שאלה לגבי התפתחות

efish17

New member
שאלה לגבי התפתחות

בתי איה היתה אתמול בת שבעה חודשיים . איה נולדה בשבוע 35+5 במשקל 1900. בגיל שישה וחציי חודשים שקלה 5600. איה התחילה לאכול מוצקים בגיל שישה חודשים והיום אוכלת שתי ארוחות מוצקים. איה מתהפכת מהבטן לגב ומסתובבת לצדדיים כשהיא על משטח הפעילות . כאשר היא על הטן ( זה לא קןרה הרבה מכיוון שהיא ישר מתהפכת ) היא מרימה מעט את הרגליים כלפי מעלה . היא אוהבת לתפוס חפצים מעבירה אותם מיד לייד כשהיא מסתובבת לצדדים היא מושיטה את ידיה לחפצים . איך לעזור לה להשאר יותר זמן על הטן וכן האם בכל פעם שהיא מתהפכת לסובב אותה בחזרה? אני חייבת לציין שאני עושה לה תרגילים עם מגבת וכן עיסויים בגב על מנת להחזיקה יותר זמן . ועוד שאלה קטנה של אמא לחוצה האם היא מתפתחת כמו שצריך לפי מה שתיארתי? תודה

לאמא של איה שלום

כן, בהחלט החזירי אל הבטן. האם ההיפוך נעשה תמיד לאותו צד? האם יכול להיות שבשכיבה על הבטן איה נוטה הצידה ולכן מתהפכת? את מוזמנת לראות מאמר באתר שלי בנושא שכיבה על הבטן . בחלק השני שלו נתתי פירוט על שיטת העבודה שלי.

efish17

New member
שאלה בנושא התפתחות

תודה על התגובה. איה אכן מתהפכת לצד טחד בלבד . שמתי לב שבצד הזה יותר קשה לה להרים את היד מהמזרון ולכן כשהיא מושיטה את היד לחפץ מסוים זה רק ביד השניה. כאשר אני שמה לה צעצוע בצד שמאל ( הצד שיותר קשה לה) היא משתדלת לדחוף אותו לצד ימין על מנת שתוכל להרימו עם היד השניה. יש דרך לחזק את צד שמאל יותר? כאשר היא על הגב היא מסתובבת לשני הצדדים.

בשכיבה על הבטן נסי לאחוז

בכתפיים ולהוביל את הגוף בנדנוד מצד לצד כך שבכל פעם יש הישענות על צד אחר. אפשר לתרגל העברת משקל לצדדים גם על כדור פיסיו ( ראי מאמר על כדור פיסיו אצלי באתר)

למעלה