שאלה לגבי זכויות ssi למי שאינו אזרח (לא מצאתי שנשאלה בעבר)

shaykoh

New member
שאלה לגבי זכויות ssi למי שאינו אזרח (לא מצאתי שנשאלה בעבר)

קצת off topic: אני מועסק בארהב תחת ויזת H1B ואיך שנראה כרגע אצליח ״לסגור״ לפחות עשר שנות העסקה שבכולן שילמתי מיסים ו social security במלואם בארהב. עם זאת בהנחה שבסיום התקופה אחזור לישראל, האם בהגיעי לגיל המתאים אהיה זכאי לתשלומי ssi מארה״ב? תודה מראש!
 

vinney

Well-known member
SSI זה מקבילה אמריקאית ל"הבטחת הכנסה".

כמו בארץ, גם בארה"ב כדי לקבל הבטחת הכנסה אתה צריך להיות קודם כל תושב. אתה לא יכול לקבל SSI אם אתה לא גר פיזית בארה"ב.
&nbsp
אתה כנראה מתכוון לתשלומי ביטוח לאומי הרגילים, הפנסיה של הביטוח הלאומי. לזה אין דרישה של תושבות בארה"ב, זאת אומרת אזרח אמריקאי יכול לקבל תשלומי ביטוח לאומי גם אם חי בארץ.
&nbsp
אבל אם אתה לא אזרח - אתה צריך להראות שאתה תושב חוקי בארה"ב, מה שאומר שאתה קודם כל צריך להיות תושב (כנראה קבע).
&nbsp
"Proof of U.S. citizenship or lawful alien status if you (or a spouse or child applying for benefits) were not born in the U.S.; and"
&nbsp
https://www.ssa.gov/planners/retire/
 

shaykoh

New member
כן, התכוונתי לביטוח לאומי/ קצבת זיקנה

כלומר אזרח זר (ישראלי או גרמני - יש לי שניהם) למרות ששילם Social Security מעל 40 רבעונים בכל מקרה לא יקבל את הקצבה האמורה באם אינו תושב או אזרח ארה״ב?
&nbsp
האמת שדי ויתרתי על מסלול גרין כארד מסיבות שונות, בעיקר אי הרצון של המשפחה לעבור ואי הרצון שלי שלא לראות אותם לפחות שישה חודשים בשנה, אבל הענין מקבל תפנית לאור התשובה הנ״ל.
 

vinney

Well-known member
כן. תבדוק אם לגרמניה יש אמנת ביטוח לאומי עם ארה״ב

אם כן - אולי תקבל זכאות כלשהי מהביטוח הלאומי הגרמני.
&nbsp
זה דבר ידוע שזרים על ויזות משלמים את המס הזה בלי שיקבלו אגורה חזרה, זה נכון למס הביטוח הלאומי וגם למס הבריאות (המדיקייר).
&nbsp
מי שהופך להיות תושב קבע/אזרח - יקבל את הזכאות גם עבור התקופה בה היה על ויזה.
 

debby12

New member
מנהל


בנוסף, לפני שאתה מדבר איתם, שווה להיכנס לחשבון שלך בביטוח הלאומי האמריקאי כדי לראות בדיוק איפה אתה עומד ולוודא שההכנסות שלך אכן ממוסות לצרכי ביטוח לאומי אמריקאי ללא פספוסים.

הSSA ממליץ לכל אחד לעשות את זה לפחות פעם בשנה. אני בד"כ מקבלת את זה בכתב מה SSA פעם בשנה או משהו כזה (?)

הנה הקישור
https://secure.ssa.gov/RIL/SiView.action

לגבי קצבת זקנה אחרי 10 שנים בערך: לדעתי זו תהיה קצבה נמוכה משמעותית ממי שהפריש ל SSA נגיד 30 שנה. בנוסף, אני לא יודעת מה קורה עם ההצמדה ליוקר המחיה ב10-20 ווטאבר שנים בין הרגע שבו הפסקת להפריש בארה"ב לבין .תחילת התקופה שבה זה מתחיל להשתלם (COLA)

COLA = Cost OfLiving Adjustment

זה אולי עוד משהו שכדאי לך לשאול. כי אם זה נגזר מהמשכורת האחרונה שלך מן הסתם זה יישחק עם השנים שלפני הפנסיה
 

Boston Guy

New member
למיטב ידיעתי, אתה חייב להיות U.S. PERSON כדי להיות זכאי

השאלה שלך היא "מקרה קצה" - יען כי מעטים מאוד האנשים שמצליחים לצבור 10 שנות עבודה בארה"ב על ויזת H1B שאורך התוקף המקסימאלי שלה הוא 6 או 7 שנים... המצב שאתה מתאר קיים אצל קבוצה קטנה מאוד של אנשים שעשו "פעמיים (או יותר) רילוקיישן" עם "מרווח צינון" בין הפעמים, או אצל אנשים שהיו תקועים הרבה שנים בתהליך AOS מויזת H1 לגרין קארד, כשבסופו של דבר התהליך נכשל או ננטש.

