שאלה לגבי ויזה

שאלה לגבי ויזה../images/Emo41.gif

יש בידי ויזה לארה"ב עד ה-7 במאי. היתה לי בדרכון כניסה אחת ומימשתי אותה.. האם יתנו לי יאשרו לי כניסה נוספת לפני תאריך ה7 למאי? או שאני צריכה עו"ד ולנסות דרכו או שסון נסיעות יכול פשוט להגיש בקשה לכניסה בלבד?

odedee

New member
למה את מתכוונת ב"כניסה אחת"?

ויזות תיירות לארה"ב הן בדרך כלל multi-entry, כלומר ניתן להכנס איתן (עקרונית) מספר פעמים בלתי מוגבל כל עוד הויזה בתוקף. אם אם מתכוונת שקיבלת ויזה שטובה לכניסה פעם אחת בלבד (וזה לדעתי נדיר מאד) וכבר נכנסת איתה, אין מצב שתיכנסי שוב על אותה ויזה, זה ברור. רק סוכן נסיעות יכול להגיש עבורך את מסמכי הבקשה לויזה נוספת. לא הבנתי מה פירוש "לכניסה בלבד" - כל הבקשות הן לכניסה, לא ליציאה.

רשמו לי בדרכון

שיצאתי רשמו על ה-1 שהיה בכניסה 0 לא יודעת אם פירוש הדבר שלמרות שלא פג הזמן שאולי אני לא יכולה להיכנס שוב...

odedee

New member
זה בהחלט נשמע כך.

זו הפעם הראשונה שאני אישית שומע על מישהו שקיבל ויזה לכניסה אחת. אם זה המצב ברור שלא תוכלי להכנס שוב באותה ויזה, בכלל לא משנה התוקף שלה - כבר ניצלת אותה.

אוקי התבלבלתי כאן סורי אז ככה:

היתה לי ויזה עד 25.12 נתנו לי ב-INS בכניסה לארה"ב שהיה עד 7 במאי הקרוב. האם אוכל להיכנס שוב ?

odedee

New member
אהה.

אם הבנתי אותך נכון, היתה לך ויזה שתוקפה היה עד 25.12, ובפעם הקודמת שנכנסת לארה"ב הותרה לך שהייה עד 7 במאי (ומן הסתם יצאת קודם לכן). תוקף הויזה ותקופת השהייה שנקבעת לך בכניסה לארה"ב הם שני דברים שונים. מה שקובע אם תוכלי להכנס לארה"ב הוא הויזה. מה שקובע עד מתי תוכלי להשאר בארה"ב הוא החלטת פקיד ההגירה, שמתבטאת בתאריך שמוחתם לך בדרכון בזמן הכניסה. זה שבכניסה הקודמת שלך לארה"ב הרשו לך להשאר עד 7 במאי כבר לא רלבנטי. מאחר שהויזה שלך כבר לא בתוקף, לא תוכלי להכנס איתה יותר לארה"ב - אפילו לא יעלו אותך על מטוס שמגיע לשם. תצטרכי ויזה חדשה.

גררר חששתי מתשובה כזו אך ציפיתי

לה... טוב תודה לך אני אתייעץ עם עו"ד לגבי ויזת ארוסה אם כך

עדי2020

New member
אתה נראה מומחה...

אז אולי תרשה לי לשאול שאלה קטנה...? אתה בעצם אומר שהויזה היא רלוונטית אך ורק לכניסה? כלומר- ייתכן מצב שבו אני שוהה בארה"ב בצורה חוקית למרות שתוקף הויזה עבר? יש לי ויזה ש"נגמרת" בינואר 05 ואני מעוניינת לטוס לארה"ב בסוף החודש ולהשאר שנה... אז אני מקווה לקבל אישור שהייה של חצי שנה בנמל התעופה ואח"כ להגיש בקשה להאריך את השהייה לעוד חצי שנה- האם ניתן לקבל אישור שהייה נוסף גם אחרי שתוקף הויזה נגמר מבלי להוציא ויזה חדשה? נ.ב- מדובר בויזת תייר כמובן. אם אתה יודע לענות- אודה לך מקרב לב, אתה מקסים!

doronf65

New member
מנהל
ויזת התייר - - -

היא ויזה לכניסה בלבד. היא אינה אישור שהיה. אם את כבר בארה"ב, גם אם הויזה בתוקף וגם אם לא, זה לא משנה לנושא אישור השהיה שלך או הארכתו. התכנית שלך סבירה, בתנאי שאכן תקבלי אישור לחצי שנה. הדבר נתון לשיקול דעתו הבלעדי (ואפילו הקפריזי לעיתים) של פקיד ההגירה, על סמך התרשמותו ממך. דבר נוסף: ברוב המקרים בקשות להארכת שהיה בארה"ב לאחר חצי שנה נדחות. במקרה כזה את חייבת לצאת מייד עם קבלת הדחיה, אבל עד אז את חוקית. זה אומר שיש לך עוד בערך 3 חודשים (עד שמגיעה תשובה).

טל ר

New member
וכדאי להוסיף

בדרך כלל פקיד ההגירה בכניסה לא ייתן אישור שהיה ל-6 חודשים. עפ"י ניסיוני (הלא מעודכן), אישור השהיה הוא בד"כ ל-3 חודשים, אלא אם תוכלי לתת לו סיבה לגיטימית לתת לך אישור ארוך יותר (לומר שאת פשוט מתכוונת לשהות שנה בארה"ב זה לא רעיון טוב, כמובן).

עדי2020

New member
כן... תודה על התגובות...

אני מתכננת פשוט להגיד שאני עושה טיול מחוף לחוף, שאני רוצה לבקר בכל המקומות האטרקטיביים בארה"ב ואני מעריכה שזה ייקח לי בין 5-6 חודשים, יש משהו יותר טוב מזה שאני יכולה לומר...? במידה ואני אקבל אישור שהייה קצר תמיד אפשר להוציא משם ויזת סטודנט, לא?

טל ר

New member
אם תראי כרטיס טיסה חזרה

קיים סיכוי שתקבלי ויזה עד לאותו תאריך. כמובן, אלא אם כן השהות המתוכננת הארוכה תעורר חשש אצל פקיד ההגירה שאת עומדת לעבוד בארה"ב באופן בלתי-חוקי, ובעיקר אם לא תוכלי להצביע על אמצעים כספיים לממן את שהייתך, זוהי חרב פיפיות. זהירות, בכל מקרה. אינני יודע לייעץ לגבי ויזת סטודנט, אולם קשה לי להאמין שזה כ"כ טריוויאלי. טל.

אפרת ר

New member
זה אמור לעבוד...

שאני באתי היה לי כרטיס רק לשלושה שבועות אבל בכלל לא ביקשו לראות אותו. שאלו לכמה זמן באתי ואמרתי שבאתי לטייל 4-5 חודשים. הפקיד שאל אם אני יודעת שהמקסימום שמותר זה 6, אמרתי שכן ושאני חייבת בכל מקרה לחזור לפני חג המולד לעבודה (היה יוני...) קיבלתי אישור לחצי שנה בדיוק...

למעלה