שאלה לגבי זכאויות מביטוח לאומי

maztan

New member
שאלה לגבי זכאויות מביטוח לאומי

שלום רב, אני בן 22, כבד ראייה רואה לאחר תיקון (של -10), 6/20 בכל עין בתנאים מקסימליים. עם זאת, המחלה שלי (CONES RODS DYSFUNCTION), מובילה לחדות ראייה נמוכה בהרבה (עד 6/60 ) בתנאים של תאורת רקע, ושילובים של צבעים מסויימים (שחור-צהוב, כחול-לבן למשל). הביטוח הלאומי לצערי מתייחס רק לחדות בתנאים מקסימליים (שחור על לבן). בימים אלה אני בהליכים מול ביטוח לאומי, הרופאה בוועדה אמרה לי שלדעתה אני אקבל 25% אחוזי נכות. האם אתם יודעים עם אחוז קטן זה מקנה סיוע כלשהו מהביטוח הלאומי? אני לא מחפש קצבה ולא כסף ולא שום דבר, אלא בעיקר שיקום. (הבנתי שהזכאות לשיקום הינה מעל 40% אך אם יש מקרים שבהם מקבלים סיוע כלשהו גם בפחות?) אני מתחיל ללמוד בטכניון בעוד חצי שנה ואני זקוק למיכשור שיעזור לי (בעיקר טמ"ס כיתתי), ואין לי אמצעים לממן זאת בעצמי, האם יש סיכוי כלשהו לקבל עזרה מהביטוח הלאומי בנושא עם אחוזי נכות קטנים כשלי? דיברתי עם על"ה על העניין והם אמרו לי שיכול להיות שהם יוכלו להשאיל לי טמ"ס כיתתי, אבל בגלל שאני לא לומד בירושלים וגם בגלל שאני די רחוק מתעודת עיוור הסיכוי שאני אוכל להשאיל מהם את זה לא נראה לי גבוה. בכל מקרה אשמח לקבל תשובות, תודה, מתן

roi251

New member
תשובה

הי מה קורה? מה אתה מתחיל ללמוד? תנסה לפנות לאופק לידלינו אם יש לך מכתב מרופאים שאומרים שמצב ראייה מצריך תעדות עיוור תגיש את זה לביטוח לאומי להתראות

maztan

New member
הנדסת מים בטכניון

אם הפסיכומטרי יספיק... הרופא שלי כתב שיש לי חדות גרועה בהרבה בתנאים מסויימים אבל זה לא עניין אותם. הם אמרו שהקריטריונים שלהם למדידת חדות הוא לוח שחור על לבן וזהו. מה זה אופק לילדינו?

אופק לילדינו

הוא ארגון ההורים לילדים עיוורים וכבדי ראיה. קישור לאתר שלהם, שמלא במידע מכל הסוגים, נמצא אצלנו בקישורים. בהצלחה בפסיכו. מתי הבחינה?

liav83

New member
אין הנדסת מים בטכניון

כנראה שהתבלבלת בשם של הפקולטות.

maztan

New member
הנדסת מים - מסלול חדש בתוך ה' אזרחית

אתה יכול להסתכל באתר שלהם, כבר נרשמתי ודיברתי איתם..

liav83

New member
אתה צודק

פותחים מגמה חדשה שתקנה לך מהנדס מים בתוך הנדסת אדרחית וסביבתית בדומה לתואר של הנדסת חקלאות. אגב אני רכז אוכלוסיות מיוחדות באגודת הסטודנטים. אם יהיו בעיות בהרשמה או בהמשך כסטודנט תוכל להתייעץ איתי.

למעלה