שאלה לגבי חום השחר

loocy

New member
שאלה לגבי חום השחר../images/Emo35.gif

כמי שעקבה אחרי השיטה בחודשים האחרונים, יש לי כמה שאלות: 1. מה יותר חזק כדי להצביע על ביוץ: הפרשות או טמפ' שעלתה? אני הרגשתי הפרשה ביום ה - 13 של המחזור והטמפ' עלתה ביום ה - 17 של המחזור. אז מתי סביר שהיה ביוץ? והאם זה בכלל הגיוני שלא הרגשתי הפרשה יחד עם בוא הטמפ' הגבוהות? 2. כמי שעומדת (או לא) לקראת איחור במחזור - האם בבוקר היום בו אקסל מחזור כבר אראה טמפ' נמוכה? כלומר - האם טמפ' שצונחת מראה בוודאות על כך שלא יהיה הריון והמחזור בדרך? או שהטמ' עולה רק אחרי שהמחזור מגיע? תודה רבה!

מעיןבר

New member
קצת תשובות

השאלה הראשונה שבחרת קשה מאוד - הפרש של 4 ימים בין דפוס הפרשות לעליית חום היא מאוד לא אופיינית. ייתכן הבדל של יום בין התייבשות ההפרשות לעליית החום כי לגוף לקוח לפעמים זמן להגיב, אבל הפרש כזה הוא ענק. בכל מקרה ההמלצה הגורפת היא בפירוש לקיים יחסי מין בכל יום שיש בו הפרשות - אז הסיכויים הם הכי טובים כי לזרע יש תנאים מיטביים. חוצמזה להמשיך עד שהחום עולה כי אז יודעים בוודאות שאכן היה ביוץ. אני יודעת שלא עניתי בדיוק על מתי התרחש הביוץ בפועל אבל לפחות תחמנו לך את התקופה שבה הסיכויים הם הטובים ביותר. חוצמזה - שכשאשר כבר מופיעה הטמפ' הגבוהה מאוד הגיוני שכבר אין הפרשה - ההפרשה קודמת לביוץ ואילו החום עולה אחריו. להזכירכן החום שעלה מעיד שהביוץ כבר התרחש ולכן לאחר עליית החום קטן מאוד הסיכוי להיכנס להריון. לעניין ירידת החום - היא לרוב תחל יום לפני או ביום התחלת הווסת, לפעמים ניתן לראות אותה רק יום-יומיים אחרי שהווסת התחילה. צריך לזכור שלפעמים יש ירידת חום זמנית באמצע השלב הלוטאלי בשל גל נוסף של אסטרוגן ולאחריה יש עליה נוספת. אצלי היתה ירידה כזו גם בחודש שנכנסתי להריון וכבר הייתי בטוחה שהכל אבוד, אבל למחרת החום נסק למעלה וכאשר הוא נשאר גבוה עשיתי בדיקה ומה ראו עייני?

ayelet3333

New member
קודם כל אני שמחה בשבילך ../images/Emo42.gif

וגם תודה על התשובה. גם לי זה נראה מוזר ההפרש בין ההפרשות לטמפ, במיוחד שלפני היתה התאמה מושלמת בין השנים. נראה לך שזה מקטין את הסיכוי להריון בחודש הזה? אני בנתיים מקווה לראות טמפ' גבוהה כל בוקר ובסוף גם את הפס... ואם כבר מדברים - אם הטמפ' החלה לעלות ב - 9.3 מתי הכי מוקדם כדאי לעשות בדיקה ביתית? ובדיקת מעבדה? אני מצטערת על מבול השאלות. תודה

מעיןבר

New member
הי

כל עוד קיימת יחסי מין בימים שהיו הפרשות ועד העליה בחום לא נראה לי שפגעת בסיכוי להריון. גם אם היה הפרש העיקר שדאגת "למלא את המערכת" בזרע. אם הטמפ' עלתה ב- 9/3 הכי מוקדם אפשר לעשות את הבדיקה 12 יום אחרי ב- 21/3. וגם אז - או קליר בלו עם שתן ראשון של הבוקר (לעשות לכוס לטבול את הבדיקה - יותר נקי ואמין) או בדיקת דם. בשלב הזה רמות ההורמון מאוד נמוכות וקשה לאתר אותן (הבדיקה המצולמת שלי היא מהיום ה- 12 לאחר הביוץ).

