שאלה לגבי ויטמין d

c a t y

New member
שאלה לגבי ויטמין d

אומרים שבגבינות או מוצרי חלב יש ויטמין d .זה נכון?
אני הפסקתי תקופה ארוכה לאכול מוצרי חלב ובבדיקות דם שלי מצב הסידן היה טוב ,(אוכלת טחינה וזה..) אבל יש לי חוסר בויטמין d
(לוקחת תוסף בטיפות)
האם זה יכול להיות כי הפסקתי לצרוך מוצרי חלב?
או שזה לא קשור .
(יכול כמובן להיות גם מחוסר שיהיה בשמש ומקדמי הגנה...)

ladybug4NLP

Active member
הקשר יכול להות חוסר חשיפה לשמש, גיל ועוד כל מיני דברים

ולדעתי לא ממש קשור למוצרי חלב (שאותם ני באופןאישי לא צורכת כי הפסקתי להיות גורה לפני המון שנים

לפי פרופסור שיינפלד מבי"ח שיבה רב אוכלוסית העולם כולל ישראל סובלים מחוסר בויטמין D (שחייב להיות D3 ולא שום דבר אחר) והוא טוען שחובה לקחת לפחות 2000 IU מסיס בשומן ביום לאדם בוגר.
הכמות הזו תלויה בכמות החוסר.

אני לוקחת 5000 IU כי יש לי מחסור חמור.

היום ויטמין D כבר לא נחשב כויטמין בלבד אלא כהורמון וכ-precursor להורמונים
אחרים.

כל האמור לעיל בגדר מידע בלבד, נא להתיעץ עם נטורופט מוסמך
בהצלחה

אקוסאפ מייבאים ויטמין די במצב

שבריא לגוף לצרוך אותו ( הסינתטי לא בריא). אומנם הוא לא טבעוני ( מיוצר ממשהו שקשור לשומן שמצטבר בשיער עיזים או משהו כזה) אבל בקרוב אקוסאפ תנפיק ויטמין די טבעוני מחזזית ( סוג של פטריה).
וכן חוסר בויטמין די לרב קשור ממחסור בשהיה בשמש אבל אני למשל לא רוצה שמש ( ספגתי מספיק שמש בשיזוף כפוי מטעמי טיפולי בריאות אבל לא נכנס לזה),והחלטתי למשל שאני לא רוצה שמש אבל כן לוקחת את הויטמין שאקוסאפ מייבאת עד שהטבעוני יהיה מוכן לשיווק

אני לוקחת מהויטמין 5 טיפות ביום

באופן קבוע ( התחלתי רק לאחרונה אז עדיין יש חוסרים לוקח איזה חודשיים פלוס עד שהחוסרים מתמלאים)

c a t y

New member
תודה.. : )

בעיקר עניין אותי אם יש קשר בין אי אכילת גבינות לחוסר בויטמין D
אני למשל צריכה לקחת 50טיפות בשבוע.

0 אור 0

New member
ויטמין D

החוסר בדרך כלל קשור לחשיפה לשמש, וזה המקור המומלץ להשגתו לטבעונים
מקורותיו במזון הם בדרך כלל מן החי - בדגים וביצים יש יותר ויטמין D מאשר בחלב ומוצריו.
&nbsp

ויטמין D מהשמש

הי קטי,
בכדי לקבל ויטמין D מהשמש את צריכה להחשף לשמש ישירה
(קרינת UVB)
אם אני לא טועה כ-15 דקות ביום לאדם עם עור בהיר (לבעלי עור כהה דרוש זמן רב יותר: יש השפעה לרמת הפיגמנטציה של העור, לגודל שטח העור החשוף וכן לעונה בשנה ולמרחק מהקו המשווה.
(בחורף זווית השמש מכדור הארץ לא תמיד מאפשרת ולפעמים גם מעונן או קר מידי להיחשף...)
אתר שעוזר לבצע את החישוב:
http://zardoz.nilu.no/~olaeng/fastrt/VitD_quartMED.html

ללא מקדמי הגנה: כי הם מסננים את אורי הגל הדרושים
* אם את שוהה בשמש לאורך זמן רב ולא רוצה להינזק מקרינה רבה מידי בשהייה ארוכה בשמש:
אפשר לשים קרם הגנה כעבור כ-15 דקות ולא מייד בהתחלה,
או - עדיף בעיני - להיות לבושה בלבוש קל וארוך באריגה צפופה יחסית
(כדאי לזכור ש'קרם ההגנה' הוא רעיל)

כמו כן בגלל שמדובר בויטמין שומני - אז כדי שהוא יוכל להיספג בחזרה מהעור לגוף חשוב לא להסיר אותו (עם סבון למשל) - כמובן שזה לא אומר שצריך להיות מלוכלכים, אך רובנו יכולים שלא לסבן את כל הגוף כל יום (רוב האנשים יכולים למשל שלא לסבן את השוקיים בכל יום - ולחשוף אותן לשמש).

מבחינת תוספים - כל זמן שאת יודעת שחסר ואת מקפידה על מינון נכון זה בסדר,
בהקשר זה חשוב לזכור שגם עודף ויטמין D יכול להיות מסוכן.

כנרת

עדיף לצרוך ויטמינים טבעיים סינתטיים פוגעים לטווח הרחוק

ולכן כדאי להתייעץ עם מומחה בעניין עדיף ויטמינים במצב "אוכל " שיספגו בקלות ובמהירות ללא תופעות לוואי ויתאימו גם לאנשים עם בעיות עיכול למשל

ויטמין D

אני יכולה להעיד על עצמי שאני טבעונית קרוב ל-4 שנים וצמחונית 13 שנה ורק עכשיו התגלה אצלי חוסר. לפני שנתיים (כשהייתי כבר שנתיים טבעונית) הויטמין D שלי עוד היה תקין. כשחושבים על זה, בתקופה האחרונה באמת נחשפתי פחות לשמש מבעבר, מה שיכול להסביר את החוסר.
מה שאני רוצה לומר הוא שבאמת אין קשר לטבעונות. המקור הכי טוב לויטמין הוא השמש ואם מסיבה כזאת או אחרת לא נחשפים מספיק לשמש, צריך לקחת תוסף, ללא קשר לתזונה.

c a t y

New member
תודה על התגובות וההצעות

אין ספק שצריך להיות יותר בשמש

וגם באצות,סלמון, פיטריות שיטאקי ועוד... יש D

למעלה