שאלה לגבי זירוז תהליכים לגבי הניתוח...

Lychee1

New member
שאלה לגבי זירוז תהליכים לגבי הניתוח...

לפני כחודשיים בערך הייתי אצל רופאת המשפחה ושיתפתי אותה שברצוני לעבור ניתוח. (לפי הBMI שלי אין בעיה לאשר זאת וזה אף נחשב רפואי). היא נתנה לי הפנייה לדיאטנית, בדיקת אולטראסונד ובדיקות דם. את בדיקות הדם ביצעתי ולשתי הבדיקות הנוספות קבעו לי תאריכים באפריל לצערי ואין תורים מוקדמים יותר. אני כבר יודעת שאינני זכאית לעשות את הניתוח באופן פרטי כי לא היה לי את הביטוח המתאים ויש תקופת המתנה של שנה אצלי בקופה (מאוחדת).

הבנתי ממישהי שכתבה כאן בפורום שניתן לקבוע מראש ניתוח ברפואה הציבורית תוך כדי שאני עושה את הבדיקות. רציתי בבקשה לשאול מה עליי לעשות? האם עליי לבקש מהרופאה לקשר אותי לרופא? או לקבוע עימו פגישה באופן פרטי? אני מרגישה שאני סתם מבזבזת זמן יקר בהמתנה לבדיקות ושחבל לי שאני לא משריינת תאריך לניתוח.

אשמח להכוונה מכם.

קוביd1

New member
זירוז תהליכים

מה שאני מציע לך לקבוע תור לאחד הרופאים שמנתחים בבית חולים ציבורי ,קרוב למקום המגורים שלך אם התור לא רחוק מאוד. רק דעי לך שזמני התורים ארוכים מאוד . הרופא או המזכירה שלו יפנו אותך לבדיקות שאת אמורה לעשות ולוועדה שמאשרת את הניתוחים
יש לך תורים לאפריל לבדיקות הנוספות אין לך מה למהר ,אני מדבר על זמני המתנה של חודשים רבים תלוי בבית החולים ,לפעמים חודשים רבים מאוד
בדיקות הדם טובות לחצי שנה ואחרי זה אין להן שום משמעות ,אז בקטע הזה אל תמהרי ,תראי איזה בדיקות דורש המנתח ולא מה שהחליטה רופאת המשפחה ,כל רופא יש לו דרישות אחרות .

תעדכני בבקשה מה קורה.

קובי

אופירA

New member
מנהל
את לא צריכה את רופאת המשפחה.

את צריכה לקבוע תורים לייעוץ אצל מנתח. רצוי 2-3 מנתחים שונים.
את יכולה לשאול את המשרד בסניף שלך לאילו בתי חולים את זכאית לפנות עם הביטוח שלך (או בלי ביטוח משלים). צריך לקבוע עם בית החולים פגישה עם מנתח, ולעשות את זה עכשיו. את יכולה כבר היום לקבל תור לניתוח לפני שעשית את הבדיקות.

Lychee1

New member
אני מעוניינת לעשות את הניתוח אצל ד"ר אבינוח

שניתח את אחותי לפני כמה שנים והיא מאוד ממליצה עליו וגם חברותייה. הבנתי שהוא מנתח גם בבית חולים סורוקה (שעובדים עם מאוחדת הקופה שאלייה אני משתייכת). שוחחתי היום עם המזכירה הרפואית של הקופה והיא הסבירה לי שעליי לקחת מהם טופס בדיקות הכנה לניתוח, לסיים את כל הבדיקות ואז לקבל מהם טופס 17 ואז ללכת עם כל הבדיקות לפגישה אצל המנתח. בגלל שהצטרפתי לביטוח לפני תקופה קצרה אני לא זכאית לעשות את הניתוח ברפואה הפרטית ולכן אאלץ לעשות זאת בבית חולים ציבורי.

אני כבר לגמרי מבולבלת. האם עליי להפגש עם ד"ר אבינוח ולקבל ממנו טופס של בדיקות או להגיע אליו כבר עם הפנייה מרופאת המשפחה וכל הבדיקות מוכנות? זה כ"כ מתסכל שכל אחד בקופה אומר לי משהו אחר.

אופירA

New member
מנהל
אבל לא אמרו לך דברים סותרים בקופה

בקופה אמרו לך כך, ואנו אומרים לך אחרת.

התהליך קצת מורכב, וכדאי לחקור אותו, גם אם תצטרכי ללמוד מטעויות.
את צריכה פגישת ייעוץ עם המנתח, שבה הוא קובע ניתוח. כיוון שזה ציבורי, אני לא יודעת אם את נפגשת עם המנתח או צוות ביה"ח, אבל פגישה שבה יקבעו את התור לניתוח. את זה תבררי במזכירות בית החולים עצמו, או אצל המנתח.
אין טעם לחכות לטופס 17 לניתוח כדי לקבוע תור למנתח. זה ברור.
אם מדובר בנוסף גם על טופס 17 לפגישה עם המנתח - אינני יודעת כי אינני מכירה את מאוחדת. שאלה ספציפית זו תצטרכי לשאול את המזכירות של בית החולים כשאת קובעת תור למנתח או את המזכירה הרפואית של הקופה.

לפגישה עם המנתח אינך צריכה בדיקות. למנתח יש רשימת בדיקות שהוא דורש, והיא בדרך כלל חופפת לרשימת הקופה וקצרה ממנה בהרבה. אז זה לא משנה אם את מתייחסת לשני טפסי הבדיקות ומשווה ביניהם.
את לא צריכה הפניה מרופאת המשפחה בשביל המנתח. חבל לחכות עד סוף תהליך הבדיקות, כאשר כבר אפשר עכשיו לקבוע תור לניתוח ולחסוך כמה זמן בהמתנה.

Lychee1

New member
או.קיי תודה עזרת לי מאוד

אנסה להתקשר לסורוקה ולקבוע פגישת ייעוץ עם המנתח ולקבל מהם את רשימת הבדיקות. אני גם מרגישה שאני מבזבזת זמן יקר וכל חודש שעובר על הריצות והבדיקות דוחה לי את הקביעה של תאריך הניתוח. מחר אנסה להתקשר לשם שוב. תודה לך

למעלה