שאלה לגבי זכויות יוצרים

alley cat 1

New member
שאלה לגבי זכויות יוצרים

שלום, אני מעצבת גרפית, זקוקה לצילום אויר / מפה של מיקום ספציפי, אשר מצאתי במספר מקומות ברשת, כמו google maps, zoomap, walla maps, מה המדיניות של זכויות יוצרים באתרים האלו? האם מותר לי להשתמש בתמונה של מפה או צילום אויר לצורך פרוספקט מסחרי? האם עליי לבקש את רשותם? איך נכון לנהוג? ופעם אחת ולתמיד, האם תמונות שמפורסמות ברשת, מותרות כולן לשימוש מסחרי או אסור הדבר לחלוטין? אשמח מאוד להסבר על מנת שלא לטעות.
תודה רבה.

זכויות יוצרים

1. תמונות הן יצירות מוגנות הזכאיות להגנת זכויות יוצרים, ואין לעשות שימוש בתמונה שאינה בבעלותך, בוודאי כאשר מדובר בשימוש למטרות רווח, וזה לא משנה אם מצאת אותה באינטרנט או בכל מקום אחר.

הפרה של זכויות יוצרים היא עבירה חמורה שבגינה ניתן לתבוע עד 100,000 ₪ על כל הפרה ולעתים אף מדובר בעבירה פלילית.

2. לגבי צילומי אוויר ומפות - תלוי לאיזה שימוש בדיוק. למשל גוגל עושה הבחנה בין שימוש בספר לעומת שימוש בוידאו, צריך לבדוק את תנאי ורישיון השימוש של כל אחד מהם.

בכל מקרה ועל מנת להימנע מחשיפה משפטית מסוכנת אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום (הנני עורך דין מסחרי שעוסק גם בזכויות יוצרים ככל ותהיי מעוניינת).

בברכה,

אסף כהן צידון, עו"ד

alley cat 1

New member
תודה רבה על תשובתך אסף.

תוכל לשלוח לי בפרטי את הטלפון שלך
ואת מיקומך בארץ?

למעלה