שאלה לגבי חברה שאני דואגת לה

שאלה לגבי חברה שאני דואגת לה

יש לי חברה, פנתה אליי לפני יותר מחצי שנה ואנחנו מתכתבות באינטרנט (היא חרדית ולא יכולה לסכן את זה שההורים שלה יגלו אותה מדברת על זה בטלפון), שיש לה כאבים מאוד חזקים בבטן כבר הרבה זמן והיא צריכה לעבור קולונוסקופיה (יש חשד לסרטן במעיים). העניין הוא שהיא מתביישת מאוד בשדיים שלה ומכיוון שהיא מעולם לא התפשטה מול אנשים (מאז... אתם יודעים... שאמא קילחה אותה), היא פשוט לא מסוגלת להתפשט כדי להיכנס לחלוק, מכיוון שזה קורה מול אחת האחיות. היא מתחננת להשאיר לפחות את החזיה ולא מאפשרים לה. היא ביקשה מאמא שלה שתיקח אותה לפסיכולוגית שתעזור לה להתגבר על זה כדי שתוכל ללכת להיבדק סוף סוף, אבל אמא שלה לא מוכנה לעשות את זה בגלל הסטיגמה שתהיה בחברה החרדית (כולל העניין שזה יהרוס לאחים האחרים את הסיכוי בשידוך)...
הצעתי לה שאבוא איתה כל הדרך, ואמתין לה מחוץ לחדר הבדיקה כדי שיהיה לה תמריץ לעשות את זה ולצאת אליי, אבל היא אמרה ש-א. אמא שלה לעולם לא תסכים, ו-ב. היא כבר ניסתה משהו דומה וזה לא הצליח.

איך אפשר לעזור למישהי עם סוג כזה של חרדה? הכאבים שלה בלתי נסבלים, היא על תרופות שמנפחות לה את הבטן והיא כבר לא יוצאת מהבית... מישהו יודע? מכיר? למישהו יש רעיונות?
כל כך כואב לי עליה...

את מתפשטת לבד לא מול האחיות

האחות נותנת לך את החלוק ואת מתפשטת לבד אף אחד לא רואה אותך
את נכסת לחדר הבדיקה ועוברת טשטוש או שלא וצריכה לשכב על הצד
הם בודקים את המעי , אי צורך לראות את השדיים שלה
הפחד שלה נובע מחוסר ידע
ועדיף לעשות את בדיקות ולא להזניח את הגוף

הבנתי ממנה שהאחות פשוט נשארה בה וזירזה אותה

ואז היא פשוט ברחה משם... כי היא לא ידעה איך להתמודד עם זה...

העולם של החרדים שוה מהעולם של רוב הישראלים

שתגש לרופאה שלה ויש אפשרות לגשת לררופאה אישה לא לגבר והגיד שכואבת לה הבטן
הכאבים יכולים לנבוע מחלל הבטן מהרחם או שחלות לא רק המעי
יש להם את מרפאו טרם שתיגש לשם ותדבר עם רופאה אשה

עב

New member
שתכתוב תלונה לקופ"ח שלה

אנחנו זכאיות להיבדק על ידי רופאות, אחיות וטכנאיות. אני ביקשתי כמה פעמים ולא נזקקתי לסקנדל (חוץ מפעם אחת לפני 36 שנים... זה באמת היה מזמן!). היום אף אחד לא מרים גבה על כך. יש גם נהלים ברורים לגבי התפשטות מאחורי פרגוד ולא לפני אנשים. אולי כדאי שתלכי אתה כדי להזכיר לצוות את הנהלים של קופות החולים.

קוראת אותך ולא מבינה את הכתוב

ברור לי שמדובר על נערה מפוחדת , סתם לא נותנים כדור נגד כאבים , רופאים בודקים למה כואב
אני מכירה חרדים ויודעת איך הדברים מתנהלים שם , אין לי ספק שמדובר בילדה מפוחדת או שהיא ממציאה לך דברים והיו דברים מעולם בורטואליה , שהתכתבתי עם אחת שטענה שהיא ילדה בת 14 ובפועל היתה אשה נשואה אם לשלישה
ז תבדקי א האמת כי מישהו עובד עליך
כל אשה שמבקשת צוות נשי מקבלת אחות או טכנאית זה חוק מדינה , אז שלא תפחד,
אבל החרדים "חרדים"= מפחדים מכל מיני דברים ורואים צל הרים כהרים
תנסי לדבר אתה טלפונית ואז תדעי את האמת בסיפור ההזוי הזה , אני אתמול קראתי אולי 5 פעמים עד שעניתי לך
יש דברים שלא תואמים למציאות שאני מכירה לכן לא ברר לי מה האמת ומה קורה אצל אותה נערה/גברת שאת מתכתבת איתה

למעלה