שאלה לגבי ועדה ומחוצה לה,

שאלה לגבי ועדה ומחוצה לה,

שלום לכולם/ן

מישהו יכול לעשות לי את הקישור בראש בין הועדה למה שקורה בתהליך מחוץ ?
התחלתי עכשיו ייעוצים לגבי המגדר.. וכנראה (כנראה )אקבע תור לעוד כמה שבועות לאנדו' להורמונים . כל זה לא קשור לתל השומר.

איפה נכנסת הועדה בתל השומר פה ? עכשיו - אם אעבור תהליך הורמונלי דרך רופאים של קופות חולים ,ואז אגיע לשלב שאצטרך ניתוחים ,כמו "נישוי פנים" בארץ.. האם אוכל להשתלב בתל השומר לצורך כך ?
איך זה הולך ?

תודה

hatzilonit

Member
מנהל
אז ככה, בקצרה:

הוועדה נכנסת לתמונה אם, ורק אם, את מעוניינת לעבור ניתוחים במסגרת סל הבריאות.

הפרט פונה לוועדה ואומר "אני מעוניינ\ת בניתוח לשינוי מין. אני לוקח\ת הורמונים X זמן, ו-Y זמן חי בתור המגדר הנבחר\המועדף עלי".
דרישות קדם של הוועדה הן:
1) מעל גיל 18
2) חיים של 1 שנה בתור המגדר הנבחר
(וגם, יש ניתוחים שלא עושים לפני שהאדם 1-2 שנים על הורמונים.).
כעיקרון אין זה משנה אם הזמנים האלו הם לפני או אחרי הפניה הראשונית לוועדה.

תשמרי את כל הניירת של הרופאים\אנשי מקצוע שיצא לך לעבור אצלם, תוכלי להגיש אותם לוועדה.

בעבר, ניתוח תחתון היה בגדר "חובה", במובן של- הוועדה לא תפסה כלגיטימית בחירה של א\נשי טרנס להישאר עם איברי מין "מקוריים" וכן לעבור ניתוחים אחרים.
ממה שהבנתי, גישה זו הולכת ומשתנה. בין השאר הודות למאמצים של גב' נינה הלוי.

כאן יש את מדריך של פרויקט "גילה" לקשר עם הוועדה. שימי לב שהוא לא כולל את העידכון מ-5/2014, לגבי גיל 18 ורק 1 שנה במגדר הנבחר.

אגב, הרופא המנתח של הוועדה אמר בכנס הבריאות לפני מס' חודשים שניתוח לנישוי פנים בקרוב יצא ממסגרת הסל...

וואו. איזה הסבר מובן ומפורט ! ,

וואו נוסף - שמאוד מאכזב, לגבי נישוי הפנים.. .אני עוד הייתי סבורה שלדעתי אמורים להרחיב את נישוי הפנים אפילו לאנשים ג'נדרקווירים , שקשה להם עם המראה שלהם ,גם בלי קשר לאיברי המין !! זו דעתי.. ועכשיו מבטלים בכלל את הסבסוד של ניתוחים אלו ? :(

יש לי שאלה שאף פעם לא הבנתי.. לגבי "חיים" במגדר הנבחר..
כמה שאלות בעצם :
1. איך "מוכיחים" או "מראים" שאת "חיה" במגדר.. ואיך "מוכיחים" שזה במשך שנה לפחות ?
ודבר נוסף.. במידה וחייתי שנתיים במגדר שלי, אני עם הורמונים והמלצה פסיכיאטרית ,וכל זה עשיתי מחוץ לועדה. אני אוכל אז לבוא לועדה ולבקש רק לעשות את הניתוחים במסגרתה ? וזה יהיה מיידי ישר תורים לניתוחים (ברור לי שיש רשימת המתנה לניתוחים וזה לוקח הרבה זמן ) ? או שאצטרך לעבור דרכם שוב תהליך מחודש של הערכות, ומעקב אנדו' שוב וכו' ?

והרבה תודה

ועוד שאלה - שמות של יועצים מגדריים..

אני כרגע נמצאת בייעוץ כלשהו. .אבל רציתי לדעת פרט ל :
נינה הלוי
נורה גרינברג
אילנה ברגר

איזה עוד יועצים מגדריים קיימים שמנוסים בתמיכה לאנשים כמונו ? תודה

למעלה