שאלה לגבי חוזה

ס ק י פ י

New member
שאלה לגבי חוזה

היי אני מתכוון לעבור לדירה חדשה עם עוד 2 שותפים ויש לי שאלה/בעיה לגבי החוזה אז אם תוכלו לעזור או לחוות דעות אני אשמח.. את השותפים אני לא מכיר, רק מהיכרות ראשונית ואנחנו אמורים לחתום ביחד על חוזה אחד שבו אנחנו מתחייבים ביחד לשלם את שכר הדירה המלא ("השוכר" = שלושתם ביחד וכל אחד לחוד) זה אומר שאם אחד מהשותפים מפר את החוזה ואין לו יכולת לשלם אני נאלץ לספוג את התשלומים במקומו??? איך אני יכול לחתום על כזה דבר עם מישהו שאני לא מכיר? האם מקובל לחתום על חוזה אחד כולנו או שכל אחד יחתום על חוזה בנפרד? עוד שאלה - פוליסת ביטוח מבנה - לפי החוזה אני מתחייב במחצית הוצאות פרמיית הביטוח הנ"ל. מה זה אומר?!

EyalPolo16V

New member
תשובה

שלושתכם ביחד וכל אחד לחוד, אומר שבמקרה שהשותף לא יכול לשלם, אז כל אחד לחוד... כלומר זאת לא בעיה שלך. בקשר לביטוח מבנה : בעל הבית מנסה לקחת עליך טרמפ.. אין לך שום אינטרס לביטוח מבנה, כי הדירה לא שלך... זה משהו שבעל הדירה צריך לשלם עליו... הביטוח היחיד שנשמע לי הגיוני לשלם עליו הוא תכולת דירה...

לצערי אתה טועה ומטעה

שלושתם ביחד וכל אחד לחוד אומר שבמקרה שהשותפים לא יכולים לשלם - אז כל אחד אחראי לחוד על הנזק של השלושה.

EyalPolo16V

New member
אז כנראה הוטעיתי בידי עורך דין

כי זה מה שהיה רשום בחוזה של הדירה הראשונה שלי....

יעל צודקת - וזה גם קצת יותר גרוע

אם אחד מהשותפים מפר את החוזה, בעל הבית יכול להעיף את כולכם. בסיטואציה כזו אני סבורה שהיה עדיף שכל אחד יחתום בנפרד מול בעל הבית. ובקשר לביטוח מבנה - כל מילה של אייל בסלע. לא המבנה שלך - לא הביטוח שלך. האחריות על תחזוקת הבית היא של בעל הבית - כולל תיקונים הנובעים מ"בלאי סביר" של השימוש שלך. זה יכול לצאת לך הרבה כסף - ואין שום סיבה שתשלם אותו.

למעלה