את הקשיים המרכזיים שמביאים אותם אליי ואיפה הם מרגישים את הפער בין הזוגיות שהם רוצים שתהייה להם לבין הזוגיות שיש להם בפועל.
לאחר מכן אני נותנת להן חוו"ד איך אני רואה את הגורמים לקשיים בינהם ואיך אני חושבת שאנחנו צריכים לעבוד יחד.
חשוב לציין שהעבודה האמיתית היא לא רק במפגשים אלא במשימות שבני הזוג מקבלים משבוע לשבוע כדי להבין באמת שהם נמצאים במקום של שיפור והפעולות הם אלו שבונות את הבטחון שלהם שוב בקשר הזוגי ולכן כל פגישה מתחילה במשימות ובכלים שהם קיבלו על מנת לבחון יחד את הקשיים ואת התקדמות.
לרב, הבעיות הם לא רק בזוגיות אלא בקשיים שאנשים מביאים מהבית בו גדלו.
לדוג'- אישה שטוענת שבעלה לא משתף אותה במה שהוא מרגיש, אינו מכיל את צרכיה ולא יודע לבטא את הרגשות שלו ( מאוד נפוץ)
התהליך במצבים כאלה יהיה זוגי ופרטני איתו- עבודה על הביטוי הרגשי שלו, כלים ועיבוד קוגנטיבי ורגשי סביב הנושא הזה.
אותם קשיים מנהלים את היחסים בינהם, המודל שנחשפו אליו בבית הוא גם המודל שהם מביאים לזוגיות שלהם. התפיסה,הפרשנות, האופן בו הם מתמודדים וכו.
בכל מקרה,לאחר כל פגישה זוגית ראשונה יש מפגש אישי עם כ"א בנפרד והסיבה לכך נובעת מהידיעה שבני הזוג לרב סוחבים קשיים ומטענים רגשיים שהם לא רוצים לפתוח ליד בני זוגם מחשש שזה יחריף את היחסים בינהם.
לכן כל אחד ואחת מקבל/ת "במה" מלאה לשיתוף ברמה הפרטנית.
לעיתים יש תהליך שכולו משולב, כלומר פרטני וזוגי בהתאם לצרכים ולקשיים שהועלו במהלך המפגש.
מקווה שנתתי מהנה.
חג שמח,

דנה

Adida30

New member
תודה על המענה המפורט

שאלה מהותית

מהו אורכו של טיפול זוגי בדר"כ? השאלה היא האם הוא מתפרס על מספר חודשים או עשוי להיות יותר קצר ואינטנסיבי?
זה קשור לסוגי הטיפולים השונים כפי שפירטת בתגובה הקודמת? (כלומר מפגשים נפרדים בין בני הזוג וכו...)
תודה!

כמה זמן לוקח טיפול זוגי

הרבה אנשים שואלים אותי כמה זמן התהליך היעוצי/ טיפולי לוקח?
ושאני בטוח יודעת לתת הערכה.
&nbsp
מי שיתן לכם הערכה הוא שרלטן. זה עוד דרך לזהות מי אמין
.
כמות המפגשים היא נגזרת של היכולת של המטופל להטמיע את השינוי לחייו האישיים והזוגיים.
היעוץ יכל להיות אינטנסיבי - יש כאלה שמגיעים אליי פעמיים בשבוע ועושים כפולה(שעתיים) אבל עדיין הקצב הוא שלהם.
&nbsp
יש כאלה שאומרים 10 מפגשים, מרתונים וכל מיני כאלה.. אלה רק גימיקים שיווקים.
אי אפשר להעריך אורך ייעוצי מבלי להכיר את המקרה ואת הקצב ההטמעה של המטופל.
אני נוטה לענות בשאלה שאני נשאלת על השאלה הזו על מנת להבהיר את הנקודה: כמה מפגשים אתם חושבים שאתם צריכים על מנת לשנות את הקשיים בינכם?"
&nbsp
אין תשובה ממשית ויש סיבה לכך.
&nbsp
מקווה שעניתי.
יום טוב,
&nbsp
דנה

ceaser hen

New member
אבל איך אפשר לדעת...

איך אפשר לדעת אם אני צריך להמשיך את הטיפול הזוגי? בעיקרון רואים שיפור עוד מהטיפול הראשון, אז מתי יודעים שהגענו לשיא? שהטיפול הולך להישמר לזמן ארוך? מקווה שהשאלה מובנת

מצטרפת לשאלה

ורוצה להוסיף עוד עניין... אם לדוגמא אני לא רואה שיפור, מתי אני יודעת שהגיע הזמן לחתוך את הטיפול הזוגי ואת הקשר עם בן הזוג? האם המטפל יכריז על זה באופן גלוי?

שירה 881

New member
אני לא חושבת שיש מטפל שיגיד לך "אין לכם סיכוי תפסיקו לבוא"

וזה מעבר לעניין הכספי.
יש מצב שמטפל באמת יגיד שכדאי לזוג להתגרש?

המטפל כן אומר את דעתו לגבי העתיד המשותף.

וזאת לאחר שנעשו כל המאמצים האפשריים שזה ילך. זו חובתו לתת את החוו"ד שלו.

מדד לאיכות הטיפול

חשוב לקבל משימות משבוע לשבוע ולבחון את ההתקדמות מדי שבוע. אם אין שיפור אחרי כמה מפגשים אפשר לחתוך
בערך חודש.

אורך טיפול

חלק מהטיפול זה להוריד את מינון המפגשים ולבחון האם אתם מצליחים לשמור על יציבות גם אחרי חודש ללא טיפול.
והאם כיסיתם את כל הנושאים והמטעים שניהלו את היחסים בינכם.
&nbsp

למעלה