שאלה לגבי זיווג

lumpy1

New member
שאלה לגבי זיווג

שלום
מישהו אמר לי שוב איפשהו בתורה או בגמרא
שאישה צריכה להיות לפחות בשנה קטנה מהגבר כדי שהזיווג יצליח
האם זה נכון והיכן זה מופיע?
והאם אסור בשום אופן שהאישה למשל תהיה גדולה בשנה מהגבר או משהו בסגנון או שאין זהו עניין קריטי העיקר שהאישה תהיה יראת שמיים?
תודה

אופירA

New member
מנהל
זה לא עניין קריטי

ובעיקר לא קריטי, אם כל הנתונים האחרים של בני הזוג מתאימים בהחלט.
אבל בהחלט רצוי להיוועץ בגדול בתורה, כשיש פקפוק או ספק או חשש שמא יש עם הפרש הגיל בעיה. עד 3 שנים ידוע לי שלא צריכה להיות דילמה.

וגם ידוע לי מקרה אחד (לגופו, כמובן), של שניים ממשפחות מאוד יקרות, רווקה בת 31 וכהן גרוש ללא ילדים בן 25 (שאת שני הצדדים אני מכירה, ורק לטובה). היו שחששו להציע שידוך כזה, אבל שדכן אחד העז, והמשודכים מצאו התאמה בכל, מלבד הגיל. אז שאלו אחד מגדולי הדור, וכאשר הוא ראה שהכל מתאים - אמר שאין בעיה עם הגיל. ונישאו בשעה טובה, וכבר הולידו ב"ה, ושתי המשפחות והזוג מאוד מאושרים.
לכן כל מקרה לגופו, וכדאי להתייעץ ולקבל ברכת הדרך.

manew

New member
וכמדומה שיש מקור הפוך

המשנה במסכות יבמות (פרק י"ב משנה ו'), אומרת שהיבם והיבמה באים לבית דין והם 'משיאים לו עצה ההגונת לו'. ומסבירה הגמ' (יבמות ק"ו עמוד ב') "מלמד שמשיאין לו עצה ההוגנת לו שאם היה הוא ילד והיא זקנה הוא זקן והיא ילדה אומרים לו מה לך אצל ילדה מה לך אצל זקנה כלך אצל שכמותך ואל תכניס קטטה לתוך ביתך ".

ומכאן אפשר לראות שדווקא בהפרש גדול של "ילד וזקנה" או "זקן וילדה" שייך איזה שהוא חשש, אבל בהפרש קטן לא חששו חכמים, ולא משנה באיזה צד, גם אם היא תהיה גדולה - ובוודאי שאין בעיה אם הגיל זהה.

ד"א יעקב נשא את רחל כשהיה בן ארבעים, וחז"ל אומרים שהיא הייתה בת שלוש...

למעלה