רוב מי שהיה בארה"ב על בסיס ויזת H1B לא מצליח להשלים את תקופת האכשרה לזכאות לקצבאות SSI שהיא 10 שנות עבודה מלאות (40 רבעונים), ולכן כל הכסף שהם שילמו במשך תקופת עבודתם בארה"ב כדמי ביטוח לאומי הולך לאבדון, מבחינתם.

לםפי המצב שאתה מתאר, אתה חושב על מצב שבו אתה תחיה בישראל, והסטטוס ההגירתי שיש לך כרגע בארה"ב (ויזת H1B) פג. כלומר - אתה לא U.S. PERSON באותה נקודת זמן, אין לך חבות תשלום מס לרשויות המס של ארה"ב, אתה לא צריך לבצע דיווח מס ל IRS או FBAR למשרד האוצר האמריקאי וכיוצ"ב.

לדעתי - במצב הזה אין אפשרות לקבל קיצבאות או תשלומים מ ה SSA.
 

shaykoh

New member
H1B הוא לשש שנות נוכחות בארה״ב

כלומר אם אני בפועל נמצא פיזית בארה״ב רק חצי שנה בשנה זה יכול להימשך 12 שנים (שלוש הארכות). זה המקרה
 

Boston Guy

New member
אני לא חושב שהתיסבוכת שאתה מתאר משנה את התוצאה הסופית

הנקודה הבסיסית שאני מדבר עליה בהודעתי עדיין תקפה: כשיגיע הזמן שלך לבקש ולקבל את ה"BENEFITS" של ביטוח לאומי אמריקאי - אתה לא תהיה U.S. PERSON.
אתה לא תהיה אזרח ארה"ב.
אתה לא תהיה בעל גרין קארד בארה"ב.
לא יהיה לך סטטוס הגירתי שמאפשר לך לגור מגורי קבע בארה"ב.
אתה לא תהיה נישום של מערכת המיסוי של ארה"ב.

ולכן - לפי הבנתי - אתה לא תהיה זכאי לקבל את ה BENEFITS הללו.

וזה לא נוגע בכלל ל"הליכה על חבל" שאתה עושה כרגע - שאני חושש שהיא בעייתית מבחינה חוקית \ הגירתית בפני עצמה.
אני בטוח שכל מה שאתה עושה נעשה בליווי וביעוץ של עורכי דין, אבל בכל זאת... לא יכול להגיד שהתמונה שאני מקבל לא משדרת לי בעיתיות.
לפי מה שאני מבין מההסבר שלך, אתה עובד כל השנה (ואני מניח מקבל משכורת כל השנה) עבור חברה אמריקאית כ"עובד אמריקאי" - בזמן שבת'כלס אתה חי ומתגורר "מגורי קבע" לפחות 50% מהזמן שלך מחוץ לארה"ב.
ואם הבנתי נכון - אתה גם מדווח לרשויות ההגירה על כך שאתה לא נמצא בארה"ב חצי מהזמן לרשויות, בכדי "למתוח" את תוקף אשרת ה H1 שלך.
כלומר - אתה מצהיר שאתה "מקפיא" את היכולת החוקית שלך להיות עובד אמריקאי ולהיות זכאי ל BENEFITS של עובד אמריקאי כשאתה לא נמצא בארה"ב.
מהקונטקסט בהודעות שלך ניתן להסיק שהמעסיק האמריקאי - הישות העיסקית האמריקאית שהוציאה עבורך את ה H1 - מצהיר עליך כאילו אתה עובד אמריקאי 100% מהזמן ל SSA (וכך אתה צובר 4 קרדיטים של SSA כל שנה).
אני יודע שבמקרים של תכניות להגיע לסטטוס של "תושב קבע" ובהמשך אזרחות אמריקאית - ההמלצה החד משמעית היא להימנע מתרחיש כזה, כי זה יכול לצוף בעתיד - וכזה דבר יכול לגרום לשלילת הסטטוס שהושג גם אחרי עשרות שנים בטענה שהוא הושג על בסיס תצהיר שקר.
 

vinney

Well-known member
הקרדיטים לא קשורים

עובד הייטק ממוצע מרוויח את כל 4 הקרדיטים בשבוע-שבועיים של עבודה.

