שאלה לגבי זכויות יוצאים של תמונות ברשת

I ארז I

New member
שאלה לגבי בתי משפט

נגיד שקרה קרה משפטי שמעניין אותי
יש לי אפשרות לעקוב אחרי הסיפור ע"י הגעה לבית משפט ?

זה בהנחה שזה לא דלתיים סגורות

אני שואל בעיקר, האם הכל גלוי ברשת ? מתי ההתחלה, טיענוים, מפגש חוזר, הכרעת דין וכו'...

I ארז I

New member
שאלה לגבי זכויות יוצאים של תמונות ברשת

איך אשר להבין ואיך אפשר להחליט מתי יש או אין זכויות יוצרים

אני מתכוון נניח שיש לי בלוג לא מסחרי, מה תקף לגבי ?
זה משתנה אם האתר מסחרי ? (אני לא מתכוון למכירת התמונות בעצמם)

לדוגמא עשיתי חיפוש בגוגל תמונות ועשיתי צילום מסך כללי של התוצאה, זה יצירה שלי? זה של גוגל? זה של מעלה התמונה?
איך בכלל ניתן להחיל איזהשהי תפיסה או חוק על כל כך הרבה בלאגן
הרי גם אם כתוב שהתמונה ללא זכויות יוצרים אין לי באמת מושג מי העלה את זה
אני יכול להעלות תמונה שהעתקתי ממקום אחר ולכתוב שיש לה או אין לה זכויות יוצרים

בתי משפט

1. קודם כל, אתה מתבקש לשרשר שרלותיך, על דיונך הקודם, לפי כללי הפורום. הפעם אני שרשרתי בשהילך.
2. מעקב אחרי מהלך משפט, ע"י הגעה לדיונים. אפשרות יש, זה לא ממש נח ולא ממש שיטה חפה מתקלות, היות ועינך בעל דין בתיק, יתכנו ביטולי ישיבות, כמו כן יתכן שתוגשנה בקשות בכתב על ידי מי מהצדדים וייקבעו דיונים ואתה לא תדע. לכן עדיף להתעדכן בנט המשפט או במרכז המידע, בטלפון.
3. לגבי תיקים אזרחיים (הכוונה - לא פליליים) חלק נכבד מההליכים מתבצעים בכתב, לכן, גם אם תגיע לדיונים, סביר להניח שלא תבין על מה הצדדים מדברים.
4. לא הכל גלוי ברשת, אם אינך בעל דין, אתה לא יכול לראות הרבה בתיק, אך אתה יכול לראות מי הגורם השיפוטי, מועדי דיון אם נקבעו, מי הצדדים ומי באי כוחם וחלק מההחלטות. כמו כן אתה יכול לראות מתי פתחו את התיק ובאיזה סטטוס הוא נמצע (פתוח/סגור). אתה לא יכול לראות אפילו את בתבי הטענות. אם אתה רוצה לראות אותם, אתה צריך להגיש בקשה מנומקת.

זכויות יוצרים בתוצאות חיפוש

שאלה נחמדה, להלן תשובתי:
1. תמונות שנמצאות באינטרנט, חזקב עליהן שיש בהן זכויות יוצרים. אם אתה מוצא תמונה שאתה רוצה להעתיק, או לעשות בה שימוש אחר שאסור ללא רשות, אתה חייב לעשות חיפוש ובירור ולגבי שתי השאלות: האם התמונה מוגנת הזכויות יוצרים, ולמי שייכות הזכויות. אם אתה מוצא ראיות שהתמונה שייכת לנחלת הכלל כלומר, לא מוגנת, בין שנתרמה על ידי בעלי הזכויות הרודמים, בין שחלפה התקופה של ההגנה (בישראל, 70 שנה ממות היוצר) אשריך, תשמור את הראיה לכך ואתה חפשי להשתמש. אם היתן רשיון מראש, בדוק אם השימוש שאתה רוצה לעשות מכוסה על ידי הרשיון, שמור ראיה על הרשיון ותשתמש בהתאם.
אם מצאת שיש זכות יוצרים ואיתרת את הבעלים או נציגם החוקי, בקש רשות/רשיון, אם מתאים לך שלם את המחיר ותשתמש. כמובן שמור את הראיה על הרשות שקיבלת ואת הקבלה החשבונית על התשלום ועל תחרוג מהרשיון. לא מצאת את הבעלים, או אתה לא בטוח לגבי זכות היוצרים, אל תשתמש. בנוסף, תזהר ממלקודות דבש, כמו אתרים שמחלקים תמונות בחינם.
תנסה למצוא תמונות תחת רשיון של CC, או דומיו.
2. תוצאות חיפוש, דף תוצאות של מנוע חיפוש: כעיקרון, לקט מוגן בזכויות יוצרים כמו יצירה ספרותית. אבל יתכן שבלקט של מנוע חיפוש אין זכויות יוצרים, כי הוא נוצר על ידי "מכונה" ולא על ידי אדם או קבוצת אנשים. מבחינתך גמם אם החיפוש מקורי ולא נעשה על ידי אף אחר, לדעתי זו לא יצירה (נניח אתה מחפש תמונות של משוררות אלבניות שלא אוהבות גלידה) בין מכיוון שלא עובר את מבחן "מינימום יצירתיות" ובגלל "חוש המשפטן" (כדברי השופט ניל הנדל), או במילים אחרות, לא מגיע לרף של יצירה הראויה להגנה. אך אין פסיקה על הנושא ותתכן דעה אחרת, אם למישהו יש דעה אחרת, אשמח לשמוע אותה.
כמובן שזכויות היוצרים לא עוברות בכל אחת מהיצירות שמרכיבות את הלקט.
3. מה לעשות? משפטים זה מקצוע שצריך ללמוד כמה שנים, אם הציבור היה מבין וידע הכל בתחום המשפט, כנראה שמקצוע עריכת הדין לא היה קיים.

למעלה