שאלה לגבי זכויות מ -

שאלה לגבי זכויות מ -

המוסד לביטוח לאומי: אני מקבלת קצבת נכות כולל שירותים מיוחדים. כפי שידוע לכם, אני עומדת לסיים טיפולים ולהתחיל הקרנות. מצבי הבריאותי לא מאפשר לי לצאת לעבודה, וגם בבית קשה לי לעשות דברים. בעקבות המחלה פרנסתי נפגעה ולפחות אני מקבלת את הקצבה שעוזרת לי מאוד גם בקבלת עזרה בבית. ובכן, קיבלתי זימון לועדה רפואית ומאוד הופתעתי, ככה סתם, באמצע... השאלות: 1. מהי מטרת הזימון? 2. האם ישנה כוונה לבטל או להפחית לי מהקצבה למרות שעדין לא סיימתי את התהליך? 3. אם יבטלו או יפחיתו לי את הקצבה אני אפגע מכך קשות, האם יש סיכוי שזה יקרה במצבי כשאני עדין באמצע התהליך ואין סיכוי שאצא לעבוד בקרוב? 4. האם יש לי ממה לחשוש או שזהו הליך בירוקרטי ידוע שכולם עוברים / עברו אותו? 5. מה עלי לומר בועדה, האם למשהו יש רעיון (אפשר לשלוח לי גם במסרים)? יכול להיות שהשאלות חוזרות על עצמן בדרך זו או אחרת, אשמח לקבל תגובות / התייחסות בהקדם, הענין חשוב לי מאוד. שבת שלום מיכל

גוהנה

New member
למיכלית של הצאט../images/Emo23.gif

תפקידה של הועדה הרפואית להתרשם ממגבלותייך בשלב זה של הטיפול. על בסיס זה יקבעו לך אחוזי נכות (אם בכלל) ותקבלי קצבה על בסיס אחוזי הנכות שנקבעו. אני מאוד ממליצה לך להתייעץ עם העובדת הסוציאלית של המכון האונקולוגי בו את מטופלת.היא תמליץ בפנייך מה לעשות וחשוב שתדעי שיש ביכולתה להפנות חומר הכולל דו"ח הרופא ודוח סוציאלי ולבקש מן הביטוח הלאומי לנהל ועדה על סמך החומר שנשלח ללא נוכחותך (זאת מטעמים של קושי פיזי להתיצב בפני הועדה). בהצלחה והרבה בריאות

נאן

New member
היי מיכלית שבוע טוב

היי מיכלית. אני לא יודעת כמה זמן קבלת את הנכות כי בדרך כלל הם נותנים נכות זמנית לחצי שנה או שנה.ואז מזמנים לועדה. זה הנורמה שלהם. תבקשי לפני הועדה ובטח ביקשו ממך להביא כל מני מסמכים רפואים. אז למרות שאולי שלחת להם. תצתידי שוב לועדה בכל הנירות שיש לך. בקשי דוח מהאחות בקהילה ד"וח סיעודי ומכתב מהרופא המטפל ומהמכון האונקולוג כל מה שיש לך. יבדקו אותך שוב.אל תהיה חמודה מראש ותראי להם איך את מצליחה הכל. תראי להם את ההגבלות שיש לך. ולפני שאת חותמת תבדקי על מה את חותמת.כי זה אישור בעצם על מה שהם כותבים. לפעמים הם אומרים לחתום שאת מסכימה לבדיקה. מותר להם לבדוק מידי פעם ובטח כשזה רק זמני. תביני זמני אומר שהתהליך לא נגמר והוא דינמי.בהתחלה נותנים אחוזים גבוהים אחרכך זה לפעמים יורד. גם אני מקבלת קצבת נכות ושירותים מיוחדים. אבל אני מקבלת את זה אחרי שנתיים.סוף סוף קבוע. שירותים מיוחדים זה אף פעם לא לצמיתות זה דינמי כל חצי שנה עד שזה מתיצב. מקוה שעזרתי לך מצטערת לא היתי ליד המחשב יומים. ירדתי למרכז לבקר את הסבתא שלי בוולפסון. חיבוק נאנוש

