שאלה לגבי ויטמין B12

תאנה 2

New member
שאלה לגבי ויטמין B12

שלום לכולם אני לא צמחונית אבל אולי בכל זאת תוכלו לעזור לי. אני בהריון ויש לי מחסור בויטמין B12. יש לי נפילות של אנרגייה כל הזמן, לא מצליחה לתפקד ואני מרגישה ירידה בראייה. לקחתי כדורים, הרגשתי שיפור בהרגשה אבל אז התחילה עצירות קשה. הפסקתי לקחת את הכדורים. אולי תוכלו לייעץ על כדורים שלא גורמים לעצירות?

לקחת כדורים לבליעה או למציצה?

נשמע לי קצת מוזר שכדורי B12 גורמים לעצירות, אבל אני מניחה שכדורי מציצה לא יעשו את זה. בכל מקרה להתייעץ קודם עם הרופא, יכול להיות שבהיריון לא כל הסוגים טובים לשימוש.

moran f

New member
זה אכן נשמע מוזר

אבל בהחלט יכול להיות שהכדורים לא היו הגורם לעצירות - אם כבר מתייעצים עם הרופא (ובהנחה שהעצירות לא חלפה), כדאי להתייעץ גם בקשר לעצירות.

d a p h n a

New member
בדרך כלל כדורי ברזל הם אלה שגורמים לעצירות

ולא כדורי בי-12. את בטוחה שזו תוצאה של הבי-12?

mmorumi

New member
B12 לא גורם לעצירות

את קושרת את העצירות עם נטילת B12, אך סביר להניח שהסיבות לעצירות נעוצות באוכל שאת אוכלת, או בחוסר נוזלים. קחי B12מהחברות ה"טבעיות", למציצה מתחת ללשון. תאכלי סובין שבולת שועל, תפוחי עץ , תשתי (לא בארוחה - בין הארוחות) תה צמחים, והמצב יסתדר.

תאנה 2

New member
אני בטוחה שהעצירות נבעה מהכדורים של ה- B12

בגלל שלא לקחתי ברזל. רק B12. ותוך יומיים נהייתה לי עצירות. יכול להיות שהכדורים הספציפים האלה מכילים משהו נוסף שגרם לזה. הכדורים של חברת טריבמין וכתוב על הקופסא B1 B6 B12. קניתי אתמול את הטבליות מציצה של סולגאר - מתחת ללשון. זה בטעם של דבדבן. מקווה לטוב. תודה לכם על התשובות.

moran f

New member
זה לא רק B12

והעובדה שלא לקחת משהו אחר לא אומרת שהעצירות נובעת מהכדורים. יש עוד סיבות לעצירות - בדיוק בגלל זה כדאי להתייעץ עם רופא.

תאנה 2

New member
איזה סוגי תה מומלצים?

נענע? לימונית ולואיזה?(אלה המועדפים שלי) משהו אחר?

גם ההריון הוא סיבה לעצירות

בהרבה מאד פעמים. גם אני מסכימה עם התגובות הקודמות. למיטב ידיעתי B12 איננו גורם לעצירות. אם כי לא יכולה להיות תגובה גורפת. כל גוף הוא עולם ומלואו ויכול להגיב בצורה שונה. אני מכירה את הטריבמין של קופת חולים והם דווקא מצויינים. B1 ו B6 חיוניים לספיגה של B 12 . ישנם כל מיני "פטנטים" נחמדים ליציאת בוקר. נסי לשתות כוס מים קרים על קיבה ריקה. גם המתכון הבא מצויין לעצירות: סוחטים חצי לימון, מוסיפים לזה כף שמן זית וכף דבש. מערבבים בכוס ויוצקים על זה מים רותחים כדי חצי כוס. שותים על קיבה ריקה. מעולה. באשר לצמחים חשוב להמנע מצמח המרווה בהריון מאחר והוא עלול לעודד צירים. תרגילי יוגה מועילים: לשבת ישיבה מזרחית ולפתל את הגוף מספר פעמים לימין ומספר פעמים לשמאל. את הפיתולים תוכלי לעשות גם בשכיבה. כמו כן תוכלי בשכיבה לאמץ ברך לכוון החזה (לא ממש אל החזה כי הבטן מפריעה אלא לכיוון החזה והחוצה ממנו). עושים גם בברך השנייה. הרבה בריאות!!!

כדורי B12

אני ממליצה על הכדורים למציצה של סולגאר, הם לא גורמים לעצירות, יכול להיות שלקחת כדורים עם ברזל?

להרבות באכילת ירקות ונבטים ,עם שמן זית,,,,

נפלאים למניעת עצירויות. וגם דייסות שיבולת שועל ( קוואקר ,אלה סיביים ונפלאים לעיכול קל).

למעלה