למעשה, כמעט כל מי שעובד במשרה מלאה, אפילו בשכר מינימום, כנראה יצבור את כל 4 הקרדיטים תוך חודשים בודדים לכל היותר. כל קרדיט זה $1,360, זה גרושים.
 

Midriff

New member
חצי קשור - האם זה לא מצב דומה גם עם ביטוח לאומי הישראלי?

ואפילו יותר מזה שחלקנו בתור אזרחים ששילמו לא מעט שנים לביטוח לאומי לא יכולים לקבל מזה כלום אלא אם כן נחזור להיות תושבים?
 

vinney

Well-known member
כן

התנאי לתחילת קבלת קצבת הזקנה הוא תושבות (בניגוד לSSA - אזרחים לא צריכים פיזית להיות בארה״ב).
&nbsp
אחרי שהתחלת לקבל - אפשר להמשיך לקבל גם אם אתה חדל מלהיות תושב (דהיינו - תחזור לארץ לשנה-שנתיים של להיות תושב, תתחיל לקבל קצבה, תהיה חופשי לחזור לארה״ב ולהמשיך לקבל).
 

Boston Guy

New member
וזו אחת התוצאות של העובדה שאין "אמנה לביטוח לאומי" עם ארה"ב

לישראל ולארה"ב אין "אמנה בדבר ביטחון סוציאלי" ביניהן.
אמנה כזו כן קיימת בין ישראל ומדינות מערב אירופאיות רבות.
ולכך יש מספר השלכות:
ישראלי שרוצה לשמור על ה"תושבות" שלו בישראל ועובד בארה"ב - חייב לשלם כפל דמי ביטוח לאומי (גם לישראל וגם לארה"ב).
ישראלי שעשה את אותו הדבר ב(למשל) בריטנייה - חייב לשלם דמי ביטוח לאומי רק לאחת משתי המדינות.
ישראלי שעובר לחיות במדינה אירופאית ויש לו זכאות לקיצבת זיקנה של ישראל יכול לתבוע ולקבל את הזכויות הללו "מרחוק" והכסף מישראל יועבר אליו.
כנ"ל לאזרח בריטי שיש לו זכאות לקיצבת זיקנה בבריטנייה ועובר לישראל - הוא יכול לתבוע את קיצבת הזיקנה שלו מהבריטים והם יעבירו לו את הכסף לישראל.
 

Midriff

New member
אז תיאורטית

אם אני חוזרת בגיל הפרישה לישראל לכמה שנים ושילמתי איזה עשר שנים לפני שעזבתי את ישראל אני אהיה זכאית למשהו מביטוח לאומי הישראלי פלוס זה האמריקאי? (כמובן שדמי הביטוח הלאומי בארץ לא הפרש של עלות המחיה בארץ, אבל לשם הדיון)
 

vinney

Well-known member
נכון. עם פטור ממס.

לפי אמנת המס בין ישראל לארה"ב, תושב מדינה אחת שמקבל דמי ביטוח לאומי ממדינה השניה - דמי הביטוח הלאומי לא יהיו ממוסים על ידי אף אחת מהמדינות.

כך שאמריקאי שחי בישראל מקבל פטור ממס על דמי ביטוח הלאומי מSSA (בשתי המדינות), ותושב אמריקאי שלא גר בישראל ומקבל קצבת זקנה מהביטוח הלאומי לא ישלם עליה מס בשתי המדינות.
 

debby12

New member
מנהל
לא יודעת בן כמה אתה - אבל אולי גם כדאי לקחת בחשבון

את הסיכוי הלא מבוטל שסושיאל סקיוריטי יפשוט את הרגל עד שתצא לפנסיה.

לא שיש משהו לעשות כנגד זה - כי תשלומי ססנ אינם אופציה לבחירה. אבל אם זה שיקול איך לנהל את החיים כרגע/איפה לגור, אז הייתי מכניסה את זה למשוואה בהסתברות מסוימת....כלומר: גם אם כן תהיה זכאי לקיצבה הזו, לך תדע אם היא בכלל עוד תהיה מוצעת...
 

shaykoh

New member
את באמת רואה את זה קורה?

