שאלה לגבי התקנת דק

עידן966

New member
שאלה לגבי התקנת דק

שלום לכולם, אני מעוניין להתקין דק בגינה, בהתקנה עצמית. ראיתי כמה שרשורים רלוונטיים בפורום, ורציתי להתייעץ עוד קצת. הגינה בנויה על חניון, מה שאומר שיש בסך הכל 30 ס"מ אדמה, והאדמה היא בפועל טוף גרוס. הדק מתוכנן להיות על שטח של כ-45 מ"ר, ובשאיפה קרוב ככל האפשר לפני הקרקע. השאלה שלי היא מה סוג התשתית שלדעתכם אני צריך לעשות? האם נדרשת תשתית עם יציקות בטון? או שאולי מספיק לפלס את הדק ע"י בלוקים גדולים שיונחו ישירות על הקרקע. תודה לעונים! עידן

yulevi

New member
../images/Emo91.gif

בשלב ראשוני כדי שגם יהיה לך כיוון וסדר מסויים אני ממליץ שתכנס להודעות הנבחרות ישנו תעוד של אחד החברים על הדק שבנה,במקביל הכנס לקישורים לאתרי תוכניות חינם ישנה תת קטגוריה דקים ופרגולות,לדעתי זה יתן לך כוון . בניתי עם חתני דק אשר נבנה על בסיס מחלוטה מהודקת,יצרנו מספר יסודות מבוטנים,כדי למנוע תזוזה של כל השלד בעתיד,בנוסף ליסודות פיזרנו במספר מקומות מתחת למרכז השלד מרצפות רחוב מבטון [כמקדמי בטחון נגד שקיעה ] אנחנו כאן אם יהיו לך עוד שאלות והתלבטויות ובסיום נשמח לתיעוד ותמונות כשם ששי העלה בהודעות הנבחרות

עידן966

New member
תודה, ועוד שאלה

היי, קודם כל, תודה על התשובה. שאלה נוספת: המליצו לי במחסני עצים על שני סוגים, איפאה וקומרו. בבדיקה באינטרנט לא מצאתי אתר שמשווה בין שני העצים, אלה רק אתרים שמתארים אותם, ובתיאור שניהם נשמעים אותו דבר, ושניהם מתאימים לדק. יש לך אינפורמציה לגבי יתרונות וחסרונות של כל אחד מהם? (אגב, האיפאה עולה כ-240 ש"ח למטר, והקומרו כ-180 ש"ח למטר) אשמח להעלות תוכניות וצילומים של הבניה ברגע שהיא תתחיל. בכל מקרה, רק אחרי ל"ג בעומר שלא יפלחו לי הונדליסטים את כל העצים...
תודה עידן

למעלה