מיליתו

New member
גם לי יש שאלה

הגשתי בקשה כבר לפני 3 חודשים, והייתי בועדה לפני שבועיים. אין לי מושג מה החליטו. אני לא עובדת כבר 3 חודשים (הייתי מדריכת אירובי, וזה לא ממש מעשי כרגע כשאני מתעייפת אחרי 100 מטר הליכה). אחרי כמה זמן מחזירים תשובות? והאם הם מאשרים את הבקשה החל ממועד ההגשה שלה או ממועד ההחלטה שלהם (כלומר, מה עם השלושה חודשים האחרונים)? תודה

בירוקרטיה

ביטוח לאומי מתחיל לשלם רק לאחר 90 יום מיום תחילת המחלה, אם עבדת במקום מסודר את ונצברו לזכותך ה90 יום מקום העבודה שלך ישלם לא כשכר אלא כימי מחלה בכדי לברר מה קורה עם התיק שלך ישנו מוקד ארצי ,תפני אליהם הם יתנו לך קוד וכך תוכלי לברר מה קורה עם התיק שלך, אני אחפש את מס הטלפון יותר מאוחר .ביטוח לאומי משלם קצבה למי שלא מקבל תשלום ממקום אחר, כמו ביטוח מנהלים, הנכות היא זמנית וכל תקופה צריך להעביר אלייהם את כל המסמכים שוב. בדרך כלל בשנה הראשונה הם נותנים 100% נכות וכאן בא גם נושא המס הכנסה, אם הטופס של הנכות לגשת למס הכנסה ולקבל פטור לאותה שנה. מקווה שהואלתי במשהו

נאן

New member
בקשר לשאלה...

היי לא יודעת איך מחשבים אני יודעת רק מהמקרה שלי. מס הטלפון של המוקד הארצי הוא: 08-9369696 לפעמים מבקשים קוד סודי. לפעמים צריך לנדנד להם תמוה בעני שלקח להם 3 חודשיים לזמן אותך לועדה ראשונה או שאולי הגשת מסמכים והם נתנו לפי אישורים מהרופאים נכות זמנית ועכשו מחדשים לך את זה. בכל מקרה הם מזכים אותך סכום שהית צריכה מיום הבקשה.לוקח בין 3 שבועות עד חודש ורבע שיש להם החלטה וחישובים כספיים. עוד טיפ לכל אחד יש את העובדת של ביטוח לאומי והם עונים בין אחת לשלוש בצהריים. .אם עבדת לפני קודם ממצים את ימי המחלה שהיו לך אחר כך ביטוח לאומי נכנס לפעולה. ואם אבדת אובדן כושר עבודה. עקב...... מקוה שהמידע עוזר. נאן

תודה לכולם על התגובות

וההמלצות אותן אני מתכוונת ליישם בקרוב, אני עדין מאוד מוטרדת מ"מה יהיה אם", מקוה שימשיכו לי את הקצבה ולא יחליטו פתאום לקחת אותה ממני. הלוואי והיה מצב בו יכולתי לעבוד ולא הייתי כל כך זקוקה להם... שוב תודה ולילה טוב, מיכל

ממה שאני זוכרת

אז לוקח להם כמה חודשים לזמן לועדה רפואית. אולי הם מקווים שהוא יבריא וישכח. לוידעת. מה שכן, אם הם קובעים אחוזי נכות, ולסרטן הם בדרך כלל קובעים, אז הם נותנים את הכסף רטרואקטיבית מיום הטיפול הראשון. וכן, הם עושים ועדה כל שנה, כדי שחס וחלילה הם לא יגלו פתאום שהם נתנו למישהו שקל יותר בזמן שהגיע לו שקל פחות. אם אין שינוי במצב אז הם קובעים שאחוזי הנכות נשארים כמו שהם ומזמנים שוב אחרי שנה לועדה נוספת. בקיצור, לא להבהל, פשוט לבוא ולספר בדיוק מה מפריע לך, מה כואב ואיך את מרגישה. יש להם אישורים רפואיים שמחזקים את כל מה שתגידי להם. בהצלחה גלי

למעלה