loocy

New member
תודה

ואני אפעל לפי הוראותיך ביום שישי או שבת (בטח שישי אם אני אצליח בכלל "למשוך" עד אז. ולמיכל - כדאי לך מאוד להצטרף למודדות - זה ממש מלמד אותך להכיר את הגוף הרבה יותר טוב וגם נותן איזו תחושה של שליטה בכל התהליך (או לפחות ידיעה רחבה יותר). חוץ מזה זה ממש תחביב, אז למה לא?

מעיין שאלה

כשאת אומרת _לעשות לכוס לטבול את הבדיקה - יותר נקי ואמין) האם מתן שתן ישיר על המקל יכול לפעמים לגרום לך שהערכה לא קוראת נכון את המצב?

מעיןבר

New member
לא

הבדיקה בהחלט יכולה להיות אמינה ביותר כשאת משתינה עליה ישירות. אני רק מתכוונת שאת יודעת שטבלת היטב את המקל למשך כל הזמן הנדרש ולכן הוא ספג כמות שתן מירבית ומצד שני לא התזת על החלון. זה גם אפשרי כשאין לך בדיקה ואת רוצה לשמור קצת שתן עד שתקני בדיקה...

lulyK

New member
מעין, שאלת תם

לא יכול להיות מצב שלמעשה היתה הפרשה יותר מיום אחד, אבל היא לא אותרה? (הרי יש נשים שטוענות בתוקף שאין להן הפרשות בכלל...). מה שאני מתכוונת, האם עליית החום היא לא מדד "איכותי" יותר? <ואת זה אני אומרת בתור מי שבמשך שנה הסתמכה רק על מעקב הפרשות (טוב, ועל קונדומים
) כדי להמנע מהריון. אני מאד מאד סומכת על הפרמטר הזה....>

מעיןבר

New member
בהחלט ייתכן..

לפעמים ההפרשות נשארות "פנימיות" ואפשר לבדוק בעזרת האצבע (כשבודקים את צוואר הרחם למשל) או מומלץ אחרי "יציאה" כי אז מפעילים יותר לחץ וגורמים יותר ליציאת ההפרשה (גם תרגילי קגל טובים למטרה זו). לעניין איכות המדד - הייתרון של החום הוא שאת בוודאות יודעת שהיה ביוץ, אבל קשה לתזמן מתי הוא היה כי בהחלט יתכן פער בין יום עליית החום ליום הביוץ (אני לשל יודעת לפחות על חזור אחד בו היו לי כאבי ביוץ מאוד אופייניים אבל החום עלה ביום איחור). יחד עם זאת - הפרשות הן מדד מצויין והרבה יותר נכון לתזמון קיום היחסים - את יודעת שאת נותנת לזרע את הסיכוי הטוב ביותר.

lulyK

New member
../images/Emo51.gif את לא מצטערת לפעמים שאת

לא יכולה לעשות את ה-MA שלך בנושא חום השחר?

m i c h a l y

New member
אני שמחה להודיע כי אני מצטרפת

למועדון מודדות החום... ניסיתי בעבר שיטה זו, והתייאשתי (השתמשתי במדחום עם כספית). עכשיו אני אצה רצה לי לרכוש איה מדחום יותר קל לתפעול, ולהתעמק לי במאמר שמעין תרגמה (ושוב
למעין)... די הגעתי להחלטה שפרט לארגסט אני החודש לא אתערב בתהליכים השונים (והמוזרים) המתרחשים אצלי בגוף, וכאמור - אתחיל למדוד חום. אז צפו לשאלות בנושא לקראת סוף החודש... מיכל.

למעלה