כלומר יאפשרו למערכת הזו לפשוט את הרגל ללא חילוץ?
 

JimmyGee

New member
אני לא רואה את כול המערכת קורסת

אבל אני כן רואה קיצוץ רציני בתשלומים ואולי גם קביעת סף הכנסה ונכסים.
החגיגה של הממשלה בהדפסת כסף אין סופית וחובות תופחים של עשרות טריליונים לא יכולה להמשיך לעולם בלי consequences . וכרגיל מי שתמיד נדפק בסוף זה לא אלה שחגגו, זה הבן אדם הקטן.
 

Boston Guy

New member
כמו שג'ימי כתב - התרחיש הסביר הוא קיצוץ בגובה הקיצבאות

ו"הרעת תנאים" - כדוגמת שינוי הגדרות גילאי הזכאות לקיצבה לגילאים גבוהים יותר.
בהנחה שנולדת אחרי שנת 1960, אתה תוכל לבחור לצאת ל"פנסייה מוקדמת" בגיל 62 - ואז הקיצבה שלך תיקבע לגובה של 70% מהקיצבה בגיל פנסייה מלא.
תוכל לצאת לפנסיה בגיל "פרישה מלאה" - שעבורך הוא גיל 67 - ולקבל קיצבה בגובה 100% ממה שמ"מגיע" לך,
או שתוכל לדחות את יציאתך לפנסייה עוד יותר ואז, כשתצא לפנסייה הקיצבה שלך תהיה יותר גבוהה מ 100%. כרגע גיל המקסימום ליציאה לפנסייה הוא גיל 70, ואם מחכים עד הגיל הזה ליציאה לפנסייה מקבלים קיצבה שהיא 132% מהקיצבה שמקבל מי שיצא בגיל 67.

אבל כולם אומרים שהכסף שיוצא כרגע כדי לשלם את הפנסיות והמדיקייר של דור ה"בייבי בומר'ס" זורם החוצה בקצב הרבה יותר גבוה מהקצב של כניסת הכסף מתשלומי מי שכרגע עובד. ההערכות שפורסמו באפריל של השנה הזו הן שה"קופה" של מדיקייר תתרוקן בשנת 2026, ושקיצבאות הביטוח הלאומי יקוצצו בצורה דרסטית בשנת 2035 (עוד 16 שנה) כי הגירעון האקטוארי יצא משליטה.


אם כבר אחזנו בענייני ביטוח לאומי, יש עוד דבר שאתה צריך לקחת בחשבון:
כל "מחשבוני" גובה קצבה הפנסייה של ביטוח לאומי שיש באינטרנט יוצאים מנקודת הנחה שמי שיצא לפנסייה צבר 35 שנה מלאות של תשלומי ביטוח לאומי.

הביטוח הלאומי עושה את החשבון שלו כך: כדי לקבוע את "השכר הקובע" שלך הם לוקחים את ההכנסות שעליהן דיווחת לביטוח לאומי ב 35 שנות עבודה שלך. עבדת, נגיד, רק 12 שנים בארה"ב - הם יכתבו "הכנסה של אפס דולארים" בכל אחת מ 23 השנים ה"חסרות". ואז הם ממצעים את המספר שיצא.

ניקח לדוגמא אדם שהרוויח, נגיד, 118,000$ לשנה כל שנה במשך 12 שנים.
ולא עבד בארה"ב את שאר השנים הנחוצות לחישוב.
כשביטוח לאומי יחשב את "המשכורת הקובעת לקיצבה" שלו - הוא יקח 12 פעמים $118,000, יוסיף לזה 23 פעמים "אפס" - ואז יחלק את הסכום הכולל הזה ל 35.

כלומר - מבחינתם השכר הקובע לקיצבה הוא $40,457 לשנה. ואם מחשבים מזה את הקיצבה החדשית היא יוצאת בערך $1,615. שוב - בהנחה שאתה מחכה עד גיל 67 ליציאה לפנסייה.

הסכום המקסימאלי שאדם (ששילם מקסימום לביטוח לאומי כל שנה, במשך 35 שנה) יכול לקבל כקיצבת פנסייה הוא כ $2,850 לחודש.
בגלל שאין לאדם בדוגמא שלי 35 שנות עבודה אמריקאיות ברקורד - הקיצבה שלו תהיה רק 56% מהסכום הזה...
 
למעלה