שאלה לגבי חיטוי

jouka

New member
שאלה לגבי חיטוי

החלטתי להוסיף פריט לטרריום של הנחש שלי (בול עץ) אז ניסרתי ענף מעץ מסויים ועכשיו הוא יושב אצלי בבית מחכה להתייבשות (בשביל שאוכל לקלף ממנו את הקליפה ולשייף אותו) ולשאלה שלי, לאחר שאני מקלף את הקליפה איך אני אמור לחטא את בול העץ
והאם כדאי למרוח את בול העץ בלקה לצורך שימור. תודה, קובי

שלום ג'וחה

אני לא בטוח האם לקה זה דבר בטוח לזוחלים אולי במגע עם מים היא עלולה לפלוט אדים רעילים. אני הייתי לוקח את הענף ומשרה אותו במכל עם מים ו5% כלור אבל לא אחד מאלו שיש בהם דברים נוספים מלבד נתרן כלורי. תשרה את הגזע לכמה שעות ואז תוציא אותו שטוף אותו טוב אתה יכול גם להשרות אותו במים נקיים לעוד 24 שעות ואז לתת לו להתייבש יבוש מלא בשמש. אחרי שהגזע יבש לגמרי ושאין לו שום ריח של אקונומיקה אתה יכול להכניס אותו לטרריום. דרך אחרת היא להכניס את העץ לתנור למשך שעה או משהו כזה על חום נמוך. מקווה שעזרתי לך. יונתן

k a t h y

New member
אם כבר מדברים על זה...

מישהו יכול אולי להמליץ לי על סוג עץ מסויים שממנו כדאי לקחת את הענפים? אני כבר כמה זמן מחפשת נואשות אחר ענף ואף פעם לא מוצאת ענף שהוא טוב מספיק. אני צריכה את זה בשביל הקינגית שלי היה לה פעם ענף שמאוד אהבתי אבל הוא קיבל עובש ונאלצתי להעיף אותו. אז מאיזה עצים כדאי לי לקחת את הענף החדש? אני זוכרת שיונתן המליץ לי על עץ תאנה, איזה עוד עצים יכולים להתאים?

אפשר גם לקנות חתיכות של שורש

עץ המופאני שנמכרות בחנויות חיות והן מתאימות לאקווריומים עם דגים וגם מתאימים לזוחלים. אולי מייבאים עוד סוגי עצים אני לא יודע. חוץ מהמופאני אני חושב שגם עץ אלון,עץ חרוב,אלה, ועצים אחרים שאינם רעילים יכולים להיות מתאימים רק חשוב לתת להם להתייבש טוב טוב ורצוי בשמש.

jouka

New member
מאיפה אני יכול להשיג כלור?

האם בית מרקחת זאת התשובה

woma

New member
הצעה

שלום קובי. אני לא מחסידי הכלור למיניו בתור חיטוי לזוחל, אני ממליץ על תנור - טמפ' 60 מעלות או לכל היותר חום שבת (כ70 מעלות) למשך כשעה - אמור לחסל כל אורגניזם. אלון.

jouka

New member
השאלה אם זה לא יהרוס משהו בתנור

כשאני אומר יהרוס אני מדבר על ישאיר ריח רע או פליטת חומרים מזיקים לתנור

woma

New member
אין סכנה לתנור...

ההקפדה צריכה להיות על העץ ממנו מגיע הענף - בשום פנים לא אורן או אקליפטוס נסה אלון או חרוב נראה לי שאלה הכי בטוחים

jouka

New member
Houston we have a problem...

אין לי שמץ של מושג איזה עץ זה... אני יכול לצלם לך את הגזע שהבאתי אם זה יעזור לך...

למעלה