שאלה לגבי זכויות יוצרים

שאלה לגבי זכויות יוצרים

אם אנשים מפרסמים מאמרים באינטרנט ובפייסבוק וסרטונים ביו טיוב ולא רשום שיש הגבלה וצריך רשות מהיוצרים, האם מבחינת החוק
ניתן להשתמש בחומר שלהם- ככלים וגם להדפיס ולחלק
נניח להעביר סדנת - הצלחה לאנשים תמורת כסף
תוך ציון שזה הם כתבו?
תודה לכל מי שיכול לסייע
 
אלה שתי שאלות

לא שאלה אחת.
הנה התשובות.
1. פרסום יצירות באינטרנט, באתרי שיתוף תוכן וברשתות החברתיות, אינו שקול כנגד מתן רשיון לשימוש ביצירה. הכלל הוא כי פעולות שלפי חוק מותרות רק לבעל זכויות היוצרים, אלא אם קיבלת ממנו רשות (רשיון). אינך רשאית להניח שיש לך רשיון.
לכך יש חריג מסויים, תוכן שפורסם בבלוג עם מתן אפשרות לאגרגציה, (רס"ס) מותר להפצה באגרגציה אלא אם נאמר אחרת.
2. הבאת מובאות היא בבחינת שימוש הוגן, וזאת פעולה מוגנת בחוק, יש טענים ממש זכות של המשתמש. אבל תמיד ייבחן השימוש, והגינותו ואם יראה לבית המשפט שהשימוש אינו הוגן, הוא ייקבע שזאת הפרת זכות יוצרים. כדי שהשימוש יוכר כהוגן, ייבחנו כל נסיבות המקרה. אופי היצירה, מידת השימוש, ייחוס המובאה למחבר. לפי פסק דין אחד, קיימת חובה לתת ייחוס גם לבעל הזכות, לא רק ליוצר. לפעמים זה לא אותו בן אדם. (או תאגיד).
 
קודם כל תודה על התשובה

1. מה זה אגרגציה?
2. אם מישהו מפרסם מדיטציה באינטרנט אסור או מותר לי להשמיע אותה לקבוצת אנשים?
3. אם אני משתמשת ביצירה תוך הבאת מובאות אז זה כן חוקי?
 
טעות שלי

1. התכוונתי לסינדיקציה, המונח פרח לי מהראש כי לא נתקלתי בו מזמן... כפי שציינתי במרחאות, ר.ס.ס. כלומר RSS = Really Simple Syndication.
אגרגציה בהקשר של אינטרנט זה איסוף תכנים ממקורות רבים בפרוטוקול ר.ס.ס.ראי פס"ד בעניין אפלדורף נ' יצחק להבנה מעמיקה של החריג שציינתי.
2. אינני יודע מה יש במדיטציה, אם יש בה מינימום יצירתיות, או לא ואם היא מקובעת באיזשהו פורמט, לכן לא יכול לענות לך. באופן כללי אפשר לומר שזכות היוצרים מגינה רק על יצירות. צרייך להתקקיים מבחן היצירתיות. מעבר לזה, כמו שהסברתי לך אבל כנראה לא שמת לב, צריך לדעת באילו נסיבות את משמיעה אותה. בתשלום או לא, וכו'.
3. איך את משתמשת ביצירה תוך כדי הבאת מובאות? האם כשאת מביאה מובאות, את מביאה חלק ניכר של היצירה? האם את גובה תשלום? האם את נותת ייחוס ליוצר? ועוד שאלות רבות שלא נוכל לבררם בפורום.
 
למעלה