שאלה לגבי חוזה עבודה

Laptop1

New member
שאלה לגבי חוזה עבודה

עבדתי כמאבטח 7 חודשים והתפטרתי. העניין הוא שלפני תחילת העבודה חתמתי על חוזה שבו הכרזתי כי אני מתחייב לעבוד 9 חודשים ובמקרה של הפרת חוזה מצדי, אני אחוייב לשלם קנס (בשווי ההכשרה/קורס שעברתי). להפתעתי, המנהל לא דרש שאשלם את הקנס. אני, מצידי, ביקשתי שהחברה תשלם לי את דמי החופש המגיעים לי עפ"י החוק (לפני כן לא ניצלתי אף יום). ובכן, דיברתי עם המנהל והוא אמר שאני אקבל את כל הכסף המגיע לי תוך חודש מיום ההתפטרות והגדיר את זה כגמר משכורת. כעבור חודש וחצי התקשרתי עליו על מנת לברר על הכסף המגיע לי. הוא מבחינתו היה מאד מופתע ואמר שלא מגיע לי כלום ושכנראה לא הבנתי אותו נכון. הוא טען שהכסף המגיע לי (מעל 1000 ש"ח) מכסה את הקנס המגיע לי. חשוב להזכיר שלפני כן הוא לא הזכיר שום קנס (ואם לוקחים את היחס של הקנס המגיע לי על החודשיים שלא עבדתי הסכום לא מגיע ל-1000 ש"ח). נקודה נוספת היא, שבזמן העבודה לא קיבלתי אחוזים (שעות נוספות) על שעות לילה וגם כשעבדתי מעל 8 שעות רצופות באותו יום, והיו הרבה ימים כאלה. מה אתם מציעים? האם כדאי לתבוע את החברה?

Yellow Fever

New member
../images/Emo26.gif

אני רק חושבת מה המנהל חשב כשביקשת [ובצדק] את דמי החופש המגיעים לך: "חוצפן, גם 'ויתרתי' לו על הקנס שהוא התחייב לשלם לי והוא גם רוצה דמי חופש"... המנהל היקר שלך כנראה חשב שאם הוא ויתר לך על הקנס הוא יצפה ממך לוותר על דמי החופש בתמורה. אם בכוונתך לתבוע, אז קח בחשבון שאחרי שהם ישלמו לך את דמי החופש, המנהל לא ירצה לצאת פראייר וידרוש ממך את הכנס שעליו התחייבת לשלם.

avi1976

New member
לפי שאלתך הוא הפר את החוזה...

בכך שלא נתן לך תנאים סוציאלים מלאים! כולם צריכים להבין שחוזה עבודה הוא הדדי ומה שחל על העובד חל גם על העובד. בכל מקרה אסור לקנוס, לנכות או לקזז משכרם של מאבטחים ושומרים!!! מומלץ לך לתבוע כמו כל המאבטחים שתבעו בעבר...

avi1976

New member
ורק לידע כללי - דעתכם בנושא?

25% מהתביעות בביתן דין לעבודה הם של מאבטחים ושומרים!!! אבל התביעות ברובם לא תביעות מלאות כי לא כולם יודעים מה מגיע להם באמת וזה כולל גם עורכי דין ורואי חשבון שלא יודעים מה מגיע לעובדים...

joshh

New member
אני מוסיף משהו חשוב...

קיים סעיף שאומר שהמעביד לא יכול לנקות משכר העובד לשום הכשרה שהמעביד שולח את העובד - כך שהוא לא יכול לדרוש שום דבר כזה ושום קנס.